Smrad z čističky odpadových vôd

Profilova fotka
Chcem sa opytat pouzivatelov COV ci sa im niekedy stalo ze po vypusteni vane im strasne zacala smrdiet COV. Nechapem to...nepouzivam ziadne chemikalie a dnes mi sla doobeda 1X umyvacka a vanabola vypustena teraz vecer ..aj to nebola plna. Som z toho uz na nervy :-(
Odpovedať
@dudu82 to nie vana, ale ta nestastna umyvacka. Neviem, co tam davas, ale asi to bude problem pre bakterie - aspon u nas to tak je. Ak pouzivam umyvacku castejsie ako dva razy za tyzden, tak automaticky pri jej zapnuti supnem do WC aj bakterie do COV. Inak sme mali ten isty problem.
Odpovedať
Profilova fotka
@trnavacka ale ked po doumyvani umyvackou nic nesmrdelo. Az vecer ked som po kupani vypustila vanu. Inak nam ide umyvacka kazdy den a davam do nej tabletky Somat... Vzdy to zacne smrdiet az po vypusteni vane :(
Odpovedať
@dudu82 tak potom neporadim. A tie bakterie tam davate? Lebo ved voda z vane by to mala len zriedit a nemala narobit ziadnu paseku - podla mojej zenskej logiky...
Odpovedať
Profilova fotka
@trnavacka zajtra idem volat do tej firmy co sme od nich kupili COV, aby to dosli skontrolovat. Bakterie davam kazdy tyzden...niekedy aj 2X kedze ten smrad musim nejak zlikvidovat... Potom napisem co som sa od nich dozvedela.
Odpovedať
@dudu82 niekde musi byt chyba, mali sme COVku niekolko rokov, nikdy sme bakterie nepridavali a to mycka aj pracka u nas bezali denne. Kamoska ma COV uz 11rokov 2x jeje vkapali ked to prehnala s chemiou. Pustat mycku 2x do tyzdna, to by i bola uplne nanic.
Odpovedať
Profilova fotka
Súhlasím s @atlaska, ze tam bude nejaky iny problem. My mame takisto cov a este sa mi nestalo, že by mi baktérie vykapali. A to im teda niekedy dávam riadne zabrať - od cilitu bang, cez domestos az po neviem čo všetko este. Pustam umyvacku riadu ako potrebujem - pri veľkom upratovani a prani postelnej bielizne som schopná dat aj 6 praciek za den a oni stále držia :-D Asi bude najlepšie kontaktovať firmu a zistiť, kde je problém. Lebo pridávať tak často baktérie, to podľa mna ani zďaleka nie je v poriadku.
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska prosím, viete uviesť objem čov (nie názov),a počet užívateľov (EOV)?. @dudu82 skúste spláchnuť po použití myčky, zmeňte tablety, a ako píše trnavčanka, baktérie nemôžu uškodiť. Ak je čov dimenzovaná na 5 obyv. a pripojí sa umývačka, doplní znečistenie min. o 3EOV. Ak má menší objem, dochádza k prudkým zmenám a baktérie vyhynú.
Odpovedať
@jan45 Tak to si uz nepamatam, naozaj, realizacia bola v r 1994,byvanie 3 osoby od r 1995. Uz tam nebyvame cez 2 roky. A ani nemam kam pozriet,vsetky papiere sme odovzdali novym majitelom.
Odpovedať
@dudu82 nasa COV vyzadovala tak raz rocne vybrat asi kybel kalu, nemoze byt toto problem? Neviem,dnes uz mozno COV funguju na inom principe.
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska stačí, v r. 94 sa robilo len niekoľko druhov, boli väčšie a Vás nebolo veľa, takže myčka tomu neuškodila. dnes sa prešlo na čov s polovičným objemom, a preto sú citlivejšie.
Odpovedať
Ahoj, podla mňa to bola tá umývačka, pretože chvíľu trvá kým podochnú tie baktérie. Samozrejme začalo to smrdieť až večer keď už všetko bolo mŕtve, a už tam boli len nespapané srákore a žiadne živé organizmy. To že si vypustila vaňu a v tom čase to začalo smrdieť nič neznamená....
Odpovedať
prosim poredte. Mame novu COV v prevadzke od septembra. Podla vyrobcu pre 2-6 osôb. My sme len dvaja, az ked sa objavili prve problemi nam vyrobca povedal ze tym ze sme len dvaja je to malo (trocha nekorektne a zavadzajuce,ale to neriesim). Problem mame v tom ze teraz v zime nam COV zapacha, casto sa speni (umyvacka ide 1-2X tyzdenne a to isty pracka a nie v ten isty den), COV mame pomerne plytko koli spodnej vode, hladina v COV je asi 40cm pod urovnou terenu. A tiez v casti kde by mali kali sedimentovat a pri hladine by mala byt "cista voda" sa nam tvory vrstva pevnych plavajucich kalov. Viete nam poradit ako vyriesit problem? aky prostriedok davate do umyvacky? Vyrobcu som uz kontaktoval a tam mi povedali ze zatazenie od dvoch osôb pre tuto COV je malo (pre COV ktoru oni ponukaju ako COV pre 2-6 osôb), riesenie poradili zvisit zatazenie, tak asi mame zobrat podnajomnika, alebo neviem co. Inak este otazka, ake bakteri to davate do COV a kde ich kupit? lebo vyrobca sa samozrejme ponukol ze nam to znova zaockuju aktivnym kalom, no uctuju si za to takmer 100 eur a nemam istotu ze to dlhodobo pomoze-splachnute peniaze
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
kúpte baktérie, majú ich v drogérii a zariedte to podla návodu a nalejte tam, netreba pouzívat nic také agresívne, informute sa v DM, tam majú ekologické cistace prostriedky. Ja tam kupujem aj na riad, na záchod vsetko eco. Tie baktérii som kúpila v obycajnej drogérke, mali dokonca 2 druhy aj jedny s aktínym kalom. Musíte si prejst drogerky po okolí a spytat sa, kde to majú :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@myy my mame tiez cov, ( naša je tuším buď taka ista, ako vaša, alebo az pre 8 osôb, ale nie som si na 100%ista, lebo si to presne nepamätám) a zatial sme len dvaja a nerobi to vôbec žiadny problém. pravdepodobne ste natrafili na velmi neserioznu firmu, ktora sa chce vyhnúť reklamácii. Jednak sa mi zda suma za nové baktérie astronomicky vysoka ( nám hovorili okolo 15 EUR) - jednak ak je cov pre 2-6 osôb, tak ste predsa dvaja a nemôžu argumentovať tym, že je to malo. Ja by som na Vašom mieste reklamovala a rovno im napísala, že v pripade neuznania reklamácie podate podnet aj na SOI. Alebo skúste kúpiť tie baktérie v drogerii a ak nepomôže, urcite reklamujte - nejedna sa predsa o tovar v hodnote pár EUR- máte právo byt plne spokojni.
Odpovedať
@blondiee83 no neviem ci je to neseriozna firma, je to od aquaflotu a mam taky pocit ze patria k tym lepsim. Ale co sa tyka tej reklamacie ak nepomozu tie bakterie alebo oteplenie tak sa bude reklamovať. Problem mame v tom ze ked som spravil kalovu skusku (tak to nazvali v manuale) tak nam vyslo asi 10%aktivnych kalov a nie 25az40 ako pisu ze by malo byt. Zakvasala nam to ta firma ich aktivnym kalom (200litrov) z nejakej ich cisticky. Samozrejme za tieto kali si nic neuctovali ale pekne si zauctovali za cestu a hodiny a vyslo nas to na 103 eur. A to mi pride trosku moc.....cize sa chcem vyhnat prehnanym uctom z ich strany
Odpovedať
Profilova fotka
@myy no minimálne je neseriozna v prístupe a v tom, že ak ponuka čovku pre 2-6 ľudí, tak nemôže potom tvrdit, že dvaja sú malo. Ale samozrejme je to na tebe. akurat sa spoliehat na leto - to nie je riesenie, ale oddialenie problemu do nasledujucej zimy. Držím palce.
Odpovedať
@blondiee83 stym letom som sa zle vyjadril. To nam prave povedali, ze tym padom ze tam mame malo toho aktivneho kalu tak ze to este nieje dostatocne zabhnute a tym padom je to citlivejsie na vsetky nepriaznive okolnosti (agresivne prostriedky a v nasom pripade aj zima). Vrej ked sa to zabehne a bude tam dost kalu tak to bude v poriadku. Tak skusim tie bakterie aby sa odstranili problemi a pockam ci sa casom zabehne
Odpovedať
podla mna to nebude o bakteriach, ale vtom ze asi nemas odvetrany odpad. mal som podobny problem ked sme mali zumpu a ignoroval som odvetravajucu ruru s odpadu.
Odpovedať
Profilova fotka
@myy aha, uz chápem....no este máte jednu možnosť - viac k.kat :-D :-D
Odpovedať
@cyrio neboj, v tom to urcite nieje, odpad je ovetrany a inak aj COV je odvetrana a je tam duchadlo.......
Odpovedať
neviem ako je to v cisticke, ale ak je rura ponorena v cisticke vo vode tak medzi cistickov a a priklad zachodom je vzduchova bublina, a pri splachovani sa vzduch potrebuje dostat von , tak sa vytlaca na hor, cize do zachoda .
Odpovedať
Profilova fotka
@myy - aktivny kal mozes ziskat z akejkolvek cisticky alebo zo zumpy u suseda, za 50e ti ho urcite da hocikolko. COV je niekedy ako akvarium, musis tomu dat chvilku cas, aby sa jednotlive procesy rozbehli. Kedze mate nizky prisun zivin pre bakterie a je nizka teplota, bakterie su citlive a kapu :) Na tvojom mieste: 1) obmedz chemiu -> nahradit pripravkami z DM [bio prasok ECOVER, bio tabletky]. 2) ak to nepostacuje -> doplnuj bakterie 3) zvys prisun potravy pre bakterie [napr. kazdy tyzden doma party]
Odpovedať
Profilova fotka
tak ako pise @mgx plus mozes dokrmovat aj granulami. treba si uvedomit ze nie su dvaja ludia ako dvaja ludia. Predpokladam ze rezim vasej cistiarne je nasledovny. Rano dve tri splachnutia, potom cely den nic a vecer napor vody plus teda mycka, vana/sprcha a este aj pracka. popripade opacne ak sa rano sprchujete. No pracka umyvacka a sprcha cistiaren len zatazuju. Cov potrebu srakoty a to je pri dvoch ludoch fakt strasne malo. No a ako je to s tymi ludmi. Su dvaja dvochodcovia no kazdy vikend maju plany dom deti a vnucat a tu to zrazu funguje. Na vasom mieste treba len doviast z najblizsej najlepsej meskej cistiarne kal. Urcite to bude zadarmo. Ten sediment je strasne maly.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
Riešim to iste. Vždy po vypustení väčšieho množstva vody čiže plnej vane smrad. Popýtam sa ešte na dedine, či má tento problém aj niekto iný. Zatiaľ však predpokladám, že tá tlaková nádoba resp. nádoba pod kanalizačným poklopom je dosť mala a víko perfektne tesní, tak vypustenie vane s dobrým odtokom a spadom spôsobí, že sa šachtičke pred spustením čerpadla vytvorí tlak (bolo to predsa 80 litrov) a ten sa následne vytlačí s pachom späť do domu. Čerpadlo sa zapne len keď je hladina odpadu dosť vysoká. Väčšinou sa tento smrad šíri cez záchodovú misu, je to tak aj u Vás?
Odpovedať
Profilova fotka
@eddy2611 máte prečrpávanú kanalizíciu? Zberná nádoba musí byť odvetraná, ak nemáte odvetranie na stúpačkách, treba odvetrať šachtu.
Odpovedať
Zdravim. Predpokladal som, ze to bude ono. Dakujem. @jan45
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?