Aký satelitný box odporúčate?

Profilova fotka
Aky satelitny box odporucate? Konecne som sa rozhybal k tomuto kroku :-D
Odpovedať
@y2k ziadny. Lepsie je tv s vstavanim sat tunerom.
Odpovedať
@originalx Lepšie ako pre koho. Podľa mňa vstavaný tuner ešte dlho nebude ponúkať možnosti samostatného prijímača - nekódované nahrávanie, dvojtuner, možnosť sharingu, ... @y2k v akej cene cca, pre ktorého poskytovateľa, aký typ kódovania (dôležité hlavne pri Skylinku - či je nová alebo stará karta), iné požiadavky?
Odpovedať
Profilova fotka
@koenzim: poziadavky nemam, len to chcem zapat a musi to ist :-) Vlastne, pripojitelny na net a linux su moje poziadavky Rozpocet nehra ulohu @originalx: to nie je tak uplne pravda...napriklad s tym v TV nespravim to co potrebujem
Odpovedať
@koenzim @y2k No mal som asi 10 sat primacov a vsetky do jedneho boli smejdy, mrzli, prepinali strasne dlho, niektore nevedeli citat kartu, na niektorom upratanie programov nemozne. Kazdy jeden som daroval. Boli zo skylinku- strong, gosat, zircon a neviem este ake. Uz to nechcem, len to zavadzalo pri telke.
Odpovedať
Profilova fotka
@originalx: ale my tu vravime o trosku inych prijimacoch :-)
Odpovedať
@y2k pripojenie na net je myslím dnes už štandard u všetkých. Z lacnejších odporúčam HD-Box FS9105+ - štandardne má "uzavretý" linux, ale dá sa tam nahrať E2 a ide bezproblémovo. Nad 100€ je už výber veľký, odporúčam osvedčené značky z dobrou podporou - VU+, Dreambox (napr nové DM520/525), Xtrend, Formuler, ... Ešte upozorním, že žiadny linux stroj nepôjde hneď po zapnutí - treba ho nastaviť, stiahnuť pluginy, rozbehnúť dekódovanie z karty/netu a pod. Niekde to za teba urobí predajca, ale aj tak by si mal užívateľ niečo naštudovať.Ak to má byť štýlom vybalím z krabice, pripojím káble,vopchám kartu a pozerám - toto dokáže vstavaný tuner alebo Skylink ready prijímače.
Odpovedať
Profilova fotka
@koenzim: vu+ zero moze byt?
Odpovedať
@y2k v com su ine?
Odpovedať
@y2k Ak teda nie sú žiadane špeciálne požiadavky, tak stačí. Pozor ale, má len univerzálnu čítačku a nemá CI slot - nové karty M7 od Skylinku nepôjdu! Na staršiu kartu prípadne Freesat bez problémov. Všetko k nemu (FW, podpora, rady) tu: http://www.ab-forum.info/viewforum.ph...
Odpovedať
Profilova fotka
@koenzim: to mi je jedno, karty neriesim :-) paci sa mi ze vie aj fifi cez usb, to vyskusam @originalx: no minimalne linuxom
Odpovedať
@originalx Ešte som nevidel TV so vstavaným DVB-S2 tunerom, kde by sa dali jednoducho triediť naladené stanice, vytvárať favoritné zoznamy, nahrávať na HDD nekódovane, ... Nehovorím o tom, že niekto chce min 2 tunery - pozerá niečo iné, nahráva niečo iné, prípadne počas nahrávania sleduje niečo z webu/domáceho NAS. Chce zdieľať jednu kartu v domácnosti (načo by som platil balík na viacerých kartách keď mám TV v obyvačke, detskej, spálni,...) Je toho veľa, čo vstavaný tuner nevie a veľa ludí je náročnejších. Pre "jednoduchého diváka" (dúfam že sa nik neurazí, nemyslím to v zlom) je vstavaný tuner dobrá vec - žiadne ďalšie DO, jednoduché prepínanie sat/anténa, žiadna zavadzajúca krabica a pod. Každý nech si vyberie podľa svojich potrieb.
Odpovedať
@y2k wifi vedia aj lacné Amiko prijímače. Je to už lepšie ako cca pred 2 rokmi, ale na sharing je aj tak stále spoľahlivejšie riešenie kábel. Ale vyskúšať môžeš, možno s tým budeš spokojný.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@koenzim: ide o to ze keby chcem kablom potrebujem dodatocne switch, co pri fifi odpada...ale ved uvidime... Cisto teoreticky zatial, ak by som chcel sledovat aj na druhom TV, tento by to zvladal? Akoze neni som lama len som sa zatial tomu nevenoval prilis :-D
Odpovedať
@koenzim ja som ten jednoduchy nie divak, ale uzivatel. Mne staci tlacidlo zapnut a prepnut, nic viac nepotrebujem aj tak nic normalne nedavaju, len reklamy.
Odpovedať
To wifi fungovať bude, zas nie že nie :) Len je tam viac rušivých faktorov - stabilita routra, sila wifi v danom mieste (pri TV), rušenie okolitými sieťami (od susedov napr. v paneláku). Ak to má byť ako druhý prijímač (nie hlavný) tak je to určite dobré riešenie. PS: switch je lacnejší ako wifi usb do prijímača ;)
Odpovedať
Profilova fotka
@koenzim: veci ohladom fifi su mi zname :-) Usb fifi mam, switch ne :-D Bude to hlavny prijimac Okrem toho switchby potreboval napajanie... Ono problem by to nebol kedze AP ma dve pripojky RJ45 ale potrebujem z neho tahat kabel dalej nie do satelitu... Ale to je uz moj bordel 8-)
Odpovedať
Tak ešte pre istotu upozorním: Nie všetky USB Wifi fungujú v sat prijímačoch. Záleží to na použitom chipe v USB Wifi. Takže odporúčam vopred skontrolovať kompatibilitu.
Odpovedať
Profilova fotka
@koenzim: no bud pojde alebo nie :-D Natiahnem kabel ked nie... A co ten druhy TV?
Odpovedať
Druhý TV sa dá riešiť, len mi objasni, ako to chceš mať zapojené. Všeobecne ak sa jedná o DVB-S(2) - ku každej TV samostatný prívod od paraboly, ku každej TV prijímač. V každom prijímači karta prípadne nastavenie klienta k serveru kde je karta (lokálny alebo cez net).
Odpovedať
VI + zero slapu v pohode, ale ir cidlo na nich nefunguje. ale su take mini nenapadne ze to nevadi.
Odpovedať
Profilova fotka
@koenzim: kartu nepotrebujem, staci net ;-) Druhy prijimac este neviem a to az do buducna... @atlaska: chcem aby ho bolo vidno takze toto mi nevadi
Odpovedať
@y2k pozri niektoré sat fora ktoré sa tomu viac venujú, napr TV freak.cz, abforum
Odpovedať
Profilova fotka
@duzu: to sa mi prave nechcelo, tam su vsetci moc profi :-D
Odpovedať
@y2k momentlane sa cez net zdielat da, otazne je dokedy, ten CI slot ti zabezpeci ze nebudes mat v buducnosti problem ked sa situacia zmeni. cisto na share ti staci aj amiko mini CE za 40 €.
Odpovedať
takze ako sa da pozerat satelit na 3 tv?
Odpovedať
Ja mam tento http://satelity.ellano.sk/golden-inte... Mam tam dva DVB-S tunery a jeden DVB-T keby nahodou vypadlo koli zlemu pocasiu satelitne vysielanie. Streamujem TV vysielanie do lokalnej LAN, a rozmyslam, ci do buducnosti budem do baraku tahat i koaxialny kabel.
Odpovedať
@y2k HD BOXy boli slušne vybavené za celkom dobré peniaze a s tými možnosťami (mal som FS9200 pred možno 9 rokmi), ale odkedy sa začali vyskytovať občasné problémy so zdieľaním karty, problemy s FW a keď to vypadlo (lebo som to mal cez net spojené s NAS) tak rodinní príslušníci s tým nepohli, tak som asi pred 4 rokmi prešiel na komerčného poskytovateľa a zvykol som si. Síce pár vecí to nedokáže, ale už tomu nemusím venovať žiaden čas na správu a údržbu.
Odpovedať
Profilova fotka
Amika 8150 je podla mna velmi dobra a cenovo pristupna volba. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@codyy: ak sa to zmeni tak vymyslia cosi ine :-) Toto sa hovori uz 15 rokov snad...
Odpovedať
@y2k oni ti rusi podla mna nevedia, že to nejde, tak to ide, tuším minulý rok Skylink menil kódovanie s vyhláseniami, že sharingu je koniec a tým rusom to ani nevypadlo 😀
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?