Zabezpečovacie zariadenia a vaše odporúčania

Profilova fotka
ake mate skusenosti z alarmamy,a popripade ktory by ste odporucily.
Odpovedať
Profilova fotka
nikto nic?
Odpovedať
@marcelbarta Dost siroka otazka. Cisto len alarm? Lebo dnes byvaju aj sucastou tzv. inteligentnych instalacii, pohybove cidla v dome mozu pri vypnutom alarme sluzit ako pohybovy senzor na zapnutie svetiel, odoslanie SMS ostatnym, ze niekto z domacnosti prisiel domov, magneticke snimace otvorenia okien mozu sluzit ako alarm aj ako vypinac kurenia pri otvoreni okna.. Chces to montovat sam? Ci firmou? Vyhraza sa ti niekto? Nebyvas casto doma? Zalezi na viac okolnostiach.
Odpovedať
Profilova fotka
@kanvor len alarm. momentalne zijeme v zahranici a dom je prazdny neobyvany,ale aj do buducna ked sa vratime aby bol dom zabezpeceny a aj my.montovat asi sam.najlepsie z gsm stanicou. inteligentna instalacia je fajn ale trosku si to dost vypita financii.
Odpovedať
@marcelbarta Alarm dom fyzicky neochrani pred zlodejmi. Len oznami, ze sa v nom nieco deje. GSM stanica urcite pomoze, ale nie je vseliek, profi zlodeji si s tym poradia. Tak isto vedia vyradit pevnu linku, aj vonkajsiu sirenu. Najlepsi alarm su susedia, ktori ked sa nieco deje zacnu robit bordel a zavolaju hliadku. Pomozu aj detaily. Napr. ked sa nekopi v schranke posta, ked sa v dome obcas rozsvieti, zhasne, akoze tam niekto je. Ak to chces robit sam, existuju uz hotove home-made supravy, sety - od najlacnejsich cinskych az po lepsie, napr. Jablotron. Z vyssej triedy napr. Paradox, s tym si ale asi uz sam ak si bezny cloviecik, ne-elktrikar - neporadis. U lacnych a samomontovanych suprav je riziko, ze sa to zapoji zle, senzory mozu byt shit kvalita, budu sa sami zapinat - falosne poplachy, bude to hodiny robit vonku bordel. Ak chces lacnejsiu poistku za dom, homemade alarm poistovne neakceptuju. Ja osobne by som to poistil aj senzormi na pletive, plote, Potom uz len take napady, uz som to tu niekde spominal, poniektori to oznacovali za nehumanne, to ber s rezervou :-) Nastrazit po dvore kovove zubate pasce na medvede, pribetonovane retazou do zeme, alebo zakopat na zahrade 20 minutovy ohnostroj zabavnej pyrotechniky - aktivoval by sa pohybom v dome.
Odpovedať
Profilova fotka
@kanvor no myslim ze made in cina to asi nie.mam v rodine elektrikara takze by my pomohol zapojit.urcite nechcem nieco obycajne a lacne.viem ze alarm dom neochrani pred profikmy ale ja to chcem hlavne koli neprisposobivym aby ich to ako tak odradilo,chcem dat na dvor svetla na pohybovy senzor,na kazde okno a aj dvere magneticke spinace,plus vonkajsiu sirenu a hlavne gsm stanicu.len neviem na ktoru firmu a znacku sa orientovat.nechcem nieco lacne ale ani zase za 2000 e.
Odpovedať
@marcelbarta jablotron
Odpovedať
Profilova fotka
@kanvor je to dobra znacka?
Odpovedať
@marcelbarta Ceska. Povedal by som, ze cena je primerana kvalite a namontujes si to aj sam. Je to system stavebnice. Zakupis zakladne veci a potom mozes viac-menej jednoducho dokupovat a domontovavat. Od termostatov kurenia, cez GSM moduly az po pohybove senzory, dymove poziarne senzory, snimace vytopenia, alebo otvarac garazovej brany fungujuci na zablikanie dialkovymi svetlami v aute.
Odpovedať
Profilova fotka
@kanvor no idem si otom precitat...... dakujem ti velmi pekne
Odpovedať
Profilova fotka
Zamerajte sa na znacky ako su DSC,PARADOX,BENTEL .Montáž nechajte na odbornika.Jablotron nerieste.Lepsia zostava,kvalitna na bungalov kvalitne PIR snimace,detektor CO2,požiarny,detektor rozbitia skla,sirena,ustredna,LCD klavesnica,GSM komunikator stoji cca 1300 - 1600 EUR hovorime o drôtovom GSM alarme.Magneticke spinace na okna a dvere su zbytocne,tiez senzor exterieru,plot a podobne,nevyhnete sa falosnym poplachom a prestane vas to bavit.Vyradit dobry alarm ak je spravne navrhnuty je tazke,rusicka je velmi draha,aj tak nepomoze,spusti sa sirena,taktiez odstrihnutie alebo zapenenie sireny sa vyhodnocuje ako poplach a pride vam SMS,alebo zavola ze je poplach.Treba si uvedomit,ze k vam nikto nepojde kradnut,kto ma zaujem o velmi cenne veci,iba drogovy amateri a podobne.Inak ako ochrana ziadny alarm nepomôze.Ak budete mat doma milion EUR,pride chlapik,vykopne dvere,zastreli koho stretne,sadne do ukradnuteho auta a kludne odide.
Odpovedať
Profilova fotka
@smrlak ja by som chcel najradsej bezdrotovy system. dakujem za reakciu,idem si to pozriet vsetko a precitat aby som bol v obraze.
Odpovedať
@smrlak ".. pride chlapik,vykopne dvere,zastreli koho stretne,sadne do ukradnuteho auta a kludne odide .." :-D :-D to je pravda. " . rusicka je velmi draha.. " - ani nie, od 21 dolarov http://goo.gl/uZVPs ale neviem naisto ci funguje, nemam, neskusal som. Bentel ani nepoznam. Idem aj ja pozriet.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@marcelbarta No nechcem sa s nikym hadat, ale ak mozem odporucit, tak jablotron, pripadne paradox. Jablotron ma velmi dobre vyriesene bezdrotove spojenie a ma vsetky typy bezdrotovych senzorov. Na rozdiel od smrlak-a, ja urcite odporucam aj magneticke senzory, minimalne na dvere, tie falosne poplachy urcite nesposobuju, skor ked uz tak pohybove cidla, pripadne senzory na rozbitie skla. Ak by si potreboval s niecim poradit, kludne sa ozvi.
Odpovedať
Profilova fotka
@mirkif akurat si citam o tych alarmoch,je ich dost tak neviem ze ktory.
Odpovedať
Profilova fotka
boze ta gramatika...
Odpovedať
Profilova fotka
@andyfoto uz som asi dlho v zahranici :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@marcelbarta ja som zil v zahranici 9rokov.. nemyslim zeby sa gramatika dala zabudnut :D
Odpovedať
Niektore prispevky su tu celkom vystizne. Alarm je fajn pre dobry pocit. Ale nic viac. Moze odradit uplneho amatera, ale trochu skuseny zlodej si lahko pomoze. GSM rusicku uz dnes kupit na kazdom cinskom trhu. Proti tomu moze trochu pomoct, ak vam z ustredne vytiahnu antenu az na strechu, vtedy sa to tazsie odrusi. Sirenu nie je problem zlikvidovat zastriekanim PUR penou, pripadne rychlo vytrhnut a hodit do vedra s vodou. Aj proti tomu trochu pomoze, ak date sireny dve, dalsiu napriklad skryt do podkrovia. Problem je, ze 90% firiem vam alarm namontuje uplne beznym sposobom, co maju zlodejickovia zmaknute. Ak chcete nestandartne sposoby montaze, tak vam budu tvrdit, ze to je zbytocne, ze to tak este nerobili, atd ... Potom dalsia vec, ak mozete, dajte drotovy. V bezdrotovom je potrebne menit baterie v cidlach, ide to do penazi a stoji to cas. Ale do zariadeneho domu uz asi ina moznost nie je. A taktiez si treba rozmysliet, co urobite, ked vam naozaj pride o druhej v noci sms s poplachom. Budete na blizku, pojdete tam ? Mne sa to parkrat stalo, ale sadat do auta a ist na kontrolu do 20km vzdialeneho domu sa mi nechcelo. Aj tak by uz boli davno prec. Parkrat mi takto alarm zobudil susedov pocas stavby domu. Az som ho postupne prestal pouzivat. Dalsia bezne pouzivana finta je vyhadzovanie isticu v skrinke pred domom. Napriklad sms mi sice prisla, ale zbytocne som sa prehnal. Nic sa nedialo, mozno si len zlodejickovia testovali, kolko mi bude trvat prist na dom. Zopakovali by to niekolkokrat, tak sa na to vykaslem a za par dni sa alarm vybije a maju volnu cestu. Celkovo tie akumulatory v alarmoch nemaju moc velku zivotnost. Po 2-3 rokoch uz budu mat nizku kapacitu a mozno nevydrzia napajat alarm dlhsie ako od vecera do rana. Ak tam nechcete stale chodit na kontrolu, vypytajte si akumulator, ktory vam vydrzi napajat alarm aspon 1 tyzden. A posledna veta. Dnes by som ho uz nedal namontovat ...
Odpovedať
Profilova fotka
Neriešte gramatiku,otvorte si jazykove okienko....A co je to za dôvod že chces bezdrôtovy alarm...??? ak sa jedná o novostavbu,tam myslim nieje co velmi riešit...Ak prerabas,tiež to vyries drôtovym...ale ak mas luxusne sidlo a nechces uz vrtat a robiť drazky,tak daj bezdrotovy.Inak je drahsi,sem-tam vymena bateriek.Co sa tyka IR zabrany,magneticke cidla samozrejme falosny alarm nespustia,ale unika mi opodstatnenie,kedze po otvoreni dveri ta zachyti PIR-ko a spusti poplach.Takze ZBYTOCNOST,vyhodene peniaze na dvere 100 €.Pisal som,ze falosny poplach spustaju exterierove snimace,niekedy staci lepsie citat.Ak sa pouzije kvalitne dualne PIR,ziadny falosny poplach v interieri nehrozi...Len nedaj na rady "inzinierov" vsetko si nastuduj sam a sam sa rozhodni.Mne je v podstate jedno kto co doma má,pre mna aj tie pasce na medvede,alebo snurku z prádlovej tyce pred dvere a priscipcovane hrkalky...Tak studuj,studuj....
Odpovedať
@smrlak S tym, ze ak je moznost dat drotovy absolutne suhlasim, s tym ZBYTOCNYM magnetom na dverach nie. Je vzdy lepsie mat cim viac prekazok, ktore musi zlodej prekonat. Suhlasim aj s tym, co pisal pivec, ak ide kradnut profesional, alarm ho nezastavi. Ale velke percento kradezi robia obycajni zlodejickovia, na ktorych je alarm celkom ucinny.
Odpovedať
@mirkif a ako je na zlodejickov alarm ucinny? Vobec im neprekaza, sirenu nastriekaju PUR penou a ide sa rabovat. A ja na dovolenke si mozem piskat akurat.
Odpovedať
@atlaska No ked si na dovolenke a mas dom na samote, ako ho ochranis? Nijak. JA nehovorim, ze alarm na 100 percent zabrani vykradnutiu. Ak mas alarm s GSM, aspon vies ze sa v dome nieco deje a mozes urobit aspon nieco, zavolat niekomu napriklad. Najucinnejsie je, ak je alarm napojeny na PCO (pult centralizovanej ochrany), alebo teda bezpecnostnu sluzbu. Nieje to ale zase az take lacne, cca 40 eur/mesiac. Myslis, ze je lepsie nemat doma alarm, prist z dovolenky a ani len netusit, ze sa v dome nieco dialo?
Odpovedať
Profilova fotka
@smrlak ani neviem asi len preto ze je ta instalacia jednoduchsia,a nemam novostavbu,urcite porozmislam aj nad drotovim pripojenim
Odpovedať
Profilova fotka
@andyfoto neries to,je to vedla temy.......
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?