Ktorý internet??

ahojte už dosť dlho hľadám ktorý internet na doma si mám dať keďže tu nieje optika a ani najbližšie nebude tak som z tých ponúk zúfalá aktuálne používam internet od 4ky sloboda nekonečno - samozrejme žiadne nekonečno neobmedzene dáta nie sú, ale je tam limit 300gb čo u mňa miniem za chvíľu zapnem napr netflix a hneď sú dáta fuč preto potrebujem naozaj neobmedzeny internet bez fup nemám problém si zaplatiť mesačne samozrejme ale teraz platím 24€ tej 4ke a dáta sú fuč za týždeň viete mi poradiť od koho a ktorý internet si dať?? neobmedzený, bez fup, rýchly čo bude stíhat bezproblémov online sledovanie, sťahovanie atď., nemusí to byť vôbec mobilný internet ďakujem
Odpovedať
@patulka88 ja mám tento https://www.4ka.sk/fix/internet/ ten 30Mbit/s. Neviem teda čo robíte ale 300gb za týždeň to je dosť. Ja mám netflix, Disny +, pracujem z domu, takže stále na servery zavesený. Občas nejaký ten film stiahnem, ale čo som kontroloval spotrebu tak za týždeň som dal max 200 aj to cez vianoce. Skôr ma trápi nestabilita, a neochota riešiť poruchu. Občas bývam aj týždeň bez netu kým mi zavolá servisný technik, niečo ponastavuje na anténe za 5 minút a je to. Pritom potrebujem net denno denne. Je to katastrofa celý swan. Kontrolujete si spotrebu cez túto stránku? http://spotreba.swan.sk/ tam máte prehlaď týždenný mesačný.. Keď tak sa zamyslieť ktorý týždeň sa minul limit a čo ste ten týžden robili. Ale zasa je pravda, ak máte aj deti a viac TV a decká majú PC, online hry hrajú, tak to FUP 300gb je aj reálne dosiahnuteľné. Ale čo sa týka rýchlosti tak nič lepšie ako nejaký mobilný internet na doma nebude. Hnilé staré DSL ak tam máte dostupné. Tam nie sú veľké rýchlosti hlavne keď ste ďalej od ústredne. Ostáva jedine pozrieť ponuky od iných operátorov na mobilný internet na doma a porovnať FUP (limit).. SWAN to má na týždnnej báze, niektorí operátory na mesačnej báze. Treba si to porovnať. Táto týždenná báza mi príde lepšia. Jedine ostáva nemať pustený netflix 24/7 ako podmaz ale reálne ho púšťať až keď pri tom sedíte. Manželka to robí, stále ju za to buzerujem.. pustí netflix a nepozerá to len lieta po dome.
Odpovedať
Neviem, kde presne bývaš. Ak na dedine, skús si zistiť lokálnych providerov. Popýtaj sa susedov ideálne takých, čo bývajú tesne pri tebe. Na inej ulici už môže byť iné pokrytie a teda to, čo ti povedia, nemusí byť relevantné. Spýtaj sa ich, či nemajú výpadky, či im neseká živé vysielanie, rýchlosť aká je. Okrem toho si zisti, či tam nemáte 5G od nejakého operátora. To by mohlo ísť fakt dobre.
Odpovedať
My máme Orange optiku a všetko je OK. Teoretické sťahovanie 500Mbit/s, odosielanie 100Mbit/s. Dáta neobmedzené. Rýchlosť nejako kolíše ale nieje to nič, čo by nejako extra prekážalo. Občas keď prehrávam niečo z archívu TV tak rozkockuje obraz. Pri Netflixe nikdy nebol problém - tam niesu vysoké dátové toky. Mal by som za ňu platiť 21 eur ale mám zľavu 7,5eur - Máme od nich aj TV (3x setupbox) aj nejaké tematické balíky a tri paušály sakumprásk za všetko cca 70eur mesačne.
Odpovedať
1. mobilne internety od vsetkych operatorov (4ka/Orange/O2/Telekom) maju datove obmedzenia. Tade cesta ak potrebujes minut mesacne vela dat nejde. 2. skusil by som najst nejakeho lokalneho "bezdratoveho providera". Nieco ako Radiolan v okoli BA http://radiolan.sk/domacnosti/starlan. @patulka88 Napis kde sa nachadzas, mozno niekto poradi. 3. minut 300GB za tyzden je celkom dost. Netflix "spotrebuje" 3GB za hodinu pri HD streame a cca 8GB pri 4k streame. Prepol by som kvalitu na HD, 100 hodin pozerania mi nepride az tak malo a za tyzden sa podla mna neda minut (14h denne). Samozrejme ak su v domacnosti deti co cumia nonstop na tablet tak tie data celkom rychlo ubudaju. 4. bombardoval by som starostu aby vybavil optiku, teraz na to ficia vo velkom dotacie P.S. na chate mam Home Safe 4G Optimal od Orange (2r. viazanost, 13,5E mesacne), predplatne 200GB dat a nikdy som to este neminul. Za dalsie 5E si viem dokupit 240GB dat ak by som potreboval.
Odpovedať
@zacik Možno ak by si mal na chate na nete zavesené 3-4 kamery, alarm tak by tých 200GB šlo ako nič. Či?
Odpovedať
@toky1 samozrejme ze pri 4 kamerach je poziadavka na internetove pripojenie/stabilitu uplne ina ako pri pozerani netflixu. Ale to do tejto temy asi nepatri.
Odpovedať
@toky1 To je pekné, že si sa pochválil, že máš optiku, ale ak si si nevšimol, tak @patulka88 v obci optiku nemá. Patulka, keďže k optike nemáš prístup, tak si zisti, či nie je v okolí nejaký provider, čo poskytuje internet rádiom. Napr. v okolí BB ponúka vzduchom internet táto firma: https://bbxnet.sk/sluzby/internet-air ale je to spolu s TV ponukou. Alebo títo: https://www.metronet.sk/internet-bans... tiež majú internet cez Wifi. Nenapísala si kde konkrétne bývaš, takže si musíš sama pozrieť, aké máš možnosti. Je veľa lokálnych internetových providerov, treba len hľadať. Poslednou možnosťou je internet cez mobil - vybrať si nejaký výhodný dátový balík.
Odpovedať
@chrobak7 Veruže nevšimol, som ja ale tĺk. Mea culpa.
Odpovedať
@toky1 pri snímaní cez kamery robiť prenos, len pri zmene obrázkov kamery nastaviť tak aby nesnímali pol osady ale len súkromný objekt, slovný zvrat "ná ti tlk" sa používa u nás len v jednej oblasti okolie Čiern. Balogu a tak ihned každý vie odkiaľ pochádza
Odpovedať
Zvolen zabudla som napísať
Odpovedať
@duzu Nerozumiem.
Odpovedať
@patulka88 Zvolen je velmi siroky pojem. Ale kedze nie je optika, tak by som to videl na nejaku obec pri Zvolene a nie mesto. Skus napriklad tychto http://www.detronics.sk/?pokrytie.html Ale uplne najlepsie je pozerat na strechy/okna susedom, co tam maju a zazvonit a opytat sa.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@patulka88 to je málo musíš si zadať presnú adresu , aj tak všetkých poskytovateľov nenájde, musel by sa u teba merať signál ak len vzduchom @toky1 no ved si napísal kto si
Odpovedať
@zacik ďakujem pokukam stránku susedom môžem pozerať do okien koľko chcem, žiadnych nemám akurát tak srnky atď 😂
Odpovedať
@duzu Stále nerozumiem. Nie som z Čierneho Balogu, ani neviem kde taká obec je. Netuším nič o žiadnej osade, neviem o akých zmenách obrázkov kamery píšeš.
Odpovedať
@toky1 , pre dohliadanie objektu stačí fotopasca urobí obrázok len pri pohybe- zmene svetla @patulka88 ,potom bud rada že máš aspoň niečo, pre tie lazy ako okolie Zaježovej nikto optiku robiť nebude, to nie je všade ani v meste
Odpovedať
určite nie antik https://youtu.be/p5kGzZQLrh4
Odpovedať
@duzu kto píše, že dúfam v optiku?? len pre info,, bývam 5min autom od mesta žiadne lazy, ale kľud 😂🙈
Odpovedať
ono nejde mat vsetko...aj srnku za oknami aj rychly internet. Casto sa tieto dve veci vylucuju 🙂 Ja by som si vybral tu srnku ak by som mal na vyber. Ak to je nejaka total samota, tak doporucujem Starlink https://www.starlink.com/ Za 60E mesacne je 1000GB dat. Vstupny poplatok (=cena za zariadenie) je trosku vyssi, ale nice dramaticke, mam pocit ze okolo 400E.
Odpovedať
@zacik signál mám na všetkých operátorov 5min od mesta ja by som brala ten net, srniek už mám dosť 😂😂
Odpovedať
to ze mas signal vsetkych operatorov je fajn, ale dnes bohuzial ziaden operator neponuka datovy pausal s neobmedzenymi datami, resp s nejakym vyssim FUP, povedzme 1000GB. Ja by som pri tvojich poziadavkach isiel do toho Starlinku ako som spominal vyssie. Proste sa neda ocakavat mat za 10E neobmedzeny internet ako v centre Zvolena niekde na samote. Napriek tomu ze to je len par km od mesta.
Odpovedať
Profilova fotka
Tak ja ti neviem… u nas sa po veceroch kuka netflix, hbo max, disney plus aj prime video ja do toho hravam hry na pc a teda 100GB dat niesme schopny minut za mesiac pocas roka skoro nikdy… Jedine cez zimne mesiace sa to stalo raz 🙂 a to sme kukali naozaj vela filmov a serialov…. To musite kukat fakt enormne vela aby ste to minuli za tyzden… Mna hrozne obmedzuje skor prenosova rychlost… poslednych 15 rokov som zvyknuty na 300/100 respektive posledne roky 600/100 Mbps a teraz mam LTE 15/5 🙈🙈🙈 co je uplne peklo…. Ak manzelka kuka netflix a ja hram lolko tak mi vyleti ping na 200ms a to uz je nehratelne 🤣🙈 takze kedze mame neobmedzene mobilne internety obaja tak Telka bezi na internete na mojom alebo manzelkynom telefone…a pc bezi na ltecku od telekomu 🤬🙈 ale teda za mesiac nesme schopny dokopy minut ani 200GB a nieto este ako ty ze 300 za tyzden 😳😳😳😱 to co robis? Stahujes celu databazu pornhubu? Ale nastastie v dedine uz mame optiku takze ked mi skonci viazanost okamzite prechadzam 🙂 teraz platim za ten bullshit 23,88€ u telekomu za optiku budem platit 23€ a rychlost bude 200/20 🙂 nic lepsie v rozumnej cene sa u nas poriesit neda a toto je aspon naznak civilizovaneho internetu 😅 Na robotnych 900/900Mbps to sle aj tak nikdy mat nebude 😅😇 lahko sa zvyka na lepsie 😅
Odpovedať
@patulka88 neviem teda kde presne bývate. Ale ak na západnom Slovensku, resp. ideálne na záhorí, tak ZSD ťahá optiku po 22kV vedení do každej dediny, alebo na lazy kde je len pár domov v rámci dotácií EU. Následne sa budujú po stĺpoch optické siete, bud teda v spolupráci s miestnym providerom, alebo majú svoje oddeleni na to. Teraz sa presúvajú v budovaní viac na východ od záhoria za kopce. Ale je to horizont niekoľkých rokov kým sa to vybuduje.
Odpovedať
@duzu Ak chceš vedieť čo sa online deje v chate či pri chate - či tam neleje a nerozfukáva ti vietor záhradný nábytok po šírom okolí práve teraz, tak ti fotopasca nestačí. Ak ti stačí, že odfotila pre dvomi týždňami v noci zlodeja s kuklou s tvojim televízorom pod pazuchou, tak hej. 🙂
Odpovedať
@zacik veď práve preto som písala, že nehľadám ani lacný internet ale ďakujem za info samozrejme ❤️
Odpovedať
Pokiaľ ja viem, tak Telekom zrušil FUB na dsl likách ešte niekedy v r. 2020. V podstate ti stačí DLS s 20 mbps rýchlosťou .. Zisti si, či v tej lokalite môžeš dosahovať danú rýchlosť a máš vystarané. ALE!, daj si záležať, lebo záleží na každom metri káblu od najbližšieho technologického uzla. To, čo má tvoj sused na začiatku ulice, nemusí fungovať tebe v strede....
Odpovedať
@zicher presne vzdialenosť od uzla je jediné obmedzenie pri linkách ADSL, podľa vzdialenosti je všade iná rýchlosť, to spomalenie už zrušili, niekde sa rýchlosť zvyšovala
Odpovedať
Profilova fotka
za mňa Digi. s nimi máme dobrú skúsenosť, nakoľko aj to pokrytie funguje tak jak má. a to sme tiež už vyskúšali kadečo, to ti poviem.
Odpovedať
Profilova fotka
Pozistuj si po susedoch, co maju, co ma aky prijem, co je dobre, my sme si tak a hned som vedel aspon comu sa vyhnut, ze od o2 net mat nechceme, lebo maju problemy s vypadkami. Tak sa ti to aspon vyselektuje.
Odpovedať
my sme takisto skúšali o2, ale nám sa neosvedčil. asi záleží aj kde v akej lokalite sa človek nachádza, inak to nevidím.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?