Internet na doma

Dobrý deň hľadám vhodného dodávateľa internetu na doma. Kde je super rýchlosť, žiadne vypadávanie signálu, a hlavne aby bol neobmedzený . Čo máte doma a s čím ste spokojní ? Pokrytie Rajecké Teplice
Odpovedať
Profilova fotka
@petrah_m ja mam Orange optiku a som spokojny :)
Odpovedať
@richard71 optika znamená že vedený káblom ? Lebo keď som to teraz pozrela a zadala som odberné miesto napísalo mi je ho nevedia poskytnúť .
Odpovedať
@petrah_m Je možné, že v mieste, kde to chceš že sa proste nedá. Pozri si aké máš vôbec možnosti podľa odberného miesta.
Odpovedať
Profilova fotka
@petrah_m najprv si musis zistit, aky tam vlastne mozes mat. skus sa popytat aj susedov, budu ti lepsie vediet poradit, kedze tam ziju a tiez isto nejaky internet maju.
Odpovedať
@petrah_m Nie, optika znamená, že je signál je vedený optickým vláknom. V prvom rade si musíš zistiť, aké máš na tvojej adrese a lokalite možnosti. V podstate je niekoľko možností, ktoré by si mohla mať: 1. optika - t.j. do domu je zavedené optické vlákno. Je to najrýchlejší internet a najspoľahlivejší (pokiaľ nejaký bagrista pri výkopoch nepresekne optické vlákno). To ale nie je všade. Zvykne byť v bytových domoch. Nepíšeš, či bývaš v bytovke alebo rodinnom dome, takže si to musíš zistiť sama. 2. internet káblom - zvyknú sa používať pôvodné telefónne káble, alebo si provideri naťahajú v obci nové. Sú to kovové káble. Spojenie je tiež stabilné, rýchlosť o niečo menšia, ako u optiky. Zvyknú ho tiež ponúkať poskytovatellia káblovej televízie - ak máš káblovku, nie je problém dokúpiť si internet. 3. Internet vzduchom - ak nemáš v dome ani na ulici pred domom ani optiku, ani káblový internet, tak možno bude nejaký poskytovaťeľ cez rádiový signál. (Momentálne aj ja mám taktýto, ale už nám natiahli do domu optické vlákno, takže po skončení viazanosti prejdem na optiku.) Na streche máš smerovú anténu (taká malá parabola, ako satelitná anténa, ale menšia), ktorá je nasmerovaná na niektorý blízky vysielač - najlepšie je, keď je viditeľný. Internet je o niečo pomalší, ako káblový, ale na bežné surfovanie aj sťahovanie je dobrý. Krátkodobé výpadky môžu nastať pri búrke, alebo veľmi zlom počasí, kedy je signál rušený. 4. mobilný internet - poskytovateľom je niektorý z telefónnych operátorov (Telekom, O2, 4, Orange). Využíva mobilné pokrytie oblasti a signál ide vzduchom. Domová anténa sa pripojí na najbližší vykrývač a potrebuješ k tomu zariadenie so SIM kartou. Je to v podstate obdoba internetu vzduchom, akurát cez zariadenia poskytovateľa operátora. Ty si musíš zistiť, ktorý spôdob máš v dome, či likalite k dispozícii a potom už len vybrať vhodný program, ktorý ponúka daný poskytovateľ internetu. To, či je neobmedzený alebo nie, nezáleží od typu pripojenia, ale od programu, ktorý si zakúpiš. Zvyčajne optický a káblový internet ponúka neobmedzené pripojenie, lebo tam na množstve prenesených dát nezáleží. Pri internete vzduchom alebo cez mobil to zvyknú operátori obmedzovať, aby uživatelia nezahltili sieť. Takže napísať, že pokrytie Rajecké Teplice nestačí. Musíš napísať presnú adresu a potom ti niekto môže napísať, aké tam máš možnosti. Takto ti môžeme ponúknuť len mobilný internet, alebo možno internet vzduchom. Napr. tento internet je dostupný v celých Rajeckých T. : https://www.bluenet.sk/internet/lte-i... Či máš k dispozícii káblový či optický internet od UPC si môžeš preveriť tu: https://www.dostupnyinternet.sk/zilin... Treba si dať do Googlu vyhľadať internet Rajecké Teplice a potom len vyberať.
Odpovedať
@chrobak7 AMEN. :-D
Odpovedať
už niekoľko rokov používame doma vo Wifi LTE Routri SIMku Swan (4ka), bol to voľakedy úplne neobmedzený net za 5€, potom 10€, potom 12€ + 300GB FUP a dnes noví zákazníci platia 14€/mesačne za 300GB. Stále je to však super alternatíva, navyše to nielen deklarujú, ale to aj reálne funguje!
Odpovedať
@chrobak7 Krásne si jej to zhrnul.. Ešte doplním že celkom výhodné čo sa týka D/U a ceny má O2 LTE TDD 3,5/3,7 GHz kde naozaj pri deklarovanom 30/5 to aj funguje je tam síce FUP na 500GB ale pri normálnom používaní to postačuje. Pokiaľ neplánujete mať IPTV samozrejme... Treba zistiť či v danej lokalite je dostatočné pokrytie LTE TDD cez technika.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?