Televízia a internet

Ahojte, kúpili sme byt - náš prvý. No a teraz riešime dilemu s televíziou a internetom. Internet chceme určite nejaký kvalitný a to či budeme mať televíziu ešte nie je isté. Vôbec sa v tom nevyznám. Pozerala som aj nejaké porovnania internetov na nete ale nerozumiem ani tomu či optický alebo satelitný alebo bezdrôtový. Videla som, že taký rýchlejší sa pohybuje okolo 20 eur, ale neviem či je nejaký dodávateľ lepší alebo horší. K tej televízií - moc telku nepozeráme, tak sa mi za to nechce vyhadzovať peniaze. Ale ak mám platiť koncesionárske poplatky (ešte to asi funguje, nie??), tak by som nejaké základné programy mohla chytiť aj bez nejakého balíčku. Prípadne keby som si chcela dokúpiť nejaké náučné/dokumentárne stanice, tak je to drahé?? A akého dodávateľa si vybrať?
Odpovedať
@jagreja v každej obci / meste sú iné možnosti pripojenia na internet a rôzny poskytovatelia pripojenia. Takisto je to s pokytovateľmi TV, tam máš tiež na výber či budeš prijímať TV cez DBV-T, IPTV, satelit, alebo cez kábel. Koncesionárske poplatky sa platia, je to viazané na odberné miesto, čiže či budeš mať TV alebo nie, budeš platiť. Nepíšeš z ktorých kopaníc si, resp. akých poskytovateľov TV alebo internetu máš možnosť. A v byte resp. bytovom dome už asi nejaký poskytovateľ interntetu/TV má naťahané káble, nie?
Odpovedať
@stastnyjim byt budeme mať v Blave, takže si myslím, že poskytovateľov je tu dosť. Myslím, že káble tam naťahané sú, keďže je to starší bytový dom - je podstatné ktorý poskytovateľ tam má káble naťahané? Cez DVB-T to funguje ako? Tam mi stačí mať televízor alebo potrebujem aj nejakú krabicu, satelitný príjímač alebo nejakú blbosť?? a platí sa tam niečo pravidelne alebo len tie koncesionárske?? Vôbec tomu nerozumiem.
Odpovedať
@jagreja tak si zisti čo tam máte naťahané, ak UPC, Orange, Telekom a optiku od nich, nič lacnejšie a rýchlejšie a spoľahlivejšie nie je. A už si vybrať iba podľa rýchlosti a ceny. Tak ak tam nie sú v dome naťahané žiadne káble, tak máš smolu, optiku si nedáš, potom jedine cez pevnú linku, ale to je drahé a pomalé a nespoľahlivé, prípadne, ešte cez wifi. DVB-T je normálne pozemné televízne vysielanie, len digitálne, musíš mať TV čo má tuner DVB-T2/HEVC a potom ešte anténu. Ak to tvoj TV nepodporuju, tak musíš mať ešte prijímač DVB-T a prepojiť ho káblom s TV. A môžeš pozerať 8 staníc. Od 1.1.2017 Narkóza končí s pozemným vysielaním, čiže jej stanice tam nebudú. A platíš len koncesionárske.
Odpovedať
@stastnyjim to sa mylis, lokalni poskytovatelia su kvalitou na tom mnohokrat lepsie. Avsak v com su vzdy na 100% lepsie je serioznost, nezavadzanie, casto bez viazanosti a skutocny servis (nie servis cez 4 ludi co citaju z papiera). Preto ak mas pokrytie v Bratislave odporucam: http://isper.sk/
Odpovedať
@radoslavc lebo lokálni poskytovatelia sú všade všakže. :-D V bratislave čo sa týka TV a internetu som mal vždy UPC, už od 1990 roku, keď sa to ešte nevolalo UPC. A žiadne problémy, ako s TV, tak ani s internetom a to bolo v čase keď ani Google neexistoval. Ešte som mal aj wifi od lokálneho a s tým tiež nebol problém. A potom DSL cez pevnú linku a to bola tragédia, to stále vypadáva, pomalé a drahé. A ty si mal aké pripojenie a TV v Bratislave že odporúčaš niekoho kto pokrýva možno 25% Bratislavy?
Odpovedať
@stastnyjim v Bratislave som mal Isper ...a ano nie su vsade, paradoxom je ze najmenej su v Bratislave:)
Odpovedať
Profilova fotka
lokalni su niekedy lacnejsi a nekedy zasa nie ale rozmyslam nad niekym vacsim vedeli by ste mi povedat kto ma ake ze co je lepsie co sa tyka programov ze ci orange alebo telekom? lebo viem ze znamy dost nadavali na ponuku programov v orange ze je tam malo normalnych ze same take nezname a telekom vobec neviem ale lokalneho nechcem
Odpovedať
@favelko my sme teraz v podnajme a mame tu magio. Je to fakt super. Telku moc nepozerame, ale manzel ma rad dokumentarne stanice a tych je tu neurekom. Ale myslim, ze aj fanusikovia inych oblasti by si prisli na svoje.
Odpovedať
Profilova fotka
@jagreja no tomu mojmu znamemu na orange najviac vadil nedostatok sportovych programov a to az tak ze rozmyslaju ze to daju prec. ze mali len aurosport a tam nic moc nedavaju on chcel aj nieco ine fandi talianom vo futable a nema ani kde kukat zapasy takze asi to aj nakoniec daju prec len maju este zmluvu
Odpovedať
Profilova fotka
@jagreja my mame susedovcov a ti maju aj digi aj magio, v obyvacke digi v spalni magio a suseda hovori, ze uz len cakaju kedy digi skonci a uz ani nebudu predlzovat ani nic ale prejdu k magiu, ze je to lepsie, ze tam je aj tv archiv ze si to vie clovek zastavit, pustit a pod :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?