Pristresok pre 2 auta

Dobry den, chcel by som poradit, ake profily pouzit pri stavbe pristresku pre 2 osobne auta. Pristresok bude mat 2 stojky a zadnu cast bude tvorit stena zahradneho domceka, o ktory bude pristresok kotveny. Strecha rovna OSB + zvarana folia. Rozmery 5,5x6m. Aky typ profilov je vhodny na konstrukciu v dlzke 6m tak, aby sa neprehybal a pripadne udrzal sneh? lokalita juzne slovensko. Dakujem za rady.
Odpovedať
Ak drevo , tak 10x10 cm a nie 6m ale dať dˇaľšie stojky po 3m.
Odpovedať
@jean2 praveze chcem stavat ocelovy pristresok, ziadne ine stojky tam nebudu 🤔
Odpovedať
@andrejkomi ja mám prístrešok 6x6m, stojí na dvoch stĺpoch na jednej strane a je kotveny do venca domu. z každého stĺpu ide k vencu oceľový I profil 220mm a medzi týmito I profilmi sú fošne 250x50x6000mm, samozrejme uložené na kant v odstupoch 50cm
Odpovedať
@andrejkomi idealne pouzit lepeny hranol BSH - zalezi kde presne to bude podoprete.. teda aky bude rozpon - ale malo by stacit 200x80 na kant. Inak vykasli na na zvaranu foliu, blbo sa to kotvi a riesia detaily a pozri na EPDM foliu - lepi sa to v jednom kuse celoplosne kaucukovym lepidlom na OSB dosku. Uz som to daval na sklad - a parada. Maju to v roznych sirkach, a dlzku ti odreszu aku potrebujes.
Odpovedať
@mr79 Dakujem za radu, skusim pozriet tu EPDM foliu, este som sa s nou nestretol.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
Dobrý deň, pre inšpiráciu si môžete pozrieť našu ponuku: https://www.modrastrecha.sk/forum/gar..., prípadne si prečítajte náš článok, kde môžete nájsť požadované informácie: https://gardeon.sk/pristresky/vyber/r.... S pozdravom Filip za tím GARDEON.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?