Dreveny pristresok pre auta so zelenou strechou

Ahojte, stavali ste niekto dreveny pristresok na dve auta so zelenou strechou? Boli by ste ochotni pozdielat nejake fotky, info? Vdaka.
Odpovedať
@strelnica aký to má význam či výhodu?prístrešok nepotrebuje izoláciu
Odpovedať
Vyhody vidime v zadrziavani vody, zamedzeni prehrievania (lepsia klima v okoli) a tiez v krajsom vyhlade z domu
Odpovedať
@strelnica len podľa môjho laického postoja budú musieť tie trámy byť kurwa hrubé. Zemina je ťažká sama o sebe, nieto keď bude ešte držať pár ton vody ktorú zadrzi...
Odpovedať
@strelnica a keby ste si ho namiesto tej zelenej strechy nechali zarásť paviničom? Na jeseň má nádhernú červeno-oranžovú farbu.
Odpovedať
ak nemáte, nemudrujte. mne sa to tiež páči a chcem tiež zelenú strechu na prístrešok. otázne je, čo vyjde lacnejšie: kovová konštrukcia, drevená alebo napríklad z DTčiek stĺpy, nejaké drevo/železo hore... mne sa do drevených pilierov veľmi nechce, treba to natierať a starať sa... má prístavbu z lepeného lamelového dreva, 3,5 x 5,5 metra cca a nad prístavbou zelenú strechu, obdobne si viem predstaviť aj prístrešok na autá
Odpovedať
@yokel36 existuju aj extenzivne, teda lahke zelene strechy. Nie vzdy zelena strecha znamena, ze tam budu rast papriky v polmetrovej vrstve zeminy s intenzivnou zavlahou.
Odpovedať
mám prístrešok so zelenou strechou, je to v pohode realizovateľné, ale dajte si to prerátať statikovi. Môj prístrešok stojí z jednej strany na DT40, na druhej strane je ukotvený k domu. Lepené hranoly (3ks) sú dlhé cca 8,6m, vysoké cca 36cm, cez ne sú uložené asi 7m dlhé krokvy a na nich sú 25mm OSB dosky, potom geotextília a fatrafol. Na tom je uložená extenzívna zelená strecha v plastových boxoch. V lete to treba pri dlhšom suchom období polievať, veľká výhoda je, že to výrazne eliminuje sálavé teplo na hornej terase domu.. Pripájam pohľad odspodu, inú fotku žiaľ nemám.
Odpovedať
@stowasser stavebne povolenie bolo? Cca kolko stal material robota?
Odpovedať
ešte jedna
Odpovedať
@milan_toman Prečo by nemalo byť?? Je to už skoro 8 rokov.. ceny si nepamätám a ak hej, tak sú dnes nereálne, robotu som robil okrem fatrafolu komplet sám, aj zdvihnutie tých lepených nosníkov krkačkou hore, aj viazanie armovacích košov do betónovej pätky a stĺpov, aj svojpomocné vyrábanie a sadenie zelenej strechy do plastových bedničiek 40-60cm.. Strelím od brucha, že takto na komplet to môže stáť teraz cez firmu na kľúč 20-25 tisíc eur.
Odpovedať
@stowasser teba a ten bde nickovy system si pamatam, ma terase to mas tiez... Inde sme to riesili... Super, yesim s tebou, pekne to je
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?