Odpoveď na príspevok:
Zdravim, riešime dilemu garáž / obyčajný prístre… Stavat garaz preto aby tam stalo auto je blbost, stavat garaz/dielnu/sklad aby si tam auto vedel opravit, nieco obrusil, zavaril, odlozil veci okolo domu, odlozil bicykle....cokolvek zmysel ma....zalezi od vyznamu slova vyrazny rozdiel v ceneOdpoveď na príspevok od cukrik25:
Stavat garaz preto aby tam stalo auto je blbost, … @cukrik25 ....výrazný rozdiel v cene? Či obstaviam 25,alebo 40m2 mi teda velký rozdiel v cene neurobilo.Garaž nevykurovana,samostatne stojaca.Odpoveď na príspevok od milanista:
Neoplatí sa, ale pre mňa bol garáž prioritou takž… @milanista Je to tá garáž,nie ten garáž.Odpoveď na príspevok od dusan72:
@cukrik25 ....výrazný rozdiel v cene? Či obstavia… @dusan72 to mas pravdu, ale u zadavatela asi ide o to ci ano alebo nie a nevieme o aku sumu sa jedna a ake su jeho financne moznosti...tož aká otázka, take odpovedeOdpoveď na príspevok od hasterman:
Mal som garáž. Ale zrušil som ju lebo som ju ako … @hasterman presne tak aj ja, používať garáž znamenalo ju otvoriť, uviazať psa aby nevybehol na ulicu a nekúsol niekomu vajcia, otvoriť bránu, vyviezť auto, zatvoriť brány, pustiť psa a odchod. Pri návrate opačný postup a ešte to nepopliesť :-) Z garáže je dielňa, autá parkujem na ulici (môj pozemok) a sú stále po ruke, sadnem a idem, oželel som aj to ometanie snehu v zime, lebo vtedy to chcelo nielen uviazať/odviazať psa, otvárať brány ale aj odmetať od nich sneh aby vôbec šli otvoriť.Odpoveď na príspevok od foox:
@hasterman presne tak aj ja, používať garáž zname… @foox ty keby si psa naucil otvorit a zatvorit garazovu branu by si mal vyhrane :DOdpoveď na príspevok od cukrik25:
@foox ty keby si psa naucil otvorit a zatvorit ga… @cukrik25 ten čaká, kedy sa otvorí von, aby išiel okružne od brány k bráne pozdraviť všetkých susedov kde majú psa, vtedy je slepý aj hluchý, za 15 min je späť a skopí uši, že neposlúchal 😂Odpoveď na príspevok od p_sava:
Garáž není o komfortu pro auto, ale pro mě. Nedov… @p_sava neni pak levnejsi koupit nezavisle topeni? Nemusim resit garaz a auto mam teple kdekoliv... uprime garaz chapu ze ma nekdo pro veterana ale pro bezne auto.... mam auto a stoji normalne na ulici. Stavet pokojicek pro auto me nenapadlo... max chapu carportOdpoveď na príspevok:
Zdravim, riešime dilemu garáž / obyčajný prístre… Z osobnej skúsenosti u nás na Orave stačí prístrešok, ale musí mať aspoň severnú stenu Bez tej steny bolo auto aj tak zasnežené a zamrznutéOdpoveď na príspevok od p_sava:
Garáž není o komfortu pro auto, ale pro mě. Nedov… @p_sava cez appku v smartfone zapnem z domu klimu alebo kúrenie v aute. Corolla 1.8 hybrid, appka My Toyota.Odpoveď na príspevok od dusan72:
@milanista Je to tá garáž,nie ten garáž. @dusan72 🙄 neopravuj mi prosim gramatiku, dakujem.Odpoveď na príspevok od wheel:
Garáž pre auto mi netreba. Garáž chcem mať pre mo… @wheel Hmm,.. iba pri radleri na moc (excelentných) myšlienok neprídeš 🤣🤣🤣Odpoveď na príspevok od toky1:
Nemáme garáž ani prístrešok. Ale plánujem prístre… @toky1 Domnievam sa, že webasto vyjde podstatne lacnejšie, ako prístrešok, aby si nemusel oškrabávať námrazu. S pridanou hodnotou ohrevu vnútra. Tiež občas zabudnem zakryť, keď ostane večer vonku na dvore. Vtedy hodím ráno do auta 2kW tesco ohrievač a kým si nachystám v dielni veci na ten deň, je po námraze.Odpoveď na príspevok od kejsix:
@toky1 Domnievam sa, že webasto vyjde podstatne l… @kejsix Webasto mi auto pred krúpmi nezachráni. Prístrešok pri troche šťastia áno. :-)Odpoveď na príspevok od toky1:
@kejsix Webasto mi auto pred krúpmi nezachráni. P… @toky1 Na to mám poistky a starú deku :)Odpoveď na príspevok od kejsix:
@toky1 Na to mám poistky a starú deku :) @kejsix Poistka ti auto ako také nezachráni, v lepšom prípade zabezpečí jeho opravu po ataku krúp. Stará deka musí byť na aute pred príchodom ľadovca. Nutne nemusíš byť pri aute s tou dekou keď sa priženie. To sú také čiastkové riešenia. Ono ale aj ten prístrešok či garáž za domom ti sú platné jak príčesok v hurikáne keď máš v čase krupobitia auto zaparkované na otvorenom parkovisku pred firmou. :-) Preto nosím v aute rolku bublinkovej fólie a kotúč tejpy.Odpoveď na príspevok od toky1:
@p_sava cez appku v smartfone zapnem z domu klimu… @toky1 to máte hybrid alebo plug- in? Ak je baterka vybitá, tak sa to na diaľku naštartuje aby to malo šťavu?Odpoveď na príspevok od dwh:
@toky1 to máte hybrid alebo plug- in? Ak je bater… @dwh hybrid. Ešte sa nestalo žeby sa na diaľku nenaštartovalo. Ale máme to auto od apríla ako nové. Uvidíme čo ukáže čas a opotrebenie.Odpoveď na príspevok od toky1:
@dwh hybrid. Ešte sa nestalo žeby sa na diaľku ne… @toky1 pýtam sa len preto, že mám plug-in, je tam 10kWh batéria a na to aby fungovalo kúrenie a chladenie na diaľku, musí byť auto pripojené do zásuvky alebo mať aspoň 50% nabitej batérie.Odpoveď na príspevok od toky1:
@kejsix Webasto mi auto pred krúpmi nezachráni. P… @toky1 keď tu boli na jar krúpy jak orech, len čiste náhodou naše autá nestáli pred domom, syn bol v práci miesto homeoffice, moje v servise v hale s pokazenou sťahovačkou, ja na ženinom na nákupoch 20km ďaleko a dcéra síce v mieste ale náhodou zaparkovala pod nejakým prístreškom. Za to bratovi narátal poisťovák okolo 800 zásahov na funglovke. Nechal ho pred garážou. Aj také sa stáva.Odpoveď na príspevok od dwh:
@toky1 pýtam sa len preto, že mám plug-in, je tam… @dwh moja corolla 1.8hybrid zatial vzdy na dialku cez appku v pohode zapla klimu aj kúrenie. Aj motor naštartovala keď ho k tomu trebalo.