Garáž v dome alebo samostatná garáž - čo je lepšie?

Aké skúsenosti máte hlavne tí, ktorí máte garáž v dome a z garáže môžete prejsť hneď do domu. Dá sa cítiť smrad (od auta, výfuk...) v dome? Ďakujem za odpovede
Odpovedať
Profilova fotka
Otazkou by som skor povedal, ze je, ci niekto vobec parkuje auto v garazi ked je garaz sucastou domu. Lebo mam mnohych znamych, ktori maju garaz ako sucast domu a z garaze maju akurat tak skladisko a auto v nej v zivote nebolo. Alebo len parkrat.
Odpovedať
Profilova fotka
@tad8 celkovo mám ten pocit, že garáž po čase začne slúžiť ako sklad a nie ako garáž pre auto :-D :-D aj keď ja už teraz viem, že svoje auto do garáže budem dávať, lebo sa oň bojím a hlavne v zime to je veľké plus, že človek nemusí škrabať a odhrabávať sneh :-)
Odpovedať
@essg023 je to v pohiode len hkavne postav garaz a nie kuticu kde sa ledva zmesti auto
Odpovedať
Profilova fotka
Podla mna je to super vec mat hned blizko auto. Co sa tyka smradu tak s tym vobec nie je problem ved tam nevrcis hodinu vkuse ale len nastartujes a ides a ked zaparkujes hned vypnes motor. Ked treba vylozit nakup v zlom pocasi tak nie je problém, vymenit ziarovku, povysavat.
Odpovedať
Osobne si myslím, že je potrebné si zvážiť pomer cena a využiteľnosť. Len kvôli tomu, aby si auto parkoval v teple par mesiacov v roku keď je zima, sa to z môjho pohľadu neoplatí. Za zlomok ceny garáže si vieš postaviť prístrešok pre auto, ktorý ti v zime zabezpečí to, že nebudeš musieť škrabať námrazu a ani odhrabávať z auta sneh. Všetko je to len o financiách. Keď máš neobmedzený rozpočet tak sprav garáž. Keď pozeráš na peniaze, tak ideálné riešenie ako ušetriť je postaviť prístrešok. Môj názor. 8-)
Odpovedať
@essg023 O smrad sa báť nemusíš. Ja mám dvojgaráž súčasťou domu. Dvere do domu som dal interiérové plastové, takže prípadný zápach sa cez dvere nedostane. A z Garáže idem do malej chodbičky kde sú miestnosti práčovňa technická miestnosť a až z tej chodbičky idem do obytných priestorov. Keď deno dene používaš auto tak je to veľká výhoda, hlavne ako sa to už spomínalo v zime. Ráno sadať do ľadového auta nič moc. A nehovorím o prípadnom škrábaní námrazy. Nechápem tých ľudí keď majú garáž a neparkujú v nej. V dnešnej dobe máš brány s pohonom, tak keď prichádzaš, otvoríš si bránu a hneď šupneš dnu, neviem prečo s tým majú ľudia problém. A mám dve autá a obe parkujem dnu, aj už z toho spomínaného bezpečnostného dôvodu, lebo autá sa kradnú jedna radosť. Hlavne keď viem o pár krádežiach v okolí. Keby nazaparkujem dnu a do rána mi zmizne auto tak by som si riadne a dlho nadával za svoju hlúposť.
Odpovedať
@kajo873 kedže jazdíš autom denne tak asi i do práce, tam ho máš tiež v garáži? z garáže ti ukradne auto tiež , dokonca jednoduchšie,dnes sa kradnú na objednávku, väčšinou len na náhradné diely , pre auto je horšie ked sa mení teplota, vlhkosť, je to výhoda len pre teba, ozaj len na krátku chvíľu, preto garáž dnes netreba, viac sa využila ked sa dal robiť servis auta doma, dnes toho veľa nespravíš a to mám garáž tiež, dnes by som ju nestaval, za tie prachy môžeš kúpiť nové auto skôr, časy sa menia pivnicu mám tiež no už neslúži na uskladnenie zeleniny , ovocia, dnes tiež zbytočná investícia
Odpovedať
@sysell no a potom pozries na pdorys a auticko ma najvacsiu izbicku v dome a pani riesi ako do rezanceka 2,5 na necele 4 metre napchat vsetok potrebny nabytok pre dieta :-p
Odpovedať
Profilova fotka
Podľa mňa, ak je garáž súčasťou domu, je to skôr sklad, než miesto na parkovanie auta. Poznám tak mnoho ľudí, čo takúto garáž majú, no aj v zime a mrazoch musia svoje auto parkovať vonku, lebo do garáže sa proste nezmestí
Odpovedať
@zita19 auto ma mnajvacsiu izbicku lebo je 50x vacsie ako clovek to da asi rozum nie... dieta nepotrebuje nabytok, to potrebuje panicka aby sa mala s cim bavit. Staci mu malo @77monicka7 ano presne tak pretoze v domoch sklady treba a nikto to neriesi
Odpovedať
Tak standardom sa stava mat dvojgaraz ale auta parkovat na ulici :-D V zime staci prehodit cez celne sklo ochranu pred mrazom, sneh ometiem metlou za dve minuty. Sedacka vyhrievana, celne sklo vyhrievane, volanty vyhrievane. Kde je vlastne problem? Akurat este zvazujem dorobit DEFU na predohrev motora v tuhych mrazoch, kedze byvam na kopci a rano sa gulam dole 20km viacmenej na volnobehu... V zivote nikdy by som pre auto nestaval garaz ako sucast domu.
Odpovedať
@essg023 v dome, mas to pohodlnejsie a hlavne aj tvoja zena to bude mat, ked nakup nebude musiet vonkom trebat ale len cez garaz ho povyhadzuje..
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@duzu auta sa kradnú skôr v noci z pred domu než za bieleho dňa na nejakej frekventovanej ulici. A to s tou zmenou teploty je pravda ale v inom zmysle. Plechom teplotný rozdiel nevadí, vadí mazivám, tesneniam a podobným prvkom, ktoré sa pri jazde ohrievajú na určitú prevádzkovu teplotu. Teda ak je auto v garáži dochádza k menšiemu teplotnému rozdielu týchto častí než keď stojí vonku v mrazoch.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja osobne staviam garáž aj kôli náradiu a pracovnému stolu. Niekto má pracovňu ako zvlášť izbu v dome, moja pracovňa bude garáž. @kejsix ak namontuješ do auta webasto tak si komfortne tam kde ľudia s garážou, dokonca máš teplo aj keď ideš z práce.
Odpovedať
@matejjj Ako konkrétne zabráni neuzatvorený prístrešok námraze na oknách ? To by ma naozaj zaujímalo :)
Odpovedať
@lubk0 namraza casto pada zvrchu, ked je pod strechou nenapada, okna mozu zamrznut aj zvnutra ked mas vlhko... @peter11balog maziva a tesnenia teplotny rozdiel prekonavaju cely zivot, ked das chaldne auto kondenzuje ti tam voda - viac hnije, sneh sol sa roztapa atd .. treba sa o to starat a pouzivat garaz s rozumom ked clovek chce
Odpovedať
@peter11balog Webasto stoji stvornasobok, ale stale lacnejsie ako garaz. V praci parkujem v garazi. Nema pre mna zmysel o tolko preplatit nezavisle kurenie.
Odpovedať
@sysell Tak parkoval som pod prístreškom pomerne často a nejak som si nevšimol, že by som bol škrábania niektoré dni ušetrený :) Asi som málo všímavý ...
Odpovedať
@kejsix Akurát teda webasto budeš mať v aute pár rokov, lež ho predáš a následne musíš kúpiť ďalšie :) Garáž ho myslím prežije :) Inak vôbec by som sa nebál vartiantu alarmu s diaľkovým štartom ... Hlavne pre aute s automatom a automatickej klimatizácií je to pekne funkčné ... Svojho času som s tým fungoval a nemohol som si to vynachváliť ... Hlavne to fungovalo aj v lete ...
Odpovedať
Mame dvojgaraz sucastou domu, parkujeme v nej obe auta, ziadny sklad sa nedeje a ani sa nebude. Mame vsetko normalne zorganizovane. Z garaze sa vchadza do vstupnej chodbicky, cize oblecieme, obujeme a rovno do auta. Mame male deti, je to neskutocna pohoda! Ziadny zapach necitit, dokonca ani priamo v garazi (ved uz nezijeme v dobe "embeciek, lad a moskvicov"). Tiez sme to pred stavbou zvazovali, ci ano, ci nie garaz sucastou domu a teraz si to uz len uzivame. Luxus mat "izbu pre auto"? (ako je to tu casto spominane) Co ja viem, pre kazdeho je luxus nieco ine, kazdy ma priority inde, takze je to vsetko indivindi. Ako si kto dokaze zariadit a zorganizovat. Za mna jednoznacne velke ANO.
Odpovedať
@lubk0 Skus si este raz precitat, co som napisal :-)
Odpovedať
@marionca Aké dvere máte medzi garážom a vstupnou chodbičkou? Sú tie dvere nejaké extra dvere, alebo extra izoláciu majú?
Odpovedať
Ďakujem za odpovede. Trošku sme sa odbočili od témy :) Riešili ste nejaké odsávanie v garáži?
Odpovedať
@matejjj Tak to som zvedavý, keď už máš bateriu + 5 ročnú a vonku -20 alebo -24 °C , ráno na 6-stu do roboty, a ako štartuješ pod tým prístreškom diesel.
Odpovedať
@essg023 Za mňa jednoznačne garáž ako súčasť domu Ja mám vnútorný rozmer 5,5 x 6. Je len z časti osadená do domu a z garáži vchádzam do zádveria. Dvere som dal plastové exterierové, tak žiadne plyny ani zvuky nehrozia a sú aj dobré izolované. A v zádveri mám aj odťah z rekuperačky, tak že keby sa aj niečo pri prechode dostalo do obytnej časti tak to spoľahlivo odvetrá.
Odpovedať
@lubk0 stačí niečo dať na sklá a ráno je čisté,záleží tiež na umiestnení, orientácii a konštrukcii prístrešku ,u mňa býva isto dlhšie zima,no už nebýva dlhá a intenzívna , táto len 3 dni pod -15, výnimka bola 2017 20dní po sebe pod-20, no rekord bol veľmi dávno -33, nezažili sme -41, prístrešok je dobrý aj v čase veľkých horúčav @ruren,diesel má špirálu, dnes to problém nie je ,niekedy sa veľké diesle štartovali novinami, centrálou väčší bol v starších autách, no dalo sa naštartovať spustením z kopčeka, dnes s tým môže byť problém
Odpovedať
@essg023 Ono, dnes by garaz mala byt v principe skor pristavba, mimo obvodovu konstrukciu domu a aj prechodove dvere by mali byt v principe exterierove a garaz tym padom vlastne nevykurovana a moze byt aj vetrana a nevidim potom dovod, ze by malo byt cokolvek citit do interieru. Inak ten dom nemoze splnit tepelnotechnicke poziadavky. Katalogove projekty ale takto riesene nie su. Ja mam garaz ako samostatnu stavbu - povodne to mal byt pristresok s opornym murom (ulica je nizsie nez pozemok), nakoniec je to rovno troj-garaz. Dve auta denne parkovane, jedna sluzi ako sklad. Nevykurovane. Z financneho hladiska - dan za uzitkovu stavbu je vyssia nez za dom. Ak mas garaz sucastou domu, platis dan ako za dom. Ak separe, plati sa vyssia. Sused ma garaz pre jedno auto sucastou domu a ma z toho sklad, dve auta parkuje von.. @kejsix Hmm, DEFA, spoznavam to prvy krat. Celkom drahe mi to pripada. Ja som rozmyslal, ze na hulvata dam do interieru mini olejovy radiator na zasuvkovy casovac, aby rano predhrial interier :) Alebo ze svojpomocne taketo nalepim na olejovu vanu ;) https://www.ebay.com/itm/Engine-Oil-P... Inak take tie cerpadla s ohrievacom, co pripojis na odbocku chladiaceho okruhu, sa daju z ciny kupit za 30-40 dolarov, len ci tomu doverovat..
Odpovedať
@cache mam to z ciny nainstalovane v aute a funguje v pohode i ked na druhy pokus, lebo prve vyhadzovalo poistky, tak som to opravil a mam teraz i nahradne :-) Mam dvojgaraz ako sucast domu a zaroven zahradny domcek s moznostou parkovania auta s branou na dialkove. Zaroven bude pred domom parkovanie pre dalsich 6 aut (medzi garazou a branou), takze ma ziadna navsteva nemoze prekvapit svojou ucastou :-) Garaz budem temperovat na 18C, takze sa nebudem moct vyhovarat zene, ze jej vymenim brzdovu ziarovku, ked vonku prestane mrznut, alebo v pohodli dobijem bateriu koli kratkym jazdam a frekventovanym startom ... V garazi je privod odvod rekuperacie, takze nehrozi vlhke ci smradlave prostredie a podobne vyhovorky. Ked zena vylozi nakup, tak si ho rovno pouklada na regal v garazi a zakladne potraviny odnesie do kuchyne bez toho, aby na nu prsalo, snezilo, alebo vlacila tazke tasky odomykala si vchodove dvere ... Keby som este raz by som staval tak by som to nemenil!
Odpovedať
@essg023 Zatial tam mame interierove dvere, otvaraju sa smerom do zadveria resp. vstupnej chodby. Avsak naplanovane je to tak, ze tam budu este jedny dvere - tesniace plastove - otvarajuce sa smerom do garaze (su umiestnene tak, aby auta pri otvarani nezavadzali, miesta je dost). Inak je tam tusim stena 30ka. Podla projektu a asi aj roznych bezpecnostnych pravidiel (v tom sa nevyznam) by tam dokonca mali byt protipoziarne dvere. Byvame vsak takto (len s tymi interierovymi) druhu zimu, a nejak nemame potrebu riesit tie druhe dvere, kedze komfort nam to nijako neznizuje. Ale raz tam urcite tie plastaky budu :-D
Odpovedať
@duzu Ano taká RTO-čka, alebo V3S-ka sa dala spustiť z kopca, ale Liazku, alebo T 148- si už nespustil, kým sa nenatlačil vzduch. Z novinami si tak mohol utrieť okna a nie naštartovať veľký diesel. Na to slúžil štartovací vozík alebo ampulka éteru do sacieho potrubia. Osobák s dieselovým motorom vtedy bol rarita. Teraz síce sú v dieselakoch žhaviče, ale ja som hovoril o dobe, keď batéria už má rokov 5+, a ešte spoľahlivo štartuje po celý rok, len už nezvláda tuhé mrazy a ešte je škoda ju meniť lebo nejaký ten rok ešte vydrží. Mne väčšinou batéria vydrží 7 rokov.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?