Ako postaviť garáž z debniacich tvárnic?

Ahojte. Chystám sa na stavbu garaze 5x5 a rozmýšľam ako to spraviť čo najlacnejšie. Plech, osb a pod. veci určite nie. Chcel som z porfix 25,ale po zvyšovaní cien sa to vyšplhalo na 3.50€ ks. Tak ma napadlo čo tak z DT. Má s tým niekto skúsenosti? Dá sa to? Bude to v konečnom dôsledku lacnejšie alebo nie? Strecha bude pultová. Dik.
Odpovedať
Profilova fotka
@jaro313 odporúčam MBT 20cm ( https://prescot.sk/nosne-tvarnice/ ) Tvárnice sa murujú (piesok/cement 3:1 ) vylievajú sa betónom v rohoch, na osteniach a v múroch po 2,5m. (Výrazne menšia spotreba betónu.) V stavebninách cena tak cca 1 eur/ks.
Odpovedať
@jaro313 preco nechces osb?
Odpovedať
@eagleowl super, vďaka za tip. Vyzerá to zaujímavo, také niečo si predstavujem. Idem to hneď študovať.
Odpovedať
@andyno chcem niečo murované.
Odpovedať
@jaro313 z 15 mbt mam postaveny zahradny domcek 9x6m, zbytocne je davat 20ku :-)
Odpovedať
@rkorba áno, neviem či som taký odvážny 🙂 není ta 15 už dosť málo? Ale určite pôjdem do toho, už len vybrať hrúbku.
Odpovedať
@jaro313 aky odvazny?? Z 20cm by si postavil poschodovy dom. Najlacnejsie a najlepsie stavanie, len to predrazuje murovacia malta v sakloch, ale i tu si dokazes zarobit a potom to uz je naozaj za facku!
Odpovedať
Dlhé roky nám za domom stála drevená "búda" 3x5,5 m, 2,5 m vysoká, plechová pultová strecha (do 5°). V rohoch a stredoch dlhších strán stálo spolu 6 stojok 10x10 cm, položených iba na betónových kockách 50x50x10 cm. Pod Tatrami, kde navalí aj meter snehu ako nič. Bez pohnutia 17 rokov, potom sa namiesto nej postavila väčšia, tiež drevená, 6x6 m, na 9 stojkách 16x16 cm na betónových pilónoch (kanal. rúra 250 mm ako šalung osadená do nezámrznej hĺbky), strecha sedlová. Z môjho pohľadu predimenzované, ale také hranoly boli. Na chalupe som postavil prístrešok 2x4, tiež na stojkách z hranolov 10x10. Čiže aby som postavil niečo z 20 cm pórobetónu, muselo by to byť minimálne poschodové. Skôr ako so stenami by som sa trápil s konštrukciou strechy, lebo 5 metrový rozpon už je celkom dosť..
Odpovedať
Tu mas poschodovy z MBT20. http://www.modrastrecha.sk/blog/mio23...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@rkorba napisem ti spravu, na toto som tu dnes nahodou natrafil
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?