Ako ďaleko od hranice pozemku si môže sused postaviť garáž?

Profilova fotka
Čaute strecháči, s man máme hlavu v smútku kôli susedom. Kúpili sme pozemok so starým barákom ktorý držal pohromade už len vďaka vôle. Dostali sme búracie povolenie a šlo to dole. Až... Na jednu stenu starého baráka má sused prilepené podbránie a aj staré chlievy. Na jeho žiadosť sme tu jednu stenu nechali, postavili nový dom odizolovali od steny, upevnili a navyše sme nad ten 50cm hrbý múr so štítom osadili aj strechu. Zbytkový múr chceme zbúrať. Má 2,5 m výšku a 15 m dĺžku, neskutočne tieni do dvora ( keď neberiem do úvahy bezpečnosť a pevnosť tej stariny, ktorý je mimochodom postavená z kotovice!!! ) Ale... sused to nechce dovoliť, iba v tom prípade, že sa strhne vlastne aj tá jeho prístavba ( straré chlievy) a oni si tam postavia garáž s áčkovou strechou ALE jedna stena ICH garáže má byť na pôvodnom mieste a navyše chce od nás aj 50% nákladov na stavbu tej steny... Si myslí, že sme ako blbí.... Ale aby som sa dostala k jadru veci, môžme ten múr zhodiť bez toho aby to on povolil a ako ďaleko od hranice pozemku si môže postaviť "garáž" - mimochodom, sme si viac menej istý, že ju chce postaviť bez ohlásenia či dokonca stavebného povolenia na drobnú stavbu.... Ďakujem za pomoc.
Odpovedať
Profilova fotka
Lahka rada. Zober LV, geometrak a zajdi na SU. Neustupovala by som v mene dobrych vztahov. Ak nemaju byt obojstrane...
Odpovedať
Bezne plati, ze bez vaseho suhlasu 1m od hranice, s vasim suhlasom moze ist na hranicu, avsak treba to overit na SU, vynimocne to moze byt vzhladom na miestne podmienky inak.
Odpovedať
Profilova fotka
Nie 1m, ale 2m bez vaseho suhlasu a s vasim suhlasom kdekolvek.
Odpovedať
Ano mysli si on ze ste blbi....na Vasom pozemku nesmie stat v buducnosti ziadny jeho mur ani stena jeho stavby. Nech si postavi sam a na svojom.
Odpovedať
oficiálnou cestou mu oznámte, že idete rekonštruovať na svojom pozemku plot, že ho žiadate, aby na svojej strane upravil situáciu tak, aby ste mohli tieto stavebné úpravy previesť,dajte tam aj presný dátum - napr.2 týždne.ale skúste mu najprv v kľude vysvetliť ako na tom je a čo si môže dovoliť, niektorí starší ľudia nemajú predstavu o zákonoch, možno to bude schodnejšia cesta.veď môžete argumentovať hlavne tou bezpečnosťou apod. a prosím, čo je to tá kotovica ?
Odpovedať
Pripomínate mi môj príbeh. Ja dobrák a sused vychcánek. Neustupovať, lebo s jedlom rastie chuť a nakoniec bude chcieť, aby ste mu postavili celú garáž. Dobrú vôľu ste už preukázali, teraz mu len zašlite doporučený list a fajka zhasla. ;-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Profilova fotka
Ahojte, potrebujem poradiť ohladne stavby garáže. V podstate to bude miestnosť 5x4m na kosačku, bicykle, drevo,.... Pred tým bude státie na auto a chceme to spolu zastrešiť. Strecha nad státim pre auto bude držat na pilieroch. Potrebujem na to stavebné povolenie či stačí len ohlásenie drobnej stavby, keď miestnosť bude len 5x4m a ostatné bude len prístrešok so zámkovou dlažbou. A ako ďaleko môžem stavať od suseda aby mi nemusel nič podpisovať, pretože máme takého suseda čo by nám to asi nepodpísal. Ďakujem :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
lubka1987 , už máš povolenie k stavbe, ako si to vyriešila? Stojím práve teraz pred podobným problémom. Ak áno tak napíš prosím skúsenosti....
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?