Ako čo najlacnejšie postaviť garáž?

Myslim, z akeho materialu, ake zaklady, strecha atd.. Rozmyslame nad garazou 6x6m , montovana konstrukcia (osb dosky+ eps, rovna/mierne sikma strecha - este neviem z akeho mat., ..) poradte. vdaka!
Odpovedať
1
2
a este na doplnenie - bude samozrejme samostatna.
Odpovedať
najlacnejšia bude ak do zeme upevníš 6 stĺpov a obiješ to doskami :-) v tvojej otázke je aj odpoveď, len myslite na zavetrenie nech Vám to nespadne.
Odpovedať
Profilova fotka
my sme "stavali" plechovú montovanú garáž 3,5 x 7 m a vyšla nás necelých 1400 eur. A to je v cene zarátaný aj príplatok za vyššiu svetlú výšku, bočné dvere, výklopné okno a farbu. Základy sme nerobili, len sme osadili 6 pätiek, na ktorých stojí. Potom sme dovnútra naviezli malý makadam a položili zámkovú dlažbu. Ešte ju plánujeme zvnútra zatepliť polystyrénom. Bolo to najlacnejšie a najrýchlejšie riešenie. V cene bol aj dovoz a montáž (skladali ju dvaja chlapi a aj s vyložením, zložením a zaplatením neboli u nás dlhšie ako dve hodiny). Niekto môže namietať, že je to poľský výrobok, ale potrebovali sme ju ku chalupe a iné garáže mi vychádzali cenovo viac ako sme zaplatili za celý pozemok.
Odpovedať
Profilova fotka
teraz pozerám, že máte rovnaký rozmer, ako ideme robiť chalupu. Kúpili sme unimobunku 3x6 m s kovovou konštrukciou, steny, strecha a aj podlaha pôjdu preč, spraví sa nová výdreva a ku konštrukcii ešte bude dorábaná prístavba 3x6 m čiste z dreva - hranoly, osb dosky a niečo na zateplenie (buď polystyrén alebo nobasil, uvidíme, čo vyjde lacnejšie). Strecha je tiež plánovaná pultová so sklonom 5 %, na tú pôjde plech od firmy Maslen.
Odpovedať
@barracuda32 od koho ste to mali? neprihodis foto? vdaka..
Odpovedať
@zeldom co zaklady, ako by si to riesil? a, ak nebudu betonove, je potrebne stavebne povolenie? vdaka moc..
Odpovedať
@zeldom zavetrenie - co tym myslis? fuci u nas dost, ako zabezpecit stabilitu takejto konstrukcie?
Odpovedať
Profilova fotka
objednávala som na garaze24.sk, tam si presne odklikáš rozmery, farby, veci za príplatok a rovno ti to zrátava cenu. Na fotke je vidno aj tie betónové pätky, je ich 6 kusov (tri na každej strane) kvôli dĺžke garáže a nie je problém garáž o ne ukotviť šróbami. U nás tiež dosť fučí, keďže sme na kopci a dole pod nami je len pole a zatiaľ stojí. Ani sused sa nesťažoval, že by nejako buchotala.
Odpovedať
Profilova fotka
a ešte k povoleniam - nakoľko nemáme hlavnú stavbu, ku ktorej by plnila doplnkovú funkciu a dalo by sa ju zlegalizovať na základe ohlášky, mali by sme riešiť stavebné povolenie. Keďže ale nie je ani pevne spojená so zemou, ani do nej nie sú natiahnuté siete, stojí tam len tak. Je to v podstate zatiaľ len plechová montovaná búda.
Odpovedať
@barracuda32 ak by tam bola natiahnuta elektrina, bolo by uz treba povolenie?diik (aj za info a foto)
Odpovedať
Profilova fotka
áno, lebo podľa stavebného zákona keď to napojíš na siete, stáva sa to stavbou. Keďže sme kúpili holý pozemok a chceme stavať chalupu, tak budeme potrebovať niečo, kde uskladníme materiál. Preto sme kúpili túto búdu. Na prístavbu k unimobunke sme dali ohlášku, už vyše dvoch mesiacov čakáme na stanovisko. Raz, keď dostaváme a budeme mať jednoduchú stavbu slúžiacu na individuálnu rekreáciu, tak zase cez ohlášku zlegalizujeme garáž, aby sme do nej mohli natiahnuť aspoň elektriku. Teraz to riešime predlžovačkou. :-D
Odpovedať
zavetrenie je stabilizačný prvok ktorý zabezpečuje tuhosť celej "krabice" a robí sa to vložením diagonálneho trámu medzi stĺpy v každej stene a môžeš aj v strope, aj keď som to u takej malej stavby v strope nevidel. ak nebudeš mať spevnenu podlahu napr. betónom ale len štrkom založiť stĺpy môžeš do zemných skrutiek, alebo bet. pätiek. Može sa ale stať že tam budeš mať vysokú vlhkosť vzduchu z prieniku zemnej vlhkosti do vzduchu, dá sa to riešiť tvrdou HDPE fóliou na zemi pod štrk (treba ju chrániť proti prepichnutiu kameňmi).
Odpovedať
Článok sa načítava...
najlacnejšie riešenie zo všetkých je ju nestavať :-D alebo iba prístrešok - navrhni ho tak, aby si časom mohol z neho urobiť aj garáž
Odpovedať
Profilova fotka
čo tak ju postaviť z betónových murovacích tvárnic , 15cm hrubých , jedna stojí cca 1€ , k tomu jednoduchú pultovú strechu, plechovú krytinu ... nemusíš sa báť, že po prvom silnejšom vetre alebo snehu , prídeš nielen o garáž ale aj o auto v nej ... mne by tých pár ušetrených korún za to riziko nestálo ;-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
Ta plechová garáž je hovadina, z toho dovodu, ze to má plech taký hrubý že ked sa potknem a spadnem na to tak som vnutri, je to strašne tenké, ale to by ani tak nevadilo, ako to ze sa tam tvorí taká vlhkosť, ze náradie odtial vyberáš mokré a auto ti tam za krátky čas tiež zhrdzavie a znehodnotí sa...takže ani zadarmo by som to nechcela... fakt bacha na vlhkosť... ;-) a ešte to vraj dosť rachoce ked zafuka...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch
Profilova fotka
Ahojte, zostala Vam tu niekomu po stavbe úložná búdka na material?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch
Nieže by som bol zástanca plechových stavieb, mám už 6. rokov dvojgaráž od garaze.sk (montojú poľské garáže od 2006), ale práve v plechovej mám prekvapivo takmer žiadnu vlhkosť. Auto som parkoval pred tým v murovanej pri dome, kde nepadne teplota pod 0 v zime a auto dostávalo podstatne viacej zabrať ako sa topila vždy soľ v zime. Jediná vlkosť je orosovanie plechu hlavne v chladnom období, ked je pod nulou a zasvieti na garáž slnko, napr. ráno, ale to za za chvílu aj bez vetrania vysuší, je tam vetranie popod strechu, cez vývýšenie trapézu plechu. Neviem z akého hrubého plechu vyrábajú aj iný výrobcovia, je to len plech ale pri vetri nič nehrkoce, je to pri bytovke, už by ma susedia naháňali, ale mne to príde stále ako veľmi rýchle, LACNÉ riešenie.
Odpovedať
Profilova fotka
@barracuda32 kolko vas to vyslo prosim ta?
Odpovedať
Profilova fotka
@fankis rozmer 3,5 x 7 m, svetlá výška zvýšená o 20 cm, s príplatkom za farbu, bočné dvere a okno celkovo 1400,- €. V cene dovoz a montáž. Veď si otvor stránku garaze24.sk, tam máš možnosť neštandartnej garáže a čo si naklikáš, to ti rovno nacení a hneď uvidíš, čo by ťa tá tvoja vyšla.
Odpovedať
@olivs garáž je prežitok z čias ked sa na auto šetrilo celý život ako dnes na barák a samotná garáž bola za facku, pri dnešných cenách a kvalitách auta stačí prístrešok a za ušetrené prachy si kúpim skôr nové auto
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@barracuda32 Ako si bola spokojná s firmou. Našiel som ich na nete ale chcem kúpiť garáž len ako stavebnú budu. No pri cenách stavebných búd 200€ sa mi viac oplatí kúpiť novú za 350€ a potom predať. Len neviem či ta firma čo spomínaš neponúka nejaké šmejd s plechom ako alobal.
Odpovedať
Profilova fotka
Dobrý deň, u nás nájdete garáž už od 1 690€ (cena za samotnú stavbu). Viac info nájdete v mojom profile.V prípade záujmu napíšte správu :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@garazenakluc Dobrý den, prosim vas čo u vas vyjde garaž na 1foto s pristreškom? dakujem
Odpovedať
@garazenakluc mozem vas poprosit o onfo do spravy? dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte ,hladàm šikovného majstra okolie Senice,co by věděl postavit dvojgaraz- dřevěná konstrukcía a OSB dosky, pultová střecha
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 10 mesiacoch
Dobrý deň..prosím aka je cena prvej garaže na fotke..Je to garaž s terasou .ďakujem s pozdravom Lucia
Odpovedať
@lussy74 ked mu pises tak daj odpovedat nech mu pride upozornenie, to neni terasa ale strieska pre auto, ceny mas na ich stranke https://garazenakluc.sk/cennik/
Odpovedať
@sysell @sysell ak by tam bola cena tak sa nepýtam hmmm
Odpovedať
@garazenakluc
Odpovedať
Profilova fotka
@garazenakluc koľko m2 má ta posledná garáž pls?
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?