Ako a aku garaz tu odporucate pristavit?

Ahojte, momentalne mame pri dome iba pristresok na auto, chcel by som ale namiesto neho garaz, s tym ze by som chcel aby bola dlhsia o cca 2 m dopredu a tak isto aj do zadu. Ja mam zatial 2 varianty, prva je ze by sa iba predlzil aktualny pristresok a uzavrel a druha je ze by sa zrusila aktualna strecha pristresku, zaklady by sa zdvihli tak aby podlaha garaze bola cca v urovni podlahy domu a od garaze by bola sikmina dopredu a tymto padom by som mohol zrusit tie uzke (70 cm) schody (je tam vchod do domu) a strechu by som potom chcel napojit k aktualnej tak ako na foto co prikladam. Ako by ste to riesili vy? Co mi odporucate?
Odpovedať
Takze garaz som sa uz rozhodol, bude zdvihnuta na uroven podlahy domu, teraz sa chcem opytat: Zaklady staci urobit z 3-och stran a iba ich prepojit roxormi so zakladmi domu alebo je treba urobit zaklad aj pri zakladoch domu aby bola platna garaze "polozena" na zakladoch zo vsetkych stran?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od matodt:

Takze garaz som sa uz rozhodol, bude zdvihnuta na…
@matodt ja by som robil iba základ pod steny a tie máš 3
Odpovedať
A platnu potom previazat zelezom s platnou domu?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od matodt:

Takze garaz som sa uz rozhodol, bude zdvihnuta na…
@matodt a si si isty ze ti ta garaz prejde aj cez stavebne povolenie? Lebo mas tam pristresok az po plot, pri garazi budes musiet dodrzat odstup...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:

@matodt a si si isty ze ti ta garaz prejde aj cez…
@sousedekovci89 Od plotu? S tym sused nema problem...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od matodt:

@sousedekovci89 Od plotu? S tym sused nema probl…
@matodt Sused možno nie, ale stavebný úrad áno. Keď garáž pristavíš takto k domu, tak je to prístavba, na čo potrebuješ projekt a stavebné povolenie. A steny ako spojíš so stenou domu? To tiež by malo byť v projekte. A z fotiek to vyzerá tak, že už teraz ti presahuje strecha prístrešku cez hranicu pozemku k susedovi. Neverím, že si to tak mal v projekte, to by ti stav. úrad neschválil.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?