Refinanc mimo fix, poplatok 1%

Dobrý deň, od 21.03.2016 bude platiť zákon, kde poplatok za predčasné splatenie hypo. bude max 1%. Dá sa v banke rezervovať úrok, ktorý banky ponúkajú teraz. Lebo predpokladám, že po tomto dátume úroky prudko porastú. A aké máte skúsenosti s refinancovaním v Prima banke?
Odpovedať
Po tomto datume budu uroky praveze klesat. Kedze budu banky bojovat o klienta. Refinanc bude lahky ako nikdy predtym a preto si budu chciet banky klienta udrzat, ako inak ako urokom?
Odpovedať
@ub Tiež nechápem, prečo by mali úroky vystreliť nahor :) Uvoľní sa trh, hoc aký klient môže kedykoľvek refinancovať hypotéku, nakoľko pokuta vo výške 1 percenta je pri dobrom refinance smiešna. Banky sa viac budú musieť byť za svojho klienta, to je celé :)
Odpovedať
Profilova fotka
tiež si myslím že úroky pôjdu dole, ale ludkovia moc sa netešte aby ste niektorý neboli sklamaný.......do dnešného dňa ešte nikto nevie ktorých úverov na bývanie sa poplatok do 1% bude týkať a za akých podmienok. a žial nevedia to ani banky kedže NBS ešte nevydala upresnenie ani vyjadrenie k celej záležitosti.
Odpovedať
Profilova fotka
@cisko39 nové pokyny vyjdú kedy? Tesne pred alebo až po 21.3? Potrebujeme refinanc mimo výročia fixacie. Momentalne CSOB 5,09!!! koniec fixu 10/2016 zmenili sa nam podmienky som nezamestnaná na podpore ,manžel má stály plat, nikdy za 10 rokov sme nemeškali so splátkou - ale aj tak zvládame splácať aj mimoriadne mesačné splátky, preto nás zaujala ponuka Mbank refinanc 24 bez preverovania, bez platenia za hypo účet, 2,29%, potrebujeme 23000€ hodnota nehnuteľnosti 55-60000€. Čakať na nové podmienky alebo zobrať toto rýchlo a bez preverovania?
Odpovedať
Profilova fotka
zmeny by mali byť platné od 21.3.2016 a informácie o týchto zmenách by banky mali vydať v najbližšom období ale poplatok 1% by sa malo týkať všetkých úverov na bývanie. Problém ale v tom že zákon je síce platný a existuje aj výklad ale kým nie je v tlačenej podobe v novele zákonov tak nemôže byť účinný.kludne sa môže stať že účinnosť môže byť posunutá aj ked to viac menej nepredpokladám. uvidíííííme.
Odpovedať
Profilova fotka
@veja79 nový refinančný úver si kludne môžete vybavovať aj teraz aj Vám ho môžu schváliť,len o vyčíslenie zostatku z ČSOB budete musieť požiada až po účinnosti zákona aby ste mali to 1 %.
Odpovedať
@veja79 treba si to dobre prepočítať a myslieť na nezmyselné poplatky 1% zo sumy zostatku úveru / po 21.03.2016/ poplatok za kataster 66e /alebo 55pri podaní cez internet/ a samozrejme poplatok za vyčíslenie zostatku k dátumu predčasného splatenia cca 150e. Otázka na fin poradcu @cisko39 dá sa nejak zbaviť niektorého poplatku?
Odpovedať
Profilova fotka
@ub poplatky za vyčíslenie zostatku úveru sú rôzne,od 0,-eur až po149,-eur záleží od tej ktoréj banky. ostatné poplatky ako kataster (66,-eur) prípadne znalecký posudok sú bohu žial nezvratné ( znalecké pos. akceptujú banky aj staršie.).
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?