Refinancovanie Hypo mimo vyrocia fixacie

Caute, mate niekto skusenost s tym kedy sa pri refinancovani hypoteky mimo vyrocia fixacie neplati povodnej banke poplatok? Myslim tych 2-5% Dakujem Pekny den
Odpovedať
Dobry den, rok pre ukoncenim fixacie, ale pozor na to, ci to nie hypoteka so statnym prispevkom pre mladych, vtedy by mohlo dojst k tomu, ze by ste vracali statny prispevok. Ale to tiez zalezi ci je to 3 alebo 5 rocny fix.
Odpovedať
Profilova fotka
ja som refinancoval mimo vyrocia ale v ramci tej istej banky.
Odpovedať
@lioo Máš zmluvu, tak si to prečítaj :) Vo všeobecnosti mimo výročia fixácie pokutu za predčasné splatenie hradíš a zmluvne nie sú stanovené výnimky (teda ak by si nezomrel alebo také dačo) ... V každom prípade banka výnimku môže udeliť, no musíš dať banke na to nejaký dôvod. Napríklad známi vyplácali mimo výročia fixácie, poplatok platiť nemuseli nakoľko si hneď od nich zobrali novú hypotéku na novú nehnuteľnosť ... @iikola Žiadny rok po ukončení fixácie ... Fixácia neplatí len na jedno obdobie. Ak má napríklad 3 roky fix a uplynie 3 ročná fixácia, tak sa mu obnoví na ďalšie 3 roky ... PS: Ak máte štátny príspevok pre mladých tak medzi 4 a 5 rokom môžete hypotéku vyplatiť bez akejkoľvek pokuty a bez vracania príspevku samotného ...
Odpovedať
Dakujem za odpovede. Prispevok pre mladych nemam. Mam klasicku hypo. Tu vynimku skusim. Konkretne ma napadla este jedna moznost, kolega refinancoval hypoteku v ramci fixacie avsak povodna hypoteka uz bola refinancovanim, cize to bol refinanc refinancu a tym padom nemusel platit tych 2-5% poplatok. Druhy robil refinanc hypoteky a spajal to s druhym spotrebnym uverom a tiez kvoli tomuto nemusel platit ten 2-5% poplatok. Pri tychto dvoch pripadoch sa namiesto klasickeho 2-5% poplatku platil len minimalny fixny poplatok. Ma aj s tymto niekto skusenost?
Odpovedať
@lioo Taktiez mam aktualne 3 rocny fix. 2 roky su splatene
Odpovedať
Profilova fotka
@lioo áno, v týchto prípadoch je poplatok minimálny...
Odpovedať
Profilova fotka
ja mam v zmluve 5% pri predcasnom splateni mimo vyrocie to je kazdy treti rok, v mesiaci oktober,overte si to vo svojej banke aby ste neboli nemilo prekvapeny.
Odpovedať
Profilova fotka
@lioo Dobrý deň, to čo píšete bola situácia jednej banky, ktorá refinančné hypotéky splácala ako spotrebné úvery - bez poplatku aj mimo fixácie, už to ale zrušili a aj refinančný úver je s pokutou mimo výročia. Niektoré banky majú splatenie bez pokuty ak napr. refinancujete u nich a navýšite pôvodný úver o určitú sumu / napr. 30% a podobne./ Toto by mohlo byť pre Vás riešenie.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?