Najvýhodnejšia hypotéka pri sume 50 000 eur

Zobraz úvodný príspevok
Profilova fotka
Chystáme sa vziať hypotéku na dostavbu domu. Skúsili sme SLSP, kde máme bežné účty, kde nám vypočítali pri 50 000 sume splátku 230 € bez poistenia na 29 rokov, s 5 ročnou fixáciou. Myslíte si, že je možné v inej banke získať výhodnejšiu ponuku?
Odpovedať
@mirooslav na každom blábole je aj niečo pravdy, úroky sú pekná vec a 2,99% je super, ale táto sadzba sa dá v pohode podliesť aj v normálnych bankách - dnes som riešil pre klienta refinanc z VUB potencionálne do SLSP, resp. Zberby a kydali tie baby v bankách na seba ako sa len dalo, len nechápali, že klient a ja máme vlastný rozum a kvôli napr. poplatku za vklad na kataster nebudem zamietať lepšiu ponuku
Odpovedať
Profilova fotka
Ano úroky sú jedna vec , ale napr. v M -bank neplatím poplatok za vybavenie hypo. čo je v SLSP nezanedbateľná čiastka.
Odpovedať
@mirooslav aj tomuto poplatku sa dá vyhnúť, fakt jediný rozdiel je v mesačnej platbe za bežný účet, ver mi :-D
Odpovedať
Profilova fotka
ano už mi pani v SLSP povedala že by to vedeli spraviť na polovičku
Odpovedať
Profilova fotka
finsluzby ma pravdu, aj v slsp je mozne ziskat uver na vynimku bez poplatku. Ak Vam zalezi hlavne na urokovej sadzbe pri Vasej hodnote nehnutelnosti by ste sa mohli dostat aj na sadzbu 2,69%. Zalezi samozrejme aj od Vasich prijmov, ci by boli pre inu banku akceptovatelne.
Odpovedať
Profilova fotka
Práve príjem nás nepustí asi nižšie . cca 1100 € .
Odpovedať
Profilova fotka
@mirooslav Pri tomto prijme vychadza uver "natesno" vo vyske 50 000 Eur so splatnostou 25 rokov, u.s. 2,72%, fix 2, splatka cca 230 eur, bez poplatku. Uver som pocitala bez vydavkov, s 1 dietatom:-), nakolko neviem Vase presne udaje..
Odpovedať
Profilova fotka
@evkaspa a aka je to banka prosim ta??? 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
@astor73 Mate pravdu, Uni mal tuto ponuku s u.s. 2,99% bez poplatku do konca minuleho roka. Uver bol vsak navyseny o 3% kvoli poisteniu, ktore plati prvych pat rokov. Pri 100% financovani to bola zaujimava ponuka.
Odpovedať
Profilova fotka
@evkaspa Ahoj dokazes poradit banku na najvyhodnejsiu hypo s dotaciou pre mladych? zabezpeka bude buduca uz rozostavana stavba (buduca hodnota podla projektu 140.000 €). Uver by som chcel brat kolko zene z platu vyjde. Pobera rodicovsky 245€ a ma este trvaly prijem 600 € v cistom. Vyzivuje dve deti, slobodna, uver berie sama, dom a pozemok je na nu. Dakujem ak budes vediet poradit a skalkulovat aktualne co je na trhu naj. A uvazujem o 5 rocnom fixe...
Odpovedať
Profilova fotka
inak pre blizsie info celkom zaujimave veci sa daju docitat aj tu.. http://www.financnahitparada.sk/
Odpovedať
Profilova fotka
@kosakum uver som pocitala v Oberbanke. Napriek urokovym sadzbam maju niektore striktne pravidla, ktore je s nimi dobre odkomunikovat, aby bol uver skutocne vyhodny. V tomto pripade naozaj odporucam SKUSENEHO hypotekarneho poradcu, ktory Vam s tym vie pomoct.
Odpovedať
Profilova fotka
@kosakum idea je to urcite zaujimava, ale vzhladom na maly pocet vstupnych udajov, je vypocet iba orientacny a dalsie udaje vedia zasadne zmenit "vysledok".
Odpovedať
@evkaspa áno, ale poistenie je povinnosť vo všetkých bankách, tomu sa nikto nevyhne...
Odpovedať
Profilova fotka
@astor73 poistenie uveru nie je povinne. Je to na klientovi, ci sa prenho rozhodne. Niekedy sa viac oplati uzavriet poistenie mimo banky.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@astor73 poistenienie je podmienka !
Odpovedať
...je podmienka! Každopádne ja som spokojná s tou pani, čo nám všetko vybavovala a všetko vysvetlila...pracovníci bánk nie sú tak vyškolení ako títo poradcovia...
Odpovedať
@astor73 @mirooslav unicredit bola jediná banka, kde bolo životné poistenie podmienkou, ale len v prípade, že klient chcel sadzbu 2,99% (v BA to bolo aj 2,69%) - pokiaľ sa rozhodol pre 3,49%, tak životku nemusel robiť- v tomto prípade problém životky bol jednoduchý - 3% z úveru bolo poistné na 5 rokov - ak niekto zobral hypo na 100.000 eur, tak ďalšie 3.000 eur bolo jednorázové poistné, t.j. ročná platba do poistenia bola 600 eur a za to sa v pohode dala urobiť slušná riziková poistka. Otázka je, čo bude o 5 rokov po skončení poistenia - v uni sa mi síce dušovali, že sa bude na životku prihliadať, ale už dnes je situácia taká, že sa to vôbec neberie do úvahy - ak chce si banka klienta udržať, tak je vôbec nezáleží, či má životku alebo nie.
Odpovedať
Profilova fotka
Nová info : Volala pani zo SLSP a vraj sú ochotní predĺžiť dobu splatnosti ( na výnimku ), znížiť úrok na 3,09% na 5 rokov fix a minimalizovať poplatok za hypotéku . :-) Že by sme boli pre nich zaujímaví ? Okrem iného počúvli sme Madein-a a Dominika a navýšili sme sumu na 60 000€
Odpovedať
Profilova fotka
@andrejde v akej banke ? , ja komunikujem so SLSP a M-bank
Odpovedať
@mirooslav ahoj. riešime niečo podobné so slsp. ak sa môžem spýtať, koľko vychádzal poplatok za hypotéku pôvodne a na akú sumu sú ochotní ho minimalizovať? Pri tých 60 000,- . Ďakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@andrejde - aj mňa by zaujímalo, v akej banke, ak to nie je tajné a môžeš poradiť ;-) . Ďakujem :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@lucia80 Tak vysvetlím to takto . Včera sme boli v SLSP pretože mi pani volala a vraj sa vieme ešte na neakých úpravách hypo. dohodnúť. Naposledy (asi pred týždňom ) mi vravela, že sa vedia dostať na polovičku poplatku ktorý bol 550€.
Odpovedať
Profilova fotka
Je to des že sa tu nedajú preklepy odstrániť aj neskôr.......... nejakých ! :-) .......... a to som našiel toho viac v mojich vetách :-)
Odpovedať
@mirooslav my sme nehnutelnost menili uz 3 krat v mbank, ziadny problem nebol (len im to trosku dlho trvalo, ak sme nenahanali :D)
Odpovedať
Profilova fotka
@peta_petruska dobrá info dík - niet nad osobnú skúsenosť !
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?