Hypotéka pred materskou, alebo počas materskej?

Dobry den. Chceli by sme si s manzelom zobrat pozicku - hypoteku na byvanie. Ale chceli by sme aj babetko a riesime preto dilemu, ci je lepsie ju vziat teraz, alebo az na materskej? Dakujem za rady.
Odpovedať
Tak v banke budu posudzovat vas prijem a ten je teraz urcite vyssi ako bude pocas materskej, nie?
Odpovedať
osobne, podľa vlastnej skúsenosti, by som išla do HYPO ešte pred materskou...zvykli sme si na pravidelný výdavok a všetky ostatné náklady riešime, ako prídu...základ je bývanie pre rodinku, a keď má teraz drobec už rok, neviem si predstaviť, kde by sme doteraz bývali, a ako by mi hypo dali, keď som bez príjmu...teda rodičovský príspevok...a s tým sa nedá nič...
Odpovedať
súhlasím, berte hypo teraz, ale pozor - reálne si zrátajte pokles príjmu a hlavne rast výdavkov, aby bolo z čoho splácať...
Odpovedať
Profilova fotka
ja som na rodicovskej dovolenke a ked sme brali pred rokom hypoteku, a mam dojem, ze to minusom vobec nebolo ;-) inak dobra rada mimo temy: ak mimco planujete urcite sa oplati prihlasit sa na dobrovolne nemocenske poistenie v socialnej poistovni - na vsetky podrobnosti je vyborny potral porada.sk, opises presne tvoju situaciu a poradaci promptne odpisu - ja som samoplatca a platim si prispevky z maxima, tak budem najblizsie materske dostavat maximalne ake sa da, ak si zamestnanana, zamestnavatel ti odvadza nejaku cast a zvysok si doplatis ty, a tak nieco vyse pol roka (teraz sa ta doba vyplacania materskeho zvysovala) budes mat peniazkov dost .. jedine potom 2,5 roka, ak sa s mimcom rozhodnes byt doma do troch rokov je to "troska menej" peniazkov, co je na zvazenie ... skor by som sa teraz pytala: ako prichadzajuca kriza 2012 rozhybe hypoteky - ci si pockat alebo zobrat cim skor ;-)
Odpovedať
My sme vzali prvu hypoteku v case, ked sme cakali prvu dcerku, cize pred materskou, teraz druhu - prefinancovavame nevyhodne uvery- berieme pocas mojej tretej rodicovskej dovolenky. Priznavam moj prijem je mizivy, ale manzel by zvladol vsetko utiahnut, aj keby som ziadny nemala. A deti mame dostatocne :-D a netrpime nudzou. takze ja by som asi volila vziat pred materskou. deti nejsu az taka nakladna polozka, takze myslim, ze to uplne v pohode zladatte.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?