Odpoveď na príspevok od tibsijr:
Ahojte. Videl som že táto téma sa tu už riešila p… @tibsijr Však to si mohol dopredu vedieť, že to bude silné. 560 lm je svietivosť na úrovni 50 - 60-ky klasickej žiarovky. A ty ich dáš na každú stenu 5 kusov - no jasné, že potom máš dom vysvietený jak vianočný stromček. Ja som dal na každú stenu dve 10 wattové led žiarivky. Ak tam nie sú vymeniteľné žiarivky s nejakou päticou, tak jednoducho každú druhú odpoj. Cez deň je to jedno a večer to nebude vidno, že každá druhá nesvieti. Je blbosť ich teraz všetky meniť.Odpoveď na príspevok od chrobak7:
@tibsijr Však to si mohol dopredu vedieť, že to b… @chrobak7 ďakujem za odpoved, ale nie nemohol som to vedieť keďže som s tým žiadnu skúsenosť predtým nemal a som v tom totálny laik, a ani mi to nemal kto niak vysvetliť. A áno asi to urobím takOdpoveď na príspevok od tibsijr:
@chrobak7 ďakujem za odpoved, ale nie nemohol som… @tibsijr Nikdy si nevidel vonku svietiť 60 wattovú žiarovku? A nikdy si nepozeral, akú má svietivosť led žiarovka? Ale veď na druhej strane sa nič nedeje. Akurát máš viac osvetlený exteriér. Spotreba elektriny asi nebude problém, nie? Ak sú to ledky, tak tých pár minút svietenia vonku nebude mať veľký vplyv na spotrebu.Odpoveď na príspevok od chrobak7:
@tibsijr Nikdy si nevidel vonku svietiť 60 wattov… @chrobak7 no doteraz som sa moc nepozeral za týmito vecami čo ako svieti, vôbec niesom zbehlý v týchto veciach čo sa týka svietidiel. Skúsil som objednať teraz jedno svietidlo 325 lm tak to tam namontujem a určite tam niaky rozdiel bude a potom podľa toho objednam tie ďalšie kusy a tieto predám ta niaku prijateľnú sumu. Čo sa tyka spotreby, svietiť mi to bude od 18 do cca 22 tak určite to niečo spapá ale keďže sú to ledky tak extrémny nárast nečakamOdpoveď na príspevok od tibsijr:
@chrobak7 no doteraz som sa moc nepozeral za tými… @tibsijr Mám nainštalované klasické GU10, 4W, 310lm, 4000K v rozostupoch cca 2,5bm. Svietia tak akurát.Odpoveď na príspevok od iamriso:
ja som toho v podbití vyskúšal veľa.. :D najprv… @iamriso prosim ta, co vies nastavovať pri tych svetlach na obrazku?Odpoveď na príspevok od treborztv:
@tibsijr Mám nainštalované klasické GU10, 4W, 310… @treborztv použil si ochranu ip44? Resp. rámik bol ip44 alebo žiarovka ?Odpoveď na príspevok od cukrik25:
@iamriso prosim ta, co vies nastavovať pri tych s… @cukrik25 myslím že nič (aspoň si nepamätám, že by sa nastavovala napr. cistlivosť senzora)Odpoveď na príspevok od tibsijr:
@treborztv použil si ochranu ip44? Resp. rámik bo… @tibsijr Žiarovka. Bez krytia. Mám dosť široké štablóny (120cm). Zatiaľ 5 rokov bez problémov.Odpoveď na príspevok od treborztv:
@tibsijr Žiarovka. Bez krytia. Mám dosť široké št… @treborztv aha chápem, ja mám cca 60cm. No nič, objednal som jeden LED panel 345 LM a jeden GU ramik zo žiarovkou tak uvidíme ktoré mi bude viac vyhovovať a podľa toho objednam