Polystyrenove guličky

No ľudia, tak som si pomaličky začal zatepľovať a hneď mám otázku. Zatiaľ som na skúšku dal dve platničky EPS na stenu na penu, všetko ok. Druhý deň som zobral "vykružovak", že vykružim diery a navrtám kotvy. No a ono ten vykružovak funguje skorej ako nejaká brúska, či jak to mám nazvať. Proste vykružil som 5 dier a všade po zemi polystyrenove guličky. Keďže duje jak sproste, hneď to víchor rozcahal po calom valale. Moja otázka je - ako sa to rieši? Ja by som bol najradšej, kebyže sa nerieši, proste to vietor časom vyčistí, veď človeče, dve platničky a taký bordel? Čaká ma ich 324 ešte, takže tých guličiek bude za 6 mechov podľa mňa.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od arcticcode:

No ľudia, tak som si pomaličky začal zatepľovať a…
@arcticcode ak si chcete výrazne zjednodušiť prácu, vyhnúť sa frézovaniu a upratovaniu, tak vráťte vaše kotvy a použite kotvy ecotwist.
Odpovedať

@arcticcode nefrezovanim vo vetre a priemyselnym vysavacom. Budes sice vyzerat cudne ze vysavas travu ale ucel splni.
Odpovedať

@arcticcode Prečo chceš skaziť radosť susedových sliepok ? Už sa tešili na guličkovú pochúťku 🤣
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:

@arcticcode nefrezovanim vo vetre a priemyselnym …
@sousedekovci89 ked to bude vysavat hned pri frezovani usetri si kopec roboty a neporiadku....
Odpovedať
https://youtu.be/csz6JW_tbRI?si=hGSjt...
Odpovedať
https://www.fischer-sk.sk/sk-sk/produ...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od bcjan:

https://www.fischer-sk.sk/sk-sk/produkty/kotvenie…
@bcjan joj, ale to je drahe.... Hlavne usetrit, nech to stoji co to stoji...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od cukrik25:

@sousedekovci89 ked to bude vysavat hned pri frez…
@cukrik25 ak zatepluje sam v jednej osobe, tak to tak neda. Navyse aj tak by nevytahal vsetok polys kedze vykruzuje iba by zmensil co uletuje.
Odpovedať

@cukrik25 ak zatepluje sam v jednej osobe, tak to…
@sousedekovci89 ked to islo mne, tak to pojde aj jemu, hned po prvej diere som isiel pre vysávač, eliminoval 99% bordelu, ver mi
Odpovedať

@arcticcode Dá sa to riešiť poriadnym vysávačom, ale ty si si už kúpil haraburdu. Stále je možnosť si na mesiac požičať 🥲
Odpovedať

@sousedekovci89 ked to islo mne, tak to pojde aj …
@cukrik25 sam som vykruzoval u seba a viem, ze druha ruka na pridrzanie utahovacky sa stale zisla. Neviem potom ktorou by som drzal vysavac.
Odpovedať
https://www.lidl.sk/p/parkside-zachyt... ten vacsi korunkovy nastavec by som skusil. Ja mam oba a na stene drzia perfektne, podla mna budu aj na eps...
Odpovedať
Ja som nekotvil. Drži to na celoplošnom lepidle zatriaľ 4 roky bez problémov.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od treborztv:

Ja som nekotvil. Drži to na celoplošnom lepidle z…
@treborztv Čo to je 4 roky voči predpokladanej životnosti stavby ako takej ???? Osobne si myslím, že si to podcenil (a možno odhebal robotu) a je iba otázkou času, kedy Ti izolačné panely začnú dýchať... Či to bude o 5, alebo 15, alebo 20 rokov, to neviem, ale začnú ! Tie kotvy tam niekto nevymyslel iba tak, zo srandy,... vedeli prečo ich tam dávajú.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od stowasser:

@arcticcode ak si chcete výrazne zjednodušiť prác…
@stowasser Lol, že 87€ za 100 kotiev? Za toľko som v poľsku kupil 500 kotiev, ale neva... Pýtal som sa už susedov, čo už zatepľovali a tak a vraj poupratuje vietor a nemám si z toho robiť ťažkú hlavu :D
Odpovedať

@cukrik25 sam som vykruzoval u seba a viem, ze dr…
@sousedekovci89 to si mal EPS 70F ? Lebo ja ano a nemal som pocit, ze by slo nejak extremne takzo frezovat, možno zavisi aj od frezky.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka

@arcticcode tak skus vrtat na nizsich otackach aby sa ten polystyren netriestil tak rychlo. ak je moznost pred vrtanim daj okolo nejaku foliu alebo karton aby si to aspon trochu zachytil.
Odpovedať

@sousedekovci89 to si mal EPS 70F ? Lebo ja ano a…
@cukrik25 ano klasika. Nehovorim ze to islo tazko ale ak by som mal cely den frezovat jednorucne na konci dna by som mal viac nez dost v ruke a zapasti.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?