Moze byt problem ak sa na fasadu da obklad ,pricom zateplenie polystyrenom nebolo kotvene?

Po 4rokoch od zateplenia a sietkovania ideme riesit fasadu domu. Dom mame postaveny z 30cm tehly a zateplenie 20cm polystyrenom, lepene penou Soudal etics bond. Zasietkovane a 2vrstvy klebru. Neplanovali sme obklad ked sme zateplovali ale teraz sa nam to paci. Otazkou je, ci by mohol byt problem ked polystyren nebol kotveny...mame bungalov s dvojgarazou, obklad chceme dat na sokel, okolo vchodovych dveri,okolo garazovej brany a na terase okolo dvier a plus pilier. Dakujem vsetkym za reakcie :-)
Odpovedať
@sorca24 podla mna by ste to mohli dotatocne prekotvit cez ten kleber zo sietkou... ale to tam teraz budete mat od omietky odskok? Normalne sa dava tensia izolacia na miestach kam ide obklad.
Odpovedať
Profilova fotka
Kotvit mozes aj po takejto uprave a len v mieste obkladu tam to prekryje. Zalezi od vahy obkladu ci plastovymi kotvami alebo s tymi s kovovymi trnmi len tam zastancovia megateplenia budu argumentovat mini tepelnymi mostami
Odpovedať
Predpokladm,ze 24 je tovj vek. Ked si nieco odzijes a nezbieras skusenosti, tak zistis ze nema zmysel narobit si problemy a este za to musiet vopred (ale aj nasledne) zaplatit. Lepenie penou je vobec problematicke, videl som jednu fasadu celu sfuknutu po vichrici a navyse obklad je dost tazky. Kotvit dodatocne mozno, ale pri normalnom kotveni su kotvy (a dierky) cele kryte proti dazdu nepriepustnou omietkou, pri dodatocnom kotveni uz nie celkom. A po sokli steka najviac vody, z celej fasady.
Odpovedať
@miso555 pekne blbosti trepes Staci v mieste kde chces obklad nalepit pancierovu sietku, prekotvit a zatiahnut lepidlom a po uschnuti napenetrovat a potom lepit obllad,ale hlavne lepit na hreben!!! Nie na buchty!!! A nieje problem
Odpovedať
@miso555 v sucasnosti mam uz 35 rokov :-) no chceme si zvazit vsetky pre a proti obkladu. Samozrejme ak mi ma ten obklad strhnut fasadu a zateplenie,tak mi to za to nestoji.
Odpovedať
Profilova fotka
Pokiaľ máte už hotovú fasádnu omietky tak je to na zváženie. Nalepiť sa to určite dá. Je potrebné vedieť ako kvalitne máte nalepený polystyrén na murive domu ,aká bude váha , zaťaženie v mieste lepenia ,aký obklad idete lepiť .
Odpovedať
@miso555 ty mas asi 555 rokov takze pamatas stavby hradov takze ako sa robi terqaz asi nevies. Pena drzi ovela lepsie ako lepidlo, ano videl si, ja som videl hada po stojacky štať. A co vadi kotve dazd? sa sa moze pretiahnu lepidlom ked chce. Inak ak si si nevimol omietku este nema. @sorca24 daj si pod obklad zelezne kotvy a mas,.
Odpovedať
@miso555 lepenie penou urcite problematicke nieje a urcite lepsie, ako lepit klebrom, idalne na buchty. Trepes somariny
Odpovedať
@sorca24 a dokonca sokel nemam kotveny vobec 30cm A to mam nanom kamenny obklad s vahou 50kg/m2 takze dost..a nema kam padnut kedze je zaprety o chodnik zo zamkovej dlazby dookola celeho domu. Takze sa toho neboj, vsetko sa da. Mna v priateloch mas, kukni moje foto v fotoblogu tam vidis nas kamen. Miesto kde sa lepil jenalepen pancierova sietka a nanu su kotvy ktore držia tuto sietku a tym padom plosne obklad. Keď sme sli asi o mesiac vyrezavat obklad v mieste kde je vyduch a nasavanie rekuperacie, bol problem ho vobec pneumatickym kladivom obyt dole.
Odpovedať
@cvoky8 S tym zapretim o zamkovu dlazbu to nie je moc dobre riesenie. Silny mraz zamkovu dlazbu celkom slusne dviha a tej sile to urcite neodola!
Odpovedať
@danculd zatial sa nic nestalo..skor mi chodnik uz asi skoro 1cm klesol
Odpovedať
@sorca24 možno by to udržalo aj v stave ako to máte ak je všetko kvalitne spravené, ale prekotvite to teraz dodatočne a na to môžete lepiť obklad. Ak sa obávaš o kvalitu nalepeného zateplenia, pred kotvením natiahnite do lepidla výstužnú sieťku (nemyslím, že by musela byť až pancierova, ale nesporil by som sa o tom) a hustejšie to prekotvite. @danculd ak je správne spravený podklad pod zakmovou mráz nič nedvihne, to by tam musela byť voda a tá v správnom podklade odtečie pomedzi štrk (a ak neodtečie tak sa ma v ňom kde rozpínať, len jej nesmie byť veľa :-) ) @cvoky8
Odpovedať
Článok sa načítava...
@cvoky8 naprv "nema kam padnut kedze je zaprety o chodnik" a potom "skor mi chodnik uz asi skoro 1cm klesol" :) Po tej prvej vete ma tiez napadlo, ze to nie je najstastnejsie riesenie...
Odpovedať
@slavoslav a ked zamrzne podlozie pod makadamom?
Odpovedať
@gashtaan bude zmrznuté, alebo čo ? chceš aby som ti to vypočítal?
Odpovedať
@slavoslav nechapem, co tam chces pocitat?
Odpovedať
@gashtaan sak normalne 80cm makadam az po nezamrzavu hlbku :-D
Odpovedať
@kejsix tak to by riziko urcite eliminovalo, ale myslim, ze uplne postaci tam proste nechat dilataciu :)
Odpovedať
@gashtaan veď ty si sa pýtal, čo nechápeš? či ti treba vypočítať o koľko sa dvihne podložie keď zamrzne? Ale na základku si chodil, snáď to zvládneš. Ako má dilatovať keď to má spravené? Celé je to bezpredmetné, netreba to riešiť.
Odpovedať
@slavoslav ze ty si sa este len teraz zobudil?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?