Natlkacky kotvy

Ahojte, stačia podľa vás natlkacie kotvy na kotvenie minerálnej vlny do fasády? Alebo sú nutné skrtkovacie?
Odpovedať
Poradte prosím...
Odpovedať
@connor87 10 sekúnd cez Google vyhľadávač... "Pokiaľ je vo vonkajšom tepelnoizolačnom kontaktom systéme tepelná izolácia z minerálnej vlny (MW) s pozdĺžnou orientáciou vlákien musia byť použité rozperné kotvy s kovovým klincom (oceľovým tŕňom) a je nutné použiť správnu dĺžku kotiev v závislosti na hrúbke izolantu. Pokiaľ tvorí podklad dutý murovací materiál, je možné použiť iba skrutkovacie rozperné kotvy." Zdroj: https://www.sk.weber/kotvenie-rozpern... Keďže si viac nenapísal, tak si z toho zober svoje.
Odpovedať
@frantisekca s kovovým klincom to áno, to je jasne. Mne ide o to ci sa bežne používajú skrutkovacie kotvy, lebo je s tým výrazne väčšia pracnost ako s kovovými natlkackami. A bolo mi povedané v stavebnínach ze masovo sa kupujú natlkacky, dôverujem si to iba. Na druhej strane aj rozdiel v cene je výrazný.
Odpovedať
@connor87 "Pokiaľ tvorí podklad dutý murovací materiál, je možné použiť iba skrutkovacie rozperné kotvy." Ak je niečo nejasné, vyjadri sa konkrétne, lebo začínam mať dojem, že píšeš o niečom inom, ale o tom vieš asi iba ty. Už keď to tak blbo napíšem... Môžeš dať odkaz, o akých kotvách tu píšeš? Lebo ak píšeš o špirálových kotvách (Hilti, Gecko atď., ktoré nevytvárajú tep. most) tak zas nerozumiem tomu, že píšeš o väčšej pracnosti.
Odpovedať
@frantisekca áno, je mi nejasné to, že chápem tomu ze teória je taka. Ale skrutkovat jazdu kotvu v porovnaní s natlkanim kotvy je asi pracnejsie. A taka kotva stojí 3x toľko ako obyčajná natlkacia. Mne ide o to ci naozaj to niekto tak robí, bolo mi povedané v stavebnínach ze standartne sa používajú natlkacie kotvy, skrutkovacie nie.
Odpovedať
@connor87 Stále si nič konkrétne nenapísal, iba vyplakávaš nad cenou. Daj si čo chces. €€€€ za vatu ti nebolo ľúto dať, ale nad kotvením plačeš. Smelo do toho....
Odpovedať
@frantisekca tak je rozdiel ci dam za kotvenie 300e alebo 900e, a ak ma byt efekt ten isty tak je to k nicomu, konstatujem iba ze realne ludia co s tym robia tvrdia ze je zbytocne ist do skrutkovacich kotiev, preto si ten nazor overujem...
Odpovedať
Profilova fotka
@connor87 najväčší cenový rozdiel bez efektu je vlna vs EPS
Odpovedať
@connor87 Nechápem, že sa tak brániš napísať, z čoho máš postavené...
Odpovedať
@eagleowl tak to je tvoj názor. Keď si taky múdry tak napíš aspoň k téme, pochváľ sa aké kotvy si ty použil, nech sa inspirujem.
Odpovedať
@frantisekca ytong, plná tehla. Je to mix. Sem tam aj kvadra.
Odpovedať
Profilova fotka
@connor87 áno, je to môj názor ....vždy píšem svoj názor. V tomto prípade je to názor, ktorý som si urobil na základe jednoduchej matematiky a technických listov. Vzhľadom na to že som nekotvil vlnu tak som nepoužil žiadne kotvy.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@eagleowl ok, dik za odpoveď. Môj názor je ze treba kotvit aj EPS.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?