Farebne male gulicky na plot

Dobry den. Ako je prosim nazov tych farebnych malych guliciek co sa predpokladam miesa s nejakym lepidlom a natiera napr. na ploty, schody a pod.? Ako sa to miesa, je to lepidlo, ci iny pripravok? Dik.
Odpovedať
@dusan941 Hladaj Marmolit. To by malo byt to, na co sa pytas.
Odpovedať
@milanpl Marmolit sa už nemieša, to už je zmiešaná zmes kamienkov a živice. Ale tiež si myslím, ze mal na mysli marmolit. @dusan941 Este si mohol myslieť na kamenný koberec, to je zmes drobných kamienkov a epoxidu, ktoré sa zmiešanú spolu pred aplikáciou a dáva sa to na schody alebo terasy Marmolit sa na pochôdzne.plochy nedáva , nie je tak odolný, ako kam. koberec. Na plot je lepší ten marmolit. Len rátaj s tým, že nie je lacný, vychádza to na cca 10 - 15 €/m2.
Odpovedať
@chrobak7 Ano, taky koberec. Epoxid a tvrdidlo? Predavaju to uz spolu, ci kazde zvlast? Aj epoxid extra, aj tvrdidlo extra? Dakujem
Odpovedať
@dusan941 predáva sa to oddelene aspoň keď som to dávnejšie so známym ktorý si to dával kupoval 🙂
Odpovedať
Aj mna hned napadol kamenny koberec 🙂 My sme to davali na terasu.
Odpovedať
@dusan941 Predáva sa to spolu. Teda epoxidová živica je v jednej nádobe a tvrdilo je v druhej nádobe. Samostatne sa to bežne nepredáva, jedno bez druhého nemá zmysel predávať. Zmiešaš to tesne pred použitím, lebo do určitého času to treba aplikovať, potom to už začína tuhnúť. Epoxid je spracovateľný o niečo dlhšie (cca 30 minút) , ako polyester (nejakých 15 minút). Kamienky sa predávajú samostatne. Niekedy majú na predaj už hotové sady - balík kamienkov, epoxid a živica. Ak ale chceš dávať kameninový koberec na plot, tak to nie je veľmi vhodné. Tie kamienky sú dosť veľké a keď to aplikuješ na zvislú plochu, tak ti to stečie. A nestihneš naniesť ani 1 m2, a už ti to bude tuhnúť. To by ti musel nejaký pomocník stále miešať novú zmes, kým ty budeš nanášať. Na plot je vhodný marmolit. To už je hotová zmes vo vedre. Nanášaš to ako omietku a schne to na vzduchu cca 2 hodiny. Vo vedre to nestvrdne, takže to môžeš robiť na viackrát. A na zvislej ploche sa to nešmýka dole.
Odpovedať
@chrobak7 dokážeš to kúpiť aj samostatne. ako si napísal, každé ma svoje balenie (aj epoxid aj kamienky) a preto sa to dá nakúpiť aj samostatne.
Odpovedať
@sousedekovci89 To súhlasím, kamienky aj epoxid je aj samostatne. Dusan sa pýtal na epoxid a tužidlo - to sa predáva vždy spolu. Kamienky nie sú tužidlo.
Odpovedať
@chrobak7 jaj máš pravdu teraz čítam, ja som to pochopil tak, že kamienky a epoxid s tužidlom či sa kupujú samostatne 🙂
Odpovedať
Dobre, už mám aj epoxid aj tvrdidlo k tomu. Zamiešam s gulickami a budem vidieť 🙂
Odpovedať
@dusan941 A kam to chceš dávať? Na plot? Čítal si, co so pisal? Že na plot to nie je vhodné?
Odpovedať
Keď to už raz na tom plote je a je to tam vyše 10 rokov, tak vedla kde chyba m2 moze to byt vhodne tiež 😄
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?