Kotvy na fasadu a zrnitost omietky ???

Dobrý, potreboval by som poradit ohladne kotiev na fasadu. Chcem pouzit tu zapustnu montaz ale vsetky klasicke natlkacie sa neodporucaju (maju v popise ze niesu vhodne na zapustnu montaz) treba pouzit srubovacie (drahsie) ale viem ze vela ludi natlka aj do tych vyfrezovanych otvorov v EPS - tak ako to je ? Druha vec ktoru riesim ake zrno na silikonovej omietke ? Ci 1,5 alebo 2mm paci sa mi viacej hlasia ale "vraj" mi lepsie bude potom drzat silikonova farba ked budem po rokoch pretierat fasadu na 2mm kvoli tomu zrnu co viac "trci" Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@fotox3 Ahoj, zatlkacie kotvy niesu vhodne z dovodu komplikovanej aplikacie.....potreba vyfrezovat otvor, zatlct a zalozit zatku. Ja to tak robim. Ak si zratam cenu kotvy a zatky neviem ci to neda cenu zavrtavacej kotvy. Je to ale aj casovo narocnejsie. Uz mi to ide krkom babrat sa tolko s kotvami.
Odpovedať
Čím hrubšie zrno tým lepšie, ja mam 3mm, samozrejme fasádnych to nemajú radi. .
Odpovedať
@daralbajda naozaj to tak plati ? Preco, ja som nikdy nechcel velke zrno z dovodu ze fasada chyta viac prachu ako na jemnejsiu hladsiu omietku. Ake su tam vyhody ?
Odpovedať
@fotox3 omietka viacej odolná poveternostným podmienkam,viac pripomína starodávne brizolity, proste je krajšia, niekedy ani nevidno že to je Umelina.proste ja mam rad riadne,hrubé zrno..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?