Drevena fasada - profil dreva a postup

Ahojte, fasadu garaze (vid. foto) planujeme svojpomocne oblozit drevom. Aky profil dreva pouzit, pricom sa nam paci ako to je na foto c.2? Poprosim aj strucny postup prace a co budeme potrebovat. Prierez fasady garaze: - Ytong 25cm - lepidlo - lepidlo so sietkou - fasadna omietka Garaz je len "nalepena" na dom, tj. nie je jeho sucastou. Drevo sme chceli thermowood, ale jasen je do cokoladovej farby a borovica ma vela hrcok. Hladame farbou/vyzorom ako sib. smrekovec, ale aby mu zosiviet trvalo dlhsie ako 4r. Natierat velmi nechceme. Z toho dreva by sme chceli aj oplotenie. Dakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@coralline no ked sa uz pytas co budes potrebovat, tak tvoja hodnota zrucnosti bude asi niekde okolo "a je to"....... takze uz vies asi aj na ostatne odpoved...........
Odpovedať
@mimms Dakujem za milu odpoved 🙂 Nieco som si o tom uz nastudovala. Napr. niekde som sa docitala, ze treba mat speci skrutky, tak som chcela vediet ze ake su to a pod. Nevadi 🙂 Ak dokoncime nasu "a je to" fasadu, tak ti rada poslem foto. Pekny vecer.
Odpovedať
@coralline vidis....toto je typická Modrá Strecha. Namiesto rady, útok. Ak nechcete natierať, dajte imitáciu dreva, napr. Kronoart. Na ne dostaneš aj presne postupy n montáž. A možno ich mám v NB aj ja uložené
Odpovedať
Profilova fotka
Ked chces teda nieco ine ako drevo, nejaku imitaciu, nepozerali ste aj drevoplastove dosky? My sme objednavali z Timbermaxu na terasu na podlahu tieto dosky, ale viem, ze aj na fasady sa pouzivaju a aj ploty sa z nich daju spravit. To mali aj v showroome vsetko vystavene.
Odpovedať
Profilova fotka
@coralline @mimms ma pravdu, netreba ti nic studovat, ziadne speci skrutky, len sa zamysliet nad zakladnymi vecami, co od toho chces a co to potrebuje, musi to mat nejaku statiku, tak podla svojej konstrukcie co tam uz mas, si premysli ako ti je najjednoduchsie urobit nejaky pomocny rost na ktory budes davat obklad. moze byt aj s CD profilov, ked unesu strop tak unesu aj obklad, je to lacne nehnije to, a je to rovne. co sa tyka obkladu, tak poviem tak vseobecne, ze thermowood je pre teba predrazeny lebo nevyuzijes jeho vlastnosti, kedze bude ulozeny zvyslo, teda voda ho bude len obtekat, a sibirsky smrekovec vobec nepotrebujes, aj na slovensku mame kvalitne smreky obycajne, len si treba na pile vybrat kvalitne drevo, poznas ho podla vahy, aj pri snahe zaryt donho nechtom, , a videl som tu na MS nejake ploty vraj so sibirskeho smrekovca , no vyzeralo to ako drevo na forsne,, Pavka take ma na plote.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Oživim trocha túto debatu. Chcem pri novostavbe dávať ako obvodové murivo tvárnicu Ytong Lambda 450, alebo 500 a na to som rád dal drevoobklad - termoborovica. Otázka je, či na ten Ytong musím použiť omietku, alebo môžem drevo kotviť rovno na ALU profly cez paropriepustnú fóliu priskrutkovane rovno o tvárnice ?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?