Ako zabrániť lastovičkám stavať hniezda na dome?

Ahojte, potrebujem poradiť, už sme z toho zúfalí. Zateplili sme dom, a teraz na sa nám do rohov okien a pod strechu sťahujú lastovičky, robia si tam hniezda. Máme smotanovú omietku a vyzerá to strašne keď sú v rohoch kúsky blata. Stretli ste sa s niečím podobným? Pokiaľ z okna dosiahneme tak to zhadzujeme, ale takto to stále nejde. Neexistuje niečo, čo by tie lastovičky odpudilo, aby si tam prestali robiť hniezda. Ďakujem za každú radu
Odpovedať
1
2
http://www.predomyazahrady.sk/hroty-p... Nemam s tym sice skusenosti ale myslim ze by to pomohlo. Nedavno tu bola podobna tema. Skus najst vyhladavanim...;)
Odpovedať
Viem si to predstavit, susedia maju tiez na bledo natrety doma tiez sa im tam snazili nastahovat lastovicky a blato bolo popadane vsade dookola, vyzeralo to hrozne. Pod strechu sa daju natiahnut take snury na, ktorych su pruzky nejakych papierikov alebo coho, od ktorych sa odraza slnko a lesknu sa trochu a to vtaky odplasi, takze aj lastovicky a myslim, ze sa to bude dat zavesi aj okolo okna a vyriesi to aj to. Ale viem, ze si ludia vesaju napriklad aj cdcka na nejake snurky, to ich tiez odplasi
Odpovedať
https://www.heureka.sk/?h%5Bfraze%5D=... Ked pride dazd, tak postupne zmyva to napadane blato. Mozete dat pod hniezda aj tenku dosticku,zabrani padaniu blata,aj trusu.
Odpovedať
Profilova fotka
My sme sa aj kvôli tomuto zvolili trošku tmavšiu farbu fasády aj keď sme pôvodne tiež chceli niečo také bledšie alebo aj tú krémovú ale hneď nás upozornili aj na toto. Ono to síce dážď potom kvázi zmije ale aj tak tam sem tam zostávajú také fľaky po tom ako sa to blato roztečie :-| Ale existuje veľa vecí, ktoré ich buď odplašia alebo im zabránia postaviť to hniezdo, máš tu už aj nejaké linky ale pozri si aj na internete aj sama kľudne. U našich ich vie pekne ponaháňať pes alebo aj mačka a chvíľku skúšali ale potom nejako prišli na to, že tam už nemajú chodiť ale mali zavesené aj cdčka :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@janina744 to vas hned pri vybere farby fasady na toto upozornili? Hm, zaujimave.. To by som nebol povedal, ze takto predajne upozornuju a nikdy som sa s tym nestretol. A este z dalsej veci som v soku to ako myslis vazne ze dazd zmyje blato? Akurat tak zmyje ale po stene celej fasady, takze to vyhra taktiez nebude. Och som z tvojho komentaru celkom dost mimo
Odpovedať
Profilova fotka
@andibe Tak pokial ja viem, ked nasi zateplovali dom a vyberali si akej farby budu mat novu fasadu tak im tiez poradili nech si nevyberaju nic take bledsie lebo to za prve rychlo zajde a za druhe ak by sa stalo taketo nieco tak po blate zostanu flaku aj ked ho oskrabu a nebude to vyzerat dobre. Normalne im poradili, jasne, ze ak niekto chce fasadu svetlej farby tak ho nebudu prehovarat ale na tom, ze mu poradia teda nevidim nic zle
Odpovedať
a to tie hroty proti lastovickam sa davaju este pred fasadou alebo az na fasadu sa to lepi alebo pritlka este kym tam mam lesenie .a kto to ma tak ci to pomaha a plni svoj ucel.ale asija by to dala az ked zateplim na fasadu .lebo aj mne tam lietaju a chcu si stavat hniezda a to tam este ani nebyvame ale este fasadu nemame.
Odpovedať
Profilova fotka
@nikki165 akoze sorry, ale keby tebe niekto zbural dom lebo sa mu nepaci, kde si ho postavila, ako by sa ti to pacilo? Za to zhadzovanie hniezd by ta mali zavriet do basy. Ked ich tam nechces, tak im v prvom rade treba zabranit si hniezda postavit. Sposobov ako na to najdes po internete mnozstvo. A nie ze "to nepekne vyzera" tak to zhodim, najlepsie este aj s vajickami alebo malymi. Ludia su hovada, fakt nemam slov.
Odpovedať
@maslenka47 nevrav , ze by ma mli zavriet do basy a laskavo nesud, este nemaju tie hniezda postavane ale pracuju na tom, cize su vsade kopky blata. Akoze ani ja nemam slov mohla si sa zdrzat komentara. Praveze chceme zabranit tomu aby si tie hniezda postavili cele. Takze ziadne mladata ani nic podobne odtial nezhadzujeme. Tak pre druhykrat sa zdrz takych komentov ake su ludia hovada bud taka laskava.
Odpovedať
@nikki165 dakujem ze odpovede, nas nikto neupozornil, ze je lepsia tmava farba
Odpovedať
@maslenka47 a ked si lepsie precitas moj uvodny prispevok, tak prides na to, ze som pisala ,ze si hniezda stavaju a nie ,ze ich uz maju postavene!
Odpovedať
Profilova fotka
@nikki165 vidim, ze som velmi dobre trafila kliniec po hlavicke. :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@maslenka47 ako tak sledujem tvoje komentare na tomto fore, tak "trafeny po hlavicke" je tu niekto iny. Ak sa ti nahodou nastahuju do podkrovia osy a spravia si tam hniezdo, nech ta boh chrani, ked im ten dom zhodis/odstranis... Tebe by sa ako pacilo, keby tebe niekto zhodi dom?
Odpovedať
namontuj hniezda https://www.bat-man.sk/fotky2799/foto...
Odpovedať
Profilova fotka
@todo2 ved nie je to zle, tak som ani nechcel aby to vyznelo. Ale bolo mi to divne len preto, ze vacsina predajcov chce, aby co najviac zarobili a na taketo veci neupozornuju. Ked si daju bledu, tak po case zistia, ze to bola kravina a daju si nanovo premalovat fasadu a tym viacej zarobia, no nie? Ale tak to je jedno, je to ich vec
Odpovedať
@megdesign presne tak upne s tebou suhlasim :-D
Odpovedať
@maslenka47 ako vidim stale si sa nenaucila citat :D no co ja ta tu presviedcat nejdem, ked je to v uvodnom prispevku jasne popisane
Odpovedať
@todo2 Ahoj.A aku farbu si vybrali a maju fasadu.dik.
Odpovedať
Sprej proti vtakom Vola via. ..U nás na 100%zabralo 😉
Odpovedať
@sakura77 u nas vobec :-S
Odpovedať
@maria123 vážne? Ja som Striekala minulý rok a pokoj svätý dokonca aj teraz ešte. ..
Odpovedať
Profilova fotka
@maria123 vyskusat mozes aj Savo, ja som pouzila proti plesnam a mam pokoj aj od lastoviciek, mne je luto im nicit hniezda ak ich uz maju, preto teraz som chcela tomu predchadzat, aby si ich ani nerobili a zatial pohodke :-)
Odpovedať
Profilova fotka
"A nech to má veľké žlté oči a veľký zobák" - nakázal som deťom a tak pekne nakreslili čierneho obojstranného vtáka. Cirka 20 cm, nitka a pripináčik. Lastovičky (alebo im podobné) prileteli, snažili sa papierového soka atakovať, ale po pár minútach to vzdali. Ďalej už nestavali. Toľko náš príbeh.
Odpovedať
Profilova fotka
@p_e_t_r_o_s ale ked ho das dolu, tak sa opat vratia nie? Toto pomaha tiez s tym suhlasim len tiez to najvabnejsie nevyzera, aj ked verim, ze deti mali z toho velku radost :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@janaigor Vtáka sme nechali samozrejme dlhšie na fasáde. Bol naozaj vydarený a vo vetre vyzeral ako ozajstný. Nedá sa povedať, že by veľmi špatil. Pre mňa sú ohavnejšie tie CD a čoby pásiky. No a hniezdenie zas netrvá tak dlho.
Odpovedať
@janaigor savo nerobi biele fleky?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 11 mesiacoch
@sakura77 naozaj ten sprej zabral? je to 10 euro a nechcem riskovat zbytocne vyhodene peniaze, kedze sme prave minuli rocny prijem na zateplenie a fasadu.... dakujem za odpoved.
Odpovedať
@zuzkmetova nám zabralo, ono im to smrdí, nešli tam viac
Odpovedať
Pocul som, ze staci tmavy pas fasady pod stablonom a malo by ich to odradit...ale neviem, ci to bude pre niekoho prijatelne na vyskusanie, kedze aj 10e za sprej sa im vidi vela :)
Odpovedať
Ja som natiahol silon niekde v dvoch radoch niekde stacil jeden rad. Upevnil som ho na skrutky, vzdialenost od fasady 4cm. Skrutka osadena v slimakovy v polystyrene. Vzdialenost od stropu 8cm. Funguje to ako zazrak a vobec to nieje vidno. Cena realizacie par euro.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?