Zdravím!
Mám celý dom na elektrinu a dvojtarif DD5.Počul som že sa menia podmienky tarif u ZSE a domácnosti s elektrickým vykurovaním budu musieť priplatiť ročne aj cez 100€
Ma niekto preštudovanú tuto informáciu čo na nás šijú,pripadne nejaké riešenie ako to obísť -zmeniť?.
@jakino prečo práve SSE a.s.? majú takmer najdrahšiu energiu, pre každý pomer VT NT vyjde výhodnejšie iná sadzba i dodávateľ, D1 bude mať vyšší poplatok za OM, D3 málo nižší oproti terajšiemu ,budú rovnaké, posledné roky boli vždy zmeny silovej a distribúcii i 3x do roka, no konečne budeme mať najlacnejšiu distribúciu, v ZSE najdrahšiu , VSE takmer 2x toľko ako my.
Ešte jedna vec je zaujímavá. Cena elektriny od SSE aj rozhodnutie URSO o cene za distribúciu elektriny sú platné na najbližších 5 rokov. Plnia sľuby - stabilné ceny energií :-D
@jakino prepac - pozeram, ze to mas len pre trojfaz - tak ok, tam ten fix sedi (je to uz aj s dph) - ten sa nebude menit. variabil este sa moze zmenit ako pises: -)
@jakino nemas to dobre - fix je 2.825€ (SSE-D distributor - a pre trojfaz sa nasobi 3x) + 1€ (SSE - obchodnik) a variabil 7,7604€/MWH (SSE-D distributor - rovnaky pre vsetky tarify) + obchodnikov variabil (podla tarif) + ostatne sadzby (ktore sa asi zmenia - okrem jadroveho fondu)
@jakino SSE a.s. má cenník pre silovú energiu už takmer mesiac, zaspali ale v SSE-Distribúcia je uvedený len poplatok za OM a za distribúciu za MWh no ostatné poplatky chýbajú, za straty, za správu, podpora zel , baní , odpad atd. takže už teraz si môžeš vybrať dodávateľa silovej i sadzbu, ostané položky na to nemajú vplyv, sú rovnaké
@jarosujo@majkoj@jakino - ano je to cena za elektrinu, cenu za distribuciu je mozne najst na sranke distributora (SSE-D - https://www.sse-d.sk/buxus/docs/dokum... ), odvod do jadroveho fondu sa zvykne menit k 1.7., DPH sa tiez nemeni, noa s TPS a TSS sa caka na URSO...
@radog To zranitelny dodavatel ? To je co :-)
Ja tiez nevidim kompletny cennik. Ale ako tak pozeram, tak moja doterajsia sadzba DD3 (nizka tarifa od 20:00 do 8:00) uz asi vobec ani nebude.
@radog to su len ceny za silovej elektriny, to je len jedna polozka asi z 5 z celkovej ceny . Od 1.1.2017 sa menia komplet ceny ale 28.12 nikto nevie co bude platit...
@majkoj Nemusia prelepovať - ta banda si zobrala príklad z podomových ponúkačov lacnej elekriny.Lebo elektrina ako taká lacnejšia bola,ale nik nesľuboval tím oklamaným ľudom najme dôchodcom že zatajili cenu za distribúciu.Takže áno Ficko má pravdu cena elektriny je rovnaká,alebo lacnejšia.Distribúciu zatiaľ taja - ešte chcú dopriat voličom pokojné sviatky. x-)
Sú to blbci. Majú rovno vyložiť karty na stôl. No, asi sa spriemeruje kw/h z DD1 a z DD2, čiže kto málo spotrebuje(ja na chate) tak bude síce lacnejšia kilowatthodina ale mesačný poplatok vyšší. A zase bežná domácnosť sa poplatok asi zníži ale kilowatthodina bude drahšia.
@igigi Co pozeram to rozhodnutie pre SSE-D: Pausal za odberne miesto pre domacnost za 3fazovy istic (bez ohladu na velkost istiaca) je 2,8250*3=8,5 eur bez DPH, mimo domacnosti(podnikatel-organizacia) sa uplatnuje sadzba 0,8833*25*3 eur/mesiac (konkretne za 3x25 istic)