Zmena ceny elektriny ZSE pre domácnosť na rok 2017

Zobraz úvodný príspevok
Zdravím! Mám celý dom na elektrinu a dvojtarif DD5.Počul som že sa menia podmienky tarif u ZSE a domácnosti s elektrickým vykurovaním budu musieť priplatiť ročne aj cez 100€ Ma niekto preštudovanú tuto informáciu čo na nás šijú,pripadne nejaké riešenie ako to obísť -zmeniť?.
Odpovedať
@majkoj ja som nikde nezachytil info, ze by malo ist len o fixne sadzby, ale ze sa rozhodnutie zrusi a bude to ako minuly rok. Ci sadzby za kWh su mimo toho?
Odpovedať
@majkoj fuu ja ešte zapojený nie som, tiež som Sse, takže to lepšie nebude?
Odpovedať
Profilova fotka
@14054 fajn, mne po novom klesla cena za istic a zvysila sa cena elektriny :). Takze mi zostane nova vyssia cena za elektrinu a stara vyssia za istic...
Odpovedať
https://m.facebook.com/home.php?sk=h_.... Je to z toho profilu, myslím, že to celé inicioval.
Odpovedať
http://www.ta3.com/clanok/1098203/fix... Robert bude za zachrancu sveta zas :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@14054 odkial mas toto info?
Odpovedať
@majkoj to som prave cital na FB, apropo mio sa zatial neozval
Odpovedať
Tak? Primatori a starostovia celého Slovenska, berte si príklad. Práca pre občanov je poslanie. Jozef Simko, klobúk dole Vojna vyhratá - výška poplatku za ističe sa nemení ! Vláda cúvla pod tlakom primátorov a starostov ! . Ako som už dnes avizoval, Vláda SR sa na dnešnom svojom zasadnutí /18.1.2017/ zaoberala aj s rozhodnutím URSO, ktorým sa od 1.1.2017 mali rapídne zvýšiť platby za jedno či trojfázové ističe. Pod tlakom primátorov miest a starostov obcí, ktorí dali najavo svoj jasný nesúhlas s takýmto opatrením, bol predseda URSO prinútený zrušiť svoje predchádzajúce rozhodnutie ohľadom nových cien za energie, elektriny a plynu a vyhlásil, že poplatky za plyn a elektrinu ktoré mali ľuďom zdvihnúť ceny, zostanú v r. 2017 rovnaké ako vlani a meniť sa nebudú. . Som osobne presvedčený, že i náš boj prispel k tomuto rozhodnutiu, čo sa v konečnom dôsledku pozitívne odzrkadlí v rozpočtoch rodín i podnikov ! . Z uvedeného dôvodu už nie je aktuálne, aby sa zajtra vo štvrtom 19.1.2017 uskutočnilo na radnici nášho mesta stretnutie s primátormi a starostami, ktoré bolo zvolané za účelom jednotného postupu voči pôvodným opatreniam URSO !
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj Správne plus, ale ja som myslel mínus pre mňa.
Odpovedať
Profilova fotka
@stevig skor plus ? :)
Odpovedať
Profilova fotka
@stevig Ospravedlňujem sa za preklep ( dostal sa škriatok do výpočtu ) správne má byť : rok 2016 pri 12 800 kWh 1540,11 eura rok 2017 pri 12800 kWh 1672,32 eura Rozdiel mínus 132,21 eura.
Odpovedať
Profilova fotka
@igor211 Myslím, že som to tu uvádzal už 4. januára, keď ešte neboli úplné cenníky. No dnes po ich zverejnení, teda aspoň u môjho dodávateľa ( MagnaEA) to pri plne elektrifikovanej domácnosti vychádza takto : rok 2016 pri odbere 12800 kWh cena 1475,47 Eura rok 2017 pri odbere 12800 kWh cena 1607,12 Eura Takže rozdiel mínus 131,64 Eura. A ako som to spomínal už 4.1., pán Holienčík toto zamlčal i cez to všetko, že si pozval médiá, aby im tiež verejne klamal. Teraz čuší a nič nekomentuje. Takto isto je to aj s vodou a tiež aj s plynom. Hlavná vec, že "Nový rok treba začať dobrými správami: Od 1. januára zlacnie elektrina, plyn aj teplo" https://www.cas.sk/clanok/493147/novy....
Odpovedať
Ked pozeram cennik za 2016 tak pre sadzbu DD2 boli ceny: Cena za spotrebu elektriny 0,119492 EUR/kWh Mesačná platba za jedno odberné miesto 5,875920 EUR/mes Ceny na rok 2017 su pre DD1 sadzbu: Cena za spotrebu elektriny 0,126053 EUR/kWh Mesačná platba za jedno odberné miesto za1-fázový odber 2,775840 EUR/mes. Mesačná platba za jedno odberné miesto za 3-fázový odber 5,927520 EUR/mes. Cena za istic isla hore o cca 5 centov a cena za kWh o 1 cent cca. Nikde tam nevidim tie 100 eurove zdrazenia, ci to je pre ine sadzby?
Odpovedať
@bebina811 ale zmenila sa cena za istič u Teba z 18€ na 5,9€ čo poníži cenu za rok o 145€ tak to bude na stejno .To čo v lete ušetríš na cene odber.miesta - to zaplatíš v zime za drahú elektrinu.Ja som na tom podobne.
Odpovedať
@joxe mne sa zda, ze ten saso povedal, ze na elektrine usetri kazda domacnost. Mne osobne asi elektrina zlacnie (pocital som podla cennik SPP, ktory mi dali na pobocke a bol tam zapocitany aj pocet faz, tak snad bude spravny), ale je to tym, ze mam len 1 fazu. Pocital som to uz davnejsie a presny rozdiel si uz nepamatam, ale bolo to o dost menej nez o kolko mi zdrazie plyn. Tiez si myslim, ze elektrina v priemere zdrazie, pri plyne je to iste a u vody si myslim, ze to tiez bude vyrazne zdrazenie.
Odpovedať
Domacnost/vykurovanie (priamovyhrevne), ktora mala DD5 a po novom DD3 sa zvysia naklady, nakolko cena (el. + distr.) isla hore...viď. obrazok. Napr. VT 700 / NT 10000 kW/ rok = zvýšenie nakladov cca 145 eur v roku 2017 (bez prepočtu ceny za istič 3x32A)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@supiiik moj odhad je, ze to ani statisticky nemoze byt zlacnenie. Nechce sa mi to nejako dokazovat. Nech to dokaze ten saso z urso.
Odpovedať
@mama112 u mna tiez zdrazenie. Jak fix, tak aj variabil, pretoze som mal DD2 a terz mam DD1. Tiez cca 4,5%
Odpovedať
@mama112 Ále čoby, nemôže byť. Predseda hovoreu, že ceny energii budú stabilnie :-D :-D :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@djoze Tak ja som to spočítala na minuloročné odbery a je to zvýšenie cca 4 až 5 %...
Odpovedať
A máme tu integr.cenník ZSE https://www.zse.sk/documents/13852674...
Odpovedať
@michalkosice123 Na stranke VSE je kalkulacka kde dostanes uz kompletnu cenu vratane distribucie. https://www.vse.sk/web/sk/domacnosti/...
Odpovedať
@rillwen ale viac by pomohli, keby boli v diskusii o VSE, nie VSE. Lebo niekoho mozu uplne pomotat. Vobec, taketo prispevky by mali byt podla mna vymazane :-D Admina na vas :-D
Odpovedať
@joxe Ja myslim ze urcite pomozu :) @michalkosice123 Diky
Odpovedať
@yuri66 ako si vypocital ten narast o 5,5% za kW (asi si mal na mysli kWh)? Pretoze ak narastol fix a klesla cena za kWh, zmena ceny za kWh je zavysla od skutocneho odberu. Narast/pokles nie je konstanta ale linearna fcia spotreby.
Odpovedať
@michalkosice123 tato diskusia je uz dost domotana. Nazov znie: Zmena ceny elektriny ZSE pre domácnosť na rok 2017 ZSE = ZAPADOSLOVENSKE elektrarne :) Nemyslim si, ze niekomu v tomto vlakne pomozu cisla VSE ;)
Odpovedať
Po asi mesacnom mailovani s VSE som konecne dostal koncove ceny elektriny. Nakolko kvoli tomu, ze mam indukcnu dosku v kuchyni a dalsie spotrebice uvazujem, ze zmenim sucasne pripojenie z 1fazoveho na 3 fazove. Preto som od VSE pozadoval nejaku kalkulaciu (co to pre mna financne znamena). Mozno niekomu pomozu tieto cisla.... V prehľade je uvedená koncová cena elektriny, vrátane poplatkov za distribúciu.
Odpovedať
@stastnyjim Takto mi to povedala a ak mi to posle aj pisomne, uvediem ti to tu. Niekto si asi vymysla, uz na to nemam nervy, co telefonat, mail, stale ina suma😫
Odpovedať
@riama276 môžeš si vybrať s dodávateľov schválených na úrade vlády tu https://totalmoney.sk/elektrina/ môžeš si vybrať hociktorého dodávateľa ,tak isto pre plyn , sú výhodné 2 dodávky od jedného, najpresnejšie ak vieš svoju spotrebu, zmena je zdarma, najskôr pozri ale zmluvu u súčasného dodávateľa kedy môžeš vypovedať, stačí osloviť emailom nového dodávateľa vybavi všetko stojí ťa to len pár podpisov
Odpovedať
Profilova fotka
Tu som sa stretla prvýkrát so zmienkou o zvýšení ceny elektriny. Čítam o zvýšení cien v ZSE a SSE, o VSE som nenašla nič, ale, ako čítam, bude to celoplošné, aj keď Fico avizoval zníženie cien plynu a elektriny - veď potrebuje dotovať svoje populistické sľuby nerentabilným uhoľným podnikom. Prechod napr. k SPP, resp. vypovedanie zmluvy VSE je finančne náročné? Zorientúvam sa, privítam každú radu.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?