Nová
Horúca

Zapach z IPY cez zasuvky

V niektorych zasuvkach/vypinacoch citim ako keby zapach z IPY/penetraku. Je to uz nejaky ten rok co byvame a citime to. Domnievam sa, ze to moze byt sposobene tym, ze kable vedene von na vonkajsie zasuvky cez fasadu su neutesnene, resp. krabicka. Mohol by som vytmelit otvory v krabicke ciernym polyuretanovym tmelom den braven? Alebo mam kupit normalny akrylovy?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od darkknight:

V niektorych zasuvkach/vypinacoch citim ako keby …
@darkknight prečo to niekto robil tak?zjednodušil si to a neupchal niečím izolačným, to sa robilo v starších panelákoch kde bolli i susedné byty, ja som otvoril zásuvku,lebo som cítil cigaretový dym a suseda napojená na moju, mala zrejme dobrého kamaráta, EM aj Hl.ističe máme všetci na chodbe tam ihned zbadáš či máš niečo zapnuté
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od duzu:

@darkknight prečo to niekto robil tak?zjednodušil…
@duzu netusim preco nam to elektrikar neupchal niecim. podotykam, ze nejde o byt, ale o tehlovy dom.
Odpovedať
Ale teda otazka znela, ci tam mozem dat polyuretanovy cierny tmel od den braven. Mam skoro celu tubu, preto sa pytam. Ak nie, tak kupim normalny akryl
Odpovedať

Ale teda otazka znela, ci tam mozem dat polyureta…
@darkknight hocico tam mozes dat, co nelepta pvc...
Odpovedať
No vsak o to mi ide. Ci by to ten tmel by nerozleptal
Odpovedať
Polyuretán ti plast nerozleptá.
Odpovedať

No vsak o to mi ide. Ci by to ten tmel by nerozle…
@darkknight Kľudne daj, žiaden problém. (potom ale nebudeš cítiť IPU, ale ten tmel, keď už máš tak citlivý nos) 🙂 Nezdá sa mi, žeby po niekoľkých rokoch stále až tak smrdela IPA,... a k tomu ešte cez zásuvky(?) Fakt to máš dobre "ovoňané" a si si istý, že toto je zdrojom smradu ?
Odpovedať
Profilova fotka
Ak to ma v husich krkoch moze to mat slusny tah. Uz sa mi neraz stalo ze som citil ako zo zasuvky taha a plamen zapalovaca to potvrdil.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od wolodymyr:

Ak to ma v husich krkoch moze to mat slusny tah. …
@wolodymyr a ako si to vyriešil? Tiež mi cez niektoré zásuvky ťahá.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od jankazb:

@wolodymyr a ako si to vyriešil? Tiež mi cez niek…
@jankazb Ja by som tam nedával nič, čo by mi v budúcnosti skomplikovalo život. Skôr by som použil expanznú pásku a tú natlačil do chráničky.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od stowasser:

@jankazb Ja by som tam nedával nič, čo by mi v bu…
@stowasser ďakujem. Ja som to teda neplánovala nijak riešiť, hoci občas hlavne pri upratovaní keď som blízko to zacítim, ale padla tu v diskusii aj táto téma, tak možno to mužovi navrhnem. Pri dlhých zimných večeroch... :)))
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od stowasser:

@jankazb Ja by som tam nedával nič, čo by mi v bu…
@stowasser Súhlas ! Husie krky predsa dávame aj kvôli tomu, aby sa niekedy dali napr. vodiče vymeniť, alebo doplniť o ďalšie drôty. Ak človek do trúbok napustí napr. silikón, PU, tak si zapravuje na možné komplikácie v budúcnu.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od petersd:

@darkknight Kľudne daj, žiaden problém. (potom al…
@petersd tak ak to taha cez vonkajsie zasuvky, skusim vyplnit len tie a uvidim.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?