Koľko vypustiť krabičky na zásuvky , vypínače ?

Ahojte, koľko ste vypúšťali pri tehle ak ste robili vnútorné strojové váp. cem omietky ? Brúsená tehla Briterm
Odpovedať
Omietkar mi hovoril ze 8mm cca. Eletrikar ze zarovno :D tak si vyber
Odpovedať
@lukas2589 Omietkár ma pravdu.
Odpovedať
@tino2 lepšie je, keď sú zapustené hlbšie, lebo na zásuvku si vieš dať dlhšiu skrutku, ale keď trčí von, po osadení zásuvky vznikne okolo nej špára, čo nevyzerá dobre
Odpovedať
Lepšie je keď sú zarovno, ak náhodou škatula pretŕča, tak tých pár mm treba zbrúsiť flexou. Pri kuchyni a kúpelni rátajte s hrúbkou na lepdilo a obklad.
Odpovedať
ak dám 5 mm, malo by to byť ok nie ? 5 mm omietka bude určite, nie ?
Odpovedať
omietkari mi povedali ze cca 5mm. Ak budu zarovno, ziadna tragedia, akurat bude treba pouzit dlhsie skrutky pri kompletovani elektoinstalacie
Odpovedať
Zarovno, radcej mat krabicu hlbsie ako by mala vytrcat. Ked je aj hlbsie lepsie sa robi lebo mam vacsi priestor. A potom existuje nieco takeho: https://www.elmit.sk/kruzok-vyrovnava... Rozne velkosti su.
Odpovedať
daj zarovno, a pri obkladoch osaď krabice vtedy keď budú lepiť obklady...
Odpovedať
@tino2 Hlbšie krabice nevadia. Ja som chcel dať tie nadstavovacie krúžky, v kúpeľni, kam išiel obklad, ale obkladač to vyhodil. Povedal, že on vyrežie v obklade menšie otvory a elektrikár vypínače a zástrčku uchytí dlhšou skrutkou a nehrozí riziko, že by pod rámom vypínača bola vidieť diera. Inak doporučujem pofotiť si všetky krabice pred omietkovaním, lebo omietkari sa s tým nebabrú. Mne síce dali do každej krabice zmuchlaný papier, ale potom to aj tak zaomietkovali. Asi 10 krabíc som musel hľadať pod omietkou, našťastie som si porobil fotky vedenia. .
Odpovedať
@tino2 Ešte raz. Drž sa toho čo ti povedal omietkar. @roman_x @patriky @jakino Strojová omietka sa nanáša na 1 cm , Keď omietkári skončia tak všetké krabice budú zarovno. Aj keby sa mu nejakú podarilo nejaký ten mm vypustiť viac aj ta bude zarovno, či si myslite že ju bude omietkár stou latou obchádzať?
Odpovedať
@tino2 hlbsie nie su na skodu, viac miesta na kable
Odpovedať
Profilova fotka
do 1cm pohoda ale ziadne stresy daju sa dat aj dlhsie skrutky aj predlzenia aj zbrusit sa da z krabicky, hlavne ich daj vodorovne aby ta nebolela pri montazi zasuviek hlava ked uz budu omietky hotove :D
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
vyberate papier z krabiciek po zavednuti omietok, alebo po vytvrdnuti ich mechanicky vydlabavate?
Odpovedať
Kludne 0,6 cm mozete nehat pretrcat. Normalni omietkari ktori neodrbavaju podla normy musia dat cca 10, 12 mm omietky, zalezi ako je aj stena.
Odpovedať
@patriky Keby mi chcel dať omietkár na Ytong 12 mm omietky, tak by letel z okna aj nakopnutou riťou... :-) Presieťkovať a na to natiahnuť omietku, spolu max. 4 mm...
Odpovedať
@rkorba po zatvrdnuti orezu elektrikari pri kompletazi. Aspon teda my. 😛
Odpovedať
Mne eletrikari povedali, ze davaju zarovno krabicky a omietkari zas, ze maju byt 8mm vysunute, tak si vyber. Podla mna to je uplne jedno. Papier z krabic mi vytahovali hned po uhladeni omietky za cerstva. @volt ja mam omietky 12-15mm a nemyslim si, ze to je naskodu taka hrubka, skor by som povedal, ze ked je len 4mm tak to je malo. Ved uz len ked osadzas rohove listy, tak ti to vyskoci dat hrubsiu vrstvu.
Odpovedať
@volt takeho ako ty radost odrbavat :-D
Odpovedať
@volt a ja by som nakopaval rite keby daky debil isiel sietkovat ytong lepidlom a potom davat omietku
Odpovedať
Profilova fotka
Podvodníci zo 4 mm omietkami by si mali ísť svoje popraskané diela po dvoch rokoch opavovať.Pýtajte si takýchto expertov faktúru a záruku.Takýto experti by si nevrzli ak by tu tu boli normálne zákony chrániace práva zákazníka. S prenosťou 4 mm sa nedá ani vymurovať priečka. Po doch rokoch vidieť každú špáru z tehiel.Takých hnať kade ľahšie .Minimálna hrúbka pre strojné omietky je v interiéri 8mm v exteriéri 12mm. MINIMÁLNA! Omietka má za účel prenášať vnútorné pnutie materiálov na ktorých je nanesená.To 4 mm špric nedokáže. Zrovna včera som jeden takýto 4mm grcanec maľoval. Otrasné čosi.
Odpovedať
@mesarosanton neviem ako strojne ale rucne urcite mozu byt 4mm, ja mma aj menej a ziadne praskliny bez sietky. Asi zavisi akenomietky davas. Tie dristy o tom ako omietka drzi stenu pokopeba zabranuje praskaniu .... a ked nevie bvymurovat priecku na 4mm nerob to
Odpovedať
@mesarosanton Ale dá sa vymurovať,ja som vymuroval obvodové múry a priečky s takou presnosťou,že keď priložíš 3 alebo 4 metrovú latu hocijako,tak nie je rozdiel ani mm.Všetko licuje.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?