Vytvorenie zásuvky z druhej strany steny

Zdravím, Rovno sa ospravedlňujem za neznalosť, ale chcel by som sa spýtať ako je náročné vytvorenie novej elektrickej zásuvky v byte. Konkrétne, mám elektrickú zásuvku (aj ethernetovú) z jednej strany steny a chcel by som zásuvku (ideálne aj ethernetovú) na rovnakom mieste z druhej strany steny (z tej strany nie je žiadna iná zásuvka). Je niečo také možné spraviť len lokálnym vysekaním a prepojením s pôvodnou zásuvkou (na druhej strane) alebo bude potrebné vysekať všetko až k rozvodnej skrini. Poprípadne koľko také niečo môže trvať, stáť. Vďaka za odpovede
Odpovedať
S elektrikou neni problem. Pokial to je na normalne pouzivanie. S Lan zasuvkou to moze byt problem, ak ju chces pouzivat na oboch stranach. Aj ked pouzijes nejaky rozbocovac bude fungovat len jedna strana.
Odpovedať
Mam to v dome bezne, urobíš to za chvíľu. Ethernet ide tiez, stačí ak sa uskromnis so 100 Mbit a dáš jednozasuvku z kazdej strany. Ethernet 100mbit potrebuje iba 4 vodice a v kabli je 8. Ľahko sa to dá nadpojit a potiahnut kuskom kablu na druhu stranu steny ;)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od peeve:

Zdravím, Rovno sa ospravedlňujem za neznalosť, al…
@peeve hen už počet vodičov na 100mbit... Zásuvka aj LAN sa dá. Zásuvka len odbočka LAN daj switch.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od peeve:

Zdravím, Rovno sa ospravedlňujem za neznalosť, al…
@peeve Bežná vec. Cez dno starej zásuvky prevrtaj väčšiu dieru (alebo hoc i dve menšie) na druhú stranu steny. Potom na tej druhej strane hrnčekovým vrtákom na diere (dierách) sprav otvor, osaď krabičku vybavené. Do novej krabičky Ti v podstate príde prívod vodičov z dna.
Odpovedať
skor moze byt problem ako nadpojit vodice z povodnej zasuvky. 2 vodice na 1 srobe znamena ze jeden z nich moze slabsie drzat a casom vznikne prechodovy odpor. utp kabel sa asi neda pajkovat, treba nan klieste na konektory (nie najlacnejsie)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od peeve:

Zdravím, Rovno sa ospravedlňujem za neznalosť, al…
@peeve Urobiť sa to dá, ale bude v tom mieste cez stenu "počuť", ak Vám to nevadí. Čo sa týka eternetu, ak je to dvojzásuvka, mali by k nej viest dva káble, tak dáte jednozásuvky na každú stranu. Ak je tam kábel iba jeden, natiahnite ešte jeden. 100 Mbps riešenie je veľká núdzovka pre domáce rozvody.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?