Zalozny zdroj svetlo - prepojenie

zdravim, chcem sa opytat.. chcem v tech miestnosti zalozny zdroj kotry by mi zabezpecil prud pre iste spotrebice v pripade vypadku prudu.. -ku kameram -k PC -svetlo pred vchodvymi dverami (to ako nejake upozornovatko pre zlodejov, ze u nas tma nebude 🙂 ak by bol nejky vypdok el. prudu pripadne ak by mi vyhodili istic na plote.. Problem je ale ten ze cca viem ako sa to zapaja klasicky.. napr kamery do zdroja zdroj do siete - ak vypadne prud su napajane zo zdorja.. -problem co by som chcel poriesit je ze tie 3 hore uvedene veci mam v roznych miestnostiach a jedine co viem priamo napajat zo zdroja su tie kamery.. PC je v inej miestnosti a svetlo nad vchodom je tiez samostatne - to svetlo ale nie su klasicke lampy na dverach vonku na fasade ale maly LED reflektor so svetelnym senzorom a samostatne napajany zatial nie je vyvedeny do rozvadzaca v dome len volne do tech miestnosti -- ale tu by som chcel aby to svetlo svietlilo len aksa aktivuje zdorj nie stale, cize dost kompliukovane 🙂 🙂 Viete poradit ?
Odpovedať
@pby Na to si mal myslieť už pri projektovaní inštalácie a všetky tie spotrebiče, na ktoré chceš zálohový zdroj zapojiť na osobitný okruh samostatne, kde by si mal zapojený aj ten záložný zdroj. Keďže ide iba o 3 veci, riešil by som každé samostatne. Kamery - by mali svoj vlastný záložný zdroj. To svetlo vonku - by bolo v podstate ako núdzové osvetlenie. Ak je to LED svetlo, tak k tomu stačí dokúpiť záložný zdroj pre LED svetlá: https://www.goled.sk/nudzovy-led-zdro... PC - neviem, na čo potrebuješ na PC záložný zdroj. Chceš pri výpadku prúdu pracovať s PC? Potom potrebuješ napájať aj monitor. To môžeš poriešiť samostatným zál. zdrojom pre PC, ktoré sa zvyčajne používa pre servre. Ale čo budeš robiť, keď ti vypadne aj sieť aj Wifi? Budeš robiť na PC lokálne? Alebo budeš napájať aj konvertor a router? Nebolo by potom lepšie mať notebook s pripojením na dátovú sieť telefonického operátora? Ako často u vás vypadáva prúd? U nás je to naozaj zriedkavo, max. 1-2x za rok, aj to len na max. 0,5 - 1 hodinu. Má to zmysel zálohovať na ta nízke riziko?
Odpovedať
@chrobak7 to ze trebalo mysliet na to skor je jasne.. no bohuzial.. Tak PC z dovodu aby sa na nom dalo pracovat aj pocas vyadku, alebo aby ho nevyplo ked nechcem prist o rozracovane neulozene veci. Co sa netu tyka tak v tech. miestnosti by som mal v tom zdroji pri kamerach aj cele napajenie internetu (internet optika). Cize teraz uz len samostante.. 😐 no nic, a ten zdroj na led svetla je super ani som nevedl ze take nieco existuje.. tak narychlo ako sa to napaja ? resp. kde ? k svetlu alebo na kabel veduci k svetlu, musi to mat niekde zabudovanu krabicku ?
Odpovedať
iba problem vymyslas
Odpovedať
@pby To, ako sa napája ten záložný zdroj k svetlu záleží od typu svetla, napr. či má vlastný zdroj (teda napája sa priamo z 230 V), alebo či má externý zdroj, potom koľko V má ten externý zdroj a pod. Treba si to pozrieť v návode na záložný zdroj. A keď pracuješ na PC, tak predsa bežne aplikácie majú autosave, teda v prípade výpadku prúdu ti neuloží posledných 5-10 minút. A koľko krát za posledný rok ti vypadol prúd, keď si pracoval na PC? A na ako dlho? Keď ti ide len o tie dáta, tak tam stačí nejaký malý záložný zdroj, ktorý bude napájať PC pár minút či desiatok minút, kým si neuložíš prácu. Jedine u tých kamier vidím praktický význam záložného zdroja. Ja mám napr. na vchodových dverách elektrický zámok, ktorým otváram dvere (keď nie sú zamknuté) zvonku klávesnicou, kde zadám číselný kód. Ten elektrický zámok je napájaný zo siete, ale má aj záložný zdroj. Po 4 rokoch som už musel meniť tú batériu, lebo mala už len malú kapacitu. A samozrejme alarm má záložný zdroj a siréna tiež vlastný. Inde to nemám.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?