Vypínač fungujúci napol

Dobrý deň, (som tu nová) pred týždňom mi robili v byte kompletne vypínače (a zásuvky). Mám jeden dvojvypínač, ktorý pred týždňom ešte fungoval a teraz funguje len na pol. Zapínam ním svetlo na balkone a v kuchyni. Problem je v tom, že ak zapnem poistky, tak svetlo na balkone sa zapne automaticky a nedá sa s vypínačom vypnúť/zapnúť .. Druhý vypínač na ovládanie svetla v kuchyni funguje ako má. Teda ešte raz svetlo - na balkone svieti nepretžite bez ohľadu na vypínač, ktorý bol určený na jeho ovládanie. Samozrejme, keď to dokončili pred týždňom všetko vyskúšali a fungovalo ako má.
Odpovedať
@janka88899 zlomená kolíska vo vypínači... Asi...
Odpovedať
@janka88899 ked pises ze to islo tak zrejme chyba vypinaca, nech pridu vymenit a bude po probleme
Odpovedať
@janka88899 tiež by som najskôr ten vypínač skúsila, či bude chyba v tom. Ak budeš mať šťastie, tak to bude "len" toto, to je aj rýchlo vymenené, opravené.
Odpovedať
@janka88899 ked s tým vypínačom prepínaš , citiš odpor a počuť ho? vtedy mohli byť len slabo očistené vodiče, stačí ich vyčistiť, ak vypínač pláva zlomená kolíska , ale pri novom?skôr zaseknutý o kryt a nejde ho prepnúť, vypnúť istič dať dole kryt vypínača a skúsiť bez krytu ak funguje treba trochu posunúť kryt
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?