Odpoveď na príspevok od mgx:
@matejb96 daju, norma pozna siet TN-C-S, to je pr… @mgx musím pozrieť aka je hrúbka drôtu privodu a dám vedieť. Alee tu pripojku zemou, nemám zatiaľ na to toľko peňazí, lebo by som uz musel dať hodiny do plotu, a uz by som potreboval aj projekt, aj reviziu , alebo sa mýlim?Odpoveď na príspevok od matejb96:
Zdravim vas, dajú sa zapojiť v rod.dome dva typy … @matejb96 na byte som to urobil (dočasne) takto. Starý 6 modulový rozvádzač som vymenil za nový (18M), pričom vľavo je nová elektroinštalácia (TN-C-S; 7xFA pre kuchyňu a bývalé jadro+1 rezerva do budúcnosti, 1xRCD) a za tým (napravo) je zapojená pôvodná 2-vodičová elektroinštalácia (TN-C). Hlinu som nechcel zbytočne ohýbať, tak AYKY definovalo rozvádzač a umiestnenie ističov (4xFA). Na PEN (AYKY) odrežem z pôvodnej hliníkovej "svorkovnice" alebo použijem páčkové WAGO s Alu-Plus, ktoré medzi sebou prepojím s CY 4mm2 (dve, bo najväčšia je žiaľ 5ka).Odpoveď na príspevok od matejb96:
@mgx musím pozrieť aka je hrúbka drôtu privodu a… @matejb96 zas projekt a revizia elektromeroveho rozvadzaca nestoja tak vela. Mna projekt vysiel tusim do stovky a revizia tiez od 100vky daleko neutiekla s tym ze revizak mi to aj v skrinke pozapajal a nachystal na hodiny. Zvysok este trebalo kupit material (kabel, skrinka, chranicka atd) to uz si nepamatam kolko to bolo. Plus poplatok distribucke necelych 60 eur (menil somaj hodnotu istica). Ale so vsetkym som sa s prehladom vosiel urcite do 500 eur.Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@matejb96 zas projekt a revizia elektromeroveho r… @sousedekovci89 nooo a kedy to bolo približne? Lebo bojim sa ze b dnesnej situácii si kazdy prihadzuje k svojej slizbe aj 100%Odpoveď na príspevok od matejb96:
@sousedekovci89 nooo a kedy to bolo približne? L… @matejb96 cca 2021? V case ked matros mal uplne ustrelene ceny. Ale je to sirsie okolie BA, aj to ma vplyv najma na cenu sluzieb (projekt, revizia...)