Svetlo stále svieti 2

Dobrý deň Vymenil som svietidlá na strop ( lustre) do kopy tri ,keď som ich zapojil nemozem ich vypnúť s vypinacom,stále svietia.Kde môže byť problém? Ďakujem za odpovede
Odpovedať
@villiam ..svetlá pôvodne boli ako ovládané, myslím jedným alebo s dvomi vypínačmi pred tým ako si menil lustre?? Aký tam máš vypínač, pôvodný?? Číslo radenia... ;-) Vypínač si skontroloval či nie je "zlepený"?
Odpovedať
Vypínače sú pôvodné plne funkčné ovládanie dvoma vypìnacmi. Aké číslo radenia myslíš?
Odpovedať

Odpovedať
@technik007 pridal som fotky ale je to v Anglicku tak dúfam že to nie je inak akú u nás ;-( |-| |-|
Odpovedať
Profilova fotka
Jooj anglicko a tie ich prepoje... oni tam v tom maju taky bordel... ja som vzdy radsej volal elektrikara...
Odpovedať
@villiam ..Tak si to zmeraj bežným merákom -fázovkou ..Daj dole lustre čo si montoval a zapni vypínač a zmeraj si kde máš fázu a kde nulák..Modrý by mal byť pracovný nulák a fázu musíš premerať, lebo vidím že tam máš nejako viac vodičov okrem nuláku, fázového a ochranného vodiča..Vyzerá že tam máš ešte jednu fázu...Ak máš ovládanie z dvoch miest tak máš zle zapojené..Ak si s vypínačmi nepohol tak musíš postupovať tak ako som Ti napísal...Fázovkou /alebo obyčajná žiarovka s objímkou/ zapoj modrý a jedna fáza ak je luster kovový tak musí mať aj tretí vodič-ochranný, ale ako pozerám tak ho nemáš...Ale ak nevieš s elektrikou narábať tak si to daj niekomu čo sa tomu rozumie :-) ...Ale akokoľvek budeš chcieť závadu Ty odstrániť tak si pred tým VYPNI istič!!! Takže fázový by mal byť hnedý a jeden z modrých by mal byť nulový.....No počkaj napadlo mi že som mal jeden prípad v Írsku kde bolo svetlo / a verím že to bolo aj u Teba predtým/ bezpečnostné kde boli ako u Teba 4žily na svetlo, lebo 1 bol nulák, 2ochranný, 3bol fázový /trvalý/ a 4 bol premenlivý... Trvale bolo svetlo napojené na 230V ale NESVIETILO pretože nakoľko bolo bezpečnostné sa v kľude nabíjalo a ako si chcel zapnúť svetlo tak sa musel pripojiť posledný kábel k fáze a svetlo svietilo...Nemáš aj Ty ten prípad??? Prepáč písal som Ti to aby si to pochopil ak nevieš o elektrike viac... ;-) Čiže zmeraj ak vypneš vypínač či sa fáza vypla alebo nie.. Toť vsio...Ty si zrejme zapojil na svorky kde je trvale 230V a PRETO nevieš vypnúť vypínačom... :-) skús vedľajšie svorky... :-)
Odpovedať
@madein1974 ,,taky tak v "Irlande" :-D
Odpovedať
@madein1974 ..a ešte perlička ak si zistil že Ti nesvieti svetlo kde je chyba.. Tak hľadaj či je istič ok/ten je ok/ ďalej sklenená poistka vo vypínači či je ok/ aj tá je ok/ a nakoniec zistíš že ešte jednu sklenenú poistku "drbli" čuduj sa svete do čokolády-svorkovnici..Po jej výmene už svetlo šlo... Udržbár aby mal vo vrecku za sášek sklenených poistiek... ;-) V zásuvkách vypínač nech je to už poriadne ISTÉ!!!!
Odpovedať
Profilova fotka
@technik007 za tie roky co som tam bol som veru videl vselico aj ja 😁🙄🙈
Odpovedať
Profilova fotka
Podľa fotky vypínača usudzujem, že fázu od svietidla by si mal zapojiť do svorky na opačnej strane čokolády, viď foto.
Odpovedať
@peter11balog skúšal som i túto variantu obe modré do poslednej čokolády a luster nesvietil vôbec |-|
Odpovedať
Profilova fotka
@villiam nie modré, tie máš zapojené správne. Tie dve hnedé od svietidla zapoj na opačnú stranu čokoládky.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@peter11balog okay :-D zajtra vyskúšam, díky ;-) a dám vedieť
Odpovedať
@villiam ..na predošlej svorkovnici-svetle si mal iste značky N L L´ + uzemnenie žltozelený... Nulák je jasný modrý- fázový vodič hnedý daj do druhej svorky ako Ti radí aj @peter11balog... Ako som Ti písal tam máš trvalé napätie 230V kvôli nabíjaniu bezp.svetla ktorý si tam mal v prípade vypadnutia napájania /výpadok siete/ Ti bude svietiť /núdzový režim/ bez ohľadu či si zapol vypínač alebo nie...To svetlo ak spojíš L+L´ tak sa rozsvieti... Takže Ty musíš zapojiť svetlo na N+L´ / fázu L VYNECHAJ!!!! / a bude Ti fungovať svetlo...Tebe do svetla od vypínača prichádza práve tá faza L´ ktorú potrebuješ!!!! Veľa zdaru.... ;-)
Odpovedať
Ďakujem všetkým za rady, dosť mi to pomohlo.Svetlo svieti ale už aj vypína :-D ;-)
Odpovedať
@villiam ..tak vidíš a ani to nebolelo a Ty si dúfam, bez újmy na zdraví... :-D :-D
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?