Odpoveď na príspevok od zanazu17:
Po otvoreni takto @zanazu17 mám zato že tento elektromer nie je nijako overovaní a nespĺňa žiaden z modulov MID. Jedná sa v princípe o nejaké počítadlo ale prakticky neznámo čoho.Odpoveď na príspevok od mgx:
@prievidza72 potvrdilo sa, co som ti vravel. 1) … @mgx No vtom je práve ten vtip. Ja počas slnečných dní dodávam +- 40kWh do siete ako prebytok, ale elektromer mi ráta nad nameranou spotrebou smartmetrom len tých 1-2 kW rozdiel (to je tých 10-30% z mojej spotreby) nie celú dodávku tých 40kWh + moju spotrebu. Ako som už písal : Po vypnutí pretokov do siete stúpol rozdiel meraní na cca dvojnásobok .Odber zo siete nameraný za 24 hod.Smartmetr 3,65kWh, Elektromer 8,918kWh !!! Pretoky do sieteSmartmeter 0,33kWh, Elektromer 5.521kWh!!! Ten elektromer si robí čo chce po pripojení FVE, lebo na to nie je vhodný, to mi povedal / aj napísal ten technik SSD. Ale pani na infolinke mi tvrdila, že ja tam mám elektromer vhodný na monitorovanie prebytkov, a preto som musel aj doložiť " PREHLÁSENIE VÝROBCU ELEKTRINY O SPÔSOBE ZABEZPEČENIA ZODPOVEDNOSTI ZA ODCHÝLKU ZARIADENIA NA VÝROBU ELEKTRINY V ODOVZDÁVACOM MIESTE PRE PRÍSTUP ZARIADENIA NA VÝROBU ELEKTRINY DO DISTRIBUČNEJ SÚSTAVY.", a povolili mi prebytky až v polovici apríla. Tento elektromer bol namontovaný , ešte pred tým, ako som uvažoval o FVE, a bol v pohode, takmer nový, funkčný. Tak že teraz som zvedavý, či mi tam nechajú ten pôvodný, ktorý "nie je vhodný " na dodávku elektriny z FVE, ako napísal ich technik, alebo mi ho vymenia za taký, ktorý majú oni v záznamoch, že je vhodný pre pripojenie a meranie dodávky z FVE.Odpoveď na príspevok od prievidza72:
@mgx No vtom je práve ten vtip. Ja počas slnečný… @prievidza72 elektromer dobrý, ale na pretoky (dodávku do siete) neaktivovaný, SPP dobrý dodávateľ elektriny, ale nevhodný v spojení s FVE. Celé zle.