Spoľahlivosť LED žiaroviek - vaše skúsenosti

Aká je vaša skúsenosť so žiarovkami LED EMOS 6W a 8W, lebo moja skúsenosť je katastrofálna. Pred pol rokom som kúpil 5 ks týchto žiaroviek po 4 € a už po dvoch mesiacoch mi dve blikajú a jedna vôbec nesvieti a to aj napriek tomu, že pri kupovaní ma uisťovali, že to má svietiť veľmi dlho ( už ani neviem koľko) a zapnutie a vypnutie sa bude počítať na desaťtisíce x. Poviem vám, že stará žiarovka mi bez problémov vydržala aj dva roky. Taktiež, keď som tú blikajúcu žiarovku vyšrauboval bola horúca, to znamená že nemala spotrebu 6 W ale asi 60 W. Čo mi poradíte, vrátiť sa k starým žiarovkám, alebo existuje niečo lepšie a spoľahlivejšie ako ten EMOS.
Odpovedať
@viktor811 zrovna táto verzia nebola moc kvalitná, ale v rámci 2-ročnej záruky sa to dá reklamovať. dobré skúsenosti mám zatiaľ s LED Philips
Odpovedať
@ivan_pk Tiez mam len Philips LED a funguje perfektne uz 4 rok.
Odpovedať
Mal som skoro vsade smd led a vydrzali max pol roka, tak som ich povymienal za usporne ziarivky a niekde za stmievacie led philips a uz ziadny problem nemam.
Odpovedať
Profilova fotka
Emos kvalita nič moc tak isto ani ORO alebo Maxled .. Odporúčam Phillips alebo Greenlux
Odpovedať
Profilova fotka
@viktor811 Pravdu? :-) ja mám najlepšiu skúsenosť s led od merkury... mám ich v celom dome niektoré aj tri roky a všetky idú do nemoty.občas tam niekto kúpi aj nepodarený kus ale to sa prejaví hneď a vymenia vám to na počkanie. teraz čakám ukameňovanie :-) :-) :-)
Odpovedať
@madyyyyy Tiež mám z Merkury a svietia už pár rokov do zblbnutia bez problémov
Odpovedať
@madyyyyy tá výmena tiež čosi stojí, minimálne čas a benzín do obchodu. Taktiež skladovať účtenky a ich opätovné nájdenie u mňa je problém. Takže radšej mám veci, ktoré netreba reklamovať.
Odpovedať
Profilova fotka
Jedna emoska mi po pár týždňoch/mesiacoch začala blbnúť, svietila síce, ale tak na 30% výkonu. Aj by mi ju vyreklamovali, ale už som nemala bloček :-( Druhú som vymieňala teraz, doslúžila po cca trištvrte roku (takže tiež nič moc výdrž). Zvyšné dve zatiaľ OK, uvidím dokedy.
Odpovedať
Kupujem vylucne philips (byvaju v akcii v tesku). Cca 20ks za posledne dva roky na stavbu aj rodicom do domu. Nepamatam, ze by nejaka umrela.
Odpovedať
Profilova fotka
@viktor811 No to je fajn predstava ale jedine co sa nemusi a neda reklamovat je slnko ;-) Neviem potom cim chces svietit?kazda znacka sa moze pokazit a ver ze sa aj pokazi...vzdy sa najdu nepodarene kusky...
Odpovedať
Profilova fotka
Tiez zvykneme skor tie phlipsy kupovat, s tymi mam dobru skusenost a pokial ich teda este mas v zaruke tak ich chod reklamovat, nech ti vratia peniaze skus nejake ine zase..
Odpovedať
@viktor811 aj elektrarne davaju ziarovky podla toho od koho mas
Odpovedať
Článok sa načítava...
Je to preto, ze je to hnoj. Musim zaklopat ale za 3 roky neodisla ani jedna ziarovka alebo napajaci zdroj, klop, klop. Ale ziarovky su na 12V.
Odpovedať
@tomi66677 greenlux prisadene svetlo 25x25cm v kuchyni 3x reklamovane v jednom roku. Osadene u seba... Greenlux nikdy viac.
Odpovedať
Profilova fotka
@drslavino nieeeee len to nieee....reklamovat? neblazni ved to stoji peniaze a cas...a skladovat uctenky?naco. :-o niekto ma predstavu ze existuju vyrobky nepokazitelne...pre mna je neznicitelna len zelezna gula :-)
Odpovedať
@madyyyyy mam v robote kolegov co ny dokazali znicit aj tu ;-)
Odpovedať
@madyyyyy počkám kým mi všetky neodídu a potom pôjdem. Pri prvej žiarovke, keď mi začala blikať som si myslel, že je to zlý kontakt. Tak som ju prestriekal, pritiahol, povolil, prestriekal, ale nepomohlo to. Pri druhej už som vedel, že je to v žiarovke a tretia má už celkom vytočila. Ak chceš železnú guľu, tak ti ju pošlem balistickou dráhou cez okno.
Odpovedať
@viktor811 ked je tepla to znamrna ze ma 60w hmm ty si dobry odhadca. Z merkyry m su celkom dobre, ak chces drahsie kupuj znackove ale nie cinske fakove znackove, philips, osram, ge..
Odpovedať
@sysell nenapísal som, že bola teplá, bola horúca a to taká horúca, že som ju holou rukou nemohol vytočiť. Či mala odber 60 W, to som uviedol len na zdôraznenie.
Odpovedať
Profilova fotka
@viktor811 Ja to robím podobne s autom...keď mi zíde jedna pneu tak neutekám do servisu lebo cesta by bola drahá...počkám pokiaľ zídu aj ostatné aby sa to viac oplatilo :-D
Odpovedať
@madyyyyy však aj načo, máš rezervu aj tu treba drať.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?