Termoelektrický generátor TEG200W - skúsenosti

Zdravim,mate niekto skusenosti s tymto termoelektrickym generatorom na krb/kachle ? https://www.homesolar.cz/13/596/termo... Spolahlivost, funkcnost,trvacnost ? Vykon sedi ? (Nepozerajte na navratnost ,nemam el. Pripojku) chcel by som to dat dokopy s fv panelmi. Cez leto by vykon tahalo fv panely , cez zimu skor toto ,samozrejme k tomu baterie,menic atd. Chcel by som tym vyrabat el. A zaroven ohrievat AKU/TUV.
Odpovedať
Profilova fotka
@xixan Odhliadnuc od toho, ze to funguje len ked dodrzis ten rozdiel teplot, co nie je take jednoduche, tak energiu, ktoru by si pouzil na kurenie ci TUV pouzijes na vyrobu elektriny. Aky to ma zmysel pri cene 600€ ?
Odpovedať
@majkoj co som cital tak ucinnost je len okolo 20% cize z 1000w tepla zoberes len 200w,zvysok mozes stale dat do vody. A vyznam to ma taky ze mas dalsiu nejaku elektrinu v zime , kedze fv toho moc neda 🙂 . A ano je tazke dodrzat ten rozdiel teplot , ale s tym ratam ze to 200w bude len minimum casu.
Odpovedať
Profilova fotka
@xixan to si nepochopil spravne :) ty zoberies 1kW vyrobis len 200W, tych 800W je nenavratne fuc :)
Odpovedať
@majkoj a kde fuc ,energia sa len tak nestrati 😉 tych 800w odide do vody ktora sa pouziva nachladenie druhej straty TEGa tu budem pozivat do aku a tuv , ano padne ucinnost , ale aj pri 60 stupnovej vode v chladeni je vykom cez 100w
Odpovedať
@majkoj ak mas napad , ako cez zimu ziskat elektriku tak daj ,neham si poradit 🙂
Odpovedať
Profilova fotka
@xixan no ja mam natiahnuty kabel k stlpu a to funguje aj v zime :)
Odpovedať
Kdesi som na internete videl fanatikov čo to testovali a fakt to za tie prachy nestálo. Však to má výkon len 200W. Ak chcete aby to správne fungovalo tak je nutné vytvoriť čo najväčší rozdiel teplôt medzi studenou stranou a teplou. Kľudne si skúste kúpiť z ciny TEG o menších rozmerov za menšie prachy a skúste to a zistíte že to není ono. Tiež som si malý TEG kúpil, urobil meranie a zistil že to neni to čo chcem. Za 600e ako to hentí predávajú radšej kúpim 7 panelov a budem mať o pár wattov viac aj cez zimu a využijem to aj cez leto :)
Odpovedať
@007tomams ono ide o to ze ked nakupis plno panelov mas obrovsky prebytok cez leto ...az 5 nasobok zimy.....napr. v lete mas priemer 15 kw den cez zimu 3-4 kw den (priemer). Mne islo o to aby to bolo vyvazene viac resp . Mozno aj obratene ,cez leto by mi stacilo a 5-10kw a v zime by sa mi zislo aj 15-20 kw.
Odpovedať
@xixan to by bral každý také panely čo dokážu v zime 20kW a v lete 5, len žiaľ je to len opačne
Odpovedať
@xixan známi má chalupu asi 10km od al. siete, takže len krb a na svietenie batériu a už i malú centrálu do 1 kW, to len na chladničku a TV
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?