Elektro Paták, Bratislava a vaše skúsenosti

dobry den, chcem sa spytat, ci mate skusenosti s touto firmou z Bratislavy. Rriesime teraz novu elektroinstalaciu do bytu a toto elektro ma na internete dobre referencie, mate niekto s nimi skusenosti? Alebo ak mate s nejakou inou firmou, ktora robi elektroinstalacne prace v BA, dobre skusenosti, napiste mi, budem vdacna.
Odpovedať
Dnes u nas bol p. Patak na obhliadke a hned prvy dojem nebol velmi pozitivny. Za obhliadku a cenovu ponuku berie 20 eur, co je dost, ale clovek si povie, ze za kvalitu sa plati :) ( ma dobre referencie na stranke Zlate ruky, ale ked sme si to lepsie pozreli tak fotky od viacerych uzivatelov, ktori prispeli, boli rovnake, atd.) Bol u nas asi 15 minut a spravil si nejake poznamky na malickom zdrape papiera a ze cena za elektriku je na zaklade rozmerov, ktore si ani nepremeral, len sa spytal kolko m2 ma nas byt. O dve hodiny po tom, co odisiel, mi zaslal cenovu ponuku na par riadkov stylom elekroinstalacia - suma, vodoinstalacia - suma, atd., nic konkretne. A z tej sumy som dostala sok. Samozrejme mame viacero cenovych ponuk od viacerych firiem a suma p. Pataka bola vo vsetkom vyssia o viac ako 1000 eur. Ta cenova ponuka vyzerala, akoby ju pouzival pre vsetkych rovnaku, len meni metraz. Takze celkovy dojem bol, ze si prisiel len pre 20 eur za obhliadku. Taky bol moj celkovy dojem, nemusi to tak byt.
Odpovedať
Aj mna zaujima na kolko to nacenil aj s materialom. Je to panelovy byt alebo murovany?
Odpovedať
Profilova fotka
@brazilcanka možno si neni daleko od účelu návštevy, tiež sa mi stalo niečo podobne, kde ked som mu povedal že nemam záujem tak jeho odpoved bola že aj tak ma vela roboty a cenu len tak nastrelil navyše, že keby sa niekto chytil tak odloží ostané prace...
Odpovedať
ked som mu napisala, ze ceny su prehnane, odpisal ze asi neviem o trojnasobnom navyseni materialu a ostatnych nakladov. ceny napisem do IP
Odpovedať
no ja by som za obhliadku a ponuku nezaplatil ani 1cent, takýto špekulanti to robia presne tak že prídu, spravia prehnanú ponuku keď vidia že sa im to neoplatí a majú zarobených 20€.
Odpovedať
brazilcanka, môžem vedieť tú cenu za elektrinu
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Patákovci nám robili 20.08.2012 kompletnú výmenu elektroinštalácie v celom byte a s ich prácou sme do teraz veľmi spokojný. Cena bola trochu viššia než sme predpokladali ale práca bola odvedená na 100%.Do teraz sa neprejavila ani jediná chyba.Firmu Paták môžem len doporučiť.
Odpovedať
@fuhrich uplny suhlas!netvrdim ze dvacka je nejaky extra peniaz ale na zemi ho nenajdes a toto mi nepride ako fairplay...
Odpovedať
@brazilcanka Aj dobré firmy nie každému vyhovujú. Myslím si že stále ste mali na výber, vybrať si inú firmu. Aj já poznám firmy,ktorý robia o polovicu menej ,ale zo skúsenosti mojich známich je to vidieť aj na kvalite ich práce.
Odpovedať
@fuhrich Ak nemáte peniaze tak si si nič neobjednávajte.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@brazilcanka Nech sa na mňa nikto nehnevá, ale zaplatiť za obhliadku je podľa mňa hlúposť a môže to byť aj firma s neviem akými referenciami na nete. Veď on ide na obhliadku za účelom získania zákazky, za účelom zarobiť. Veď to je to isté, ako keď Tesco vytlačí leták, ktorý si nájdete v schránke a potom by od ľudí pri vstupe do predajne vyberal vstupné. To je choré. Už toto by ma presvedčilo o tom, že niečo nie je v poriadku. Veď to je celkom dobrá zárobková činnosť. Keď má dobrú reklamu a urobí za deň 5 obhliadok zarobil 100 Eur. A predpokladám. že na tých 20 Eur asi nevystavil faktúru a ani príjmový doklad. Veď to musí byť podvodník. Treba sa nad tým len zamyslieť. Však to aj sám priznal, keď povedal, že cenu len tak nastrelil a navýšil. Už dopredu počítal s tým, že tú zákazku nechce realizovať. Tá návšteva bola účelová. Prišiel si pre 20 Eur. Naozaj by ma zaujímalo či na tých 20 Eur dal nejaký doklad. A keď nie, je to úplne jasné. Iné je, keď sa naceňuje väčšia stavba a tá sa zadá naceniť rozpočtárom, ktorému sa za to samozrejme zaplatí. Ale ako nápad na prilepšenie si k normálnemu zárobku mi to pripadá celkom dobré.
Odpovedať
Profilova fotka
@bujdo ja prave mam za to, ze ak si firma uctuje polozku za urcite sluzby u zakaznika, tak je to opravnena polozka. U nas to sice tak nefunguje, obhliadka pripadne zameranie je bezplatne a berieme to momentalne ako urcity nas firemny standard sluzieb pre zakaznika. Ale ak by som mal poslat zamestnanca, ktoremu platim mzdu + pocitat PHM a naklady auta + nielen cas u zakaznika ale aj cas prepravy a ist do rizika, ze tu objednavku nemam az taku istu, tak si tie naklady vo forme jednotnej sumy mam predsa pravo uctovat. Samozrejme by bolo mozno vhodnejsie po prijati objednavky tu sumu odpocitat, ale to uz je predsa na dodavatelovi samotnom. Hovorite zaroven o rozpoctarovi, ktoremu by ste to zaplatili, ktory ale doslova nemusi zodvihnut svoj zadok zo stolicky a nic ho ten rozpocet nestoji svoj iba cas, a cloveka ktory ide priamo na miesto a ma s tym spojene naklady nazvete klamarom bez toho aby ste mali istotu, ze skutocne danu sluzbu nezauctuje fakturou prpadne inym uctovnym zapisom. To sa mi skutocne nezda od Vas ako seriozne. Ak beriem v uvahu, ze clovek teda ako aj nasa firma (ktory ide vlastnym v podnikani menom ) si to meno buduje kazdym dnom a dlho, a taketo negativne a unahlene zavery ako ste mu dali, mu to meno poskodzuju. Ak mozno budete Vase podnikanie robit vo väcsom meritku, a budete skutocne mat naklady tak verte, ze aj Vy budete hladat miesta kadial potencionalne Vase peniaze idu "von oknom". Ved ak mate ako firma stat na jednom mieste, nezlepsovat, nebudovat tak to je len otazka casu, kedy Vas to prestane bavit. Treba brat v uvahu tiez to, ze mozete robit 5 zamerani denne ale ani jedno Vam nemusi priniest v dnesnej konkurencii pracu tym padom idete do straty. Na zaver chcem len povedat, ze by nemal obchodnik obchodnika napadat a ohovarat, ale mal by skorej zaujat napr. svojou pracou, kvalitou sluzieb a pod.
Odpovedať
Profilova fotka
@zuscik_brany_dvere Hned na začiatku musím povedať, že nikoho som svojim príspevkom nechcel napadnúť a ani poškodiť. Vyjadril som len svoj osobný názor a postoj k preberanej téme. Je pravdou to, že obhliadka a následne vytvorenie cenovej ponuky stojí tak peniaze za PHM a samozrejme čas, ktorý treba venovať samotnej obhliadke a potom rozpočtu. Čo sa týka toho rozpočtára, písal som o väčšej stavbe, čo rekonštrukcia elektroinštalácie v byte isto nie je. Tak isto je pravda, že náklady, hlavne tie režijné stúpajú nie lineárne, ale exponeciálne. Pár rokov dozadu som spravil cca 5 cenových ponúk a mali sme minimálne 2 zákazky. Dnes urobím 20 cenových ponúk a máme 2 zákazky. Ale to neznamená, že budem od potenciálneho zákazníka pýtať poplatok za obhliadku, keď viem dopredu, že aj tak na danú zákazku nemám čas a cenovú ponuku úmyselne prestrelím tak, že mám 90% šancu, že tú zákazku nedostanem. A keď aj náhodou áno, tak super zarobím, ale niekde inde si musím nájsť výhovorku, prečo musím u zákazníka, u ktorého práve realizujem rekonštrukciu prerušiť práce. Asi mu nemôžem povedať prepáčte, ale teraz som získal zákazku, kde zarobím viac ako u Vás, tak musíme dokončenie odložiť o pár dní, prípadne týždňov. Ďalšia vec je, že ja napríklad nemám žiadnu vedomosť o trojnásobnom zvýšení cien elektroinštalačného materiálu a to nakupujeme (našťastie) a robíme už od januára tohoto rok. O tom, že predložil rozpočet typu elektroinštalácia = suma ani nebudem hovoriť. Ako sa dá urobiť seriózny rozpočet na eletroinštaláciu podľa m2? Veď to je nemožné. Ja sa s podobným rozpočtom babrem aj 7-8 hodín a nie 2 hodiny aj s obhliadkou. Prečo tak dlho? Najprv si prejdem so zákazníkom počet a umiestnenie zásuviek, vypínačov a spotrebičov, aby som vedel spočítať presne metráž a typ káblov, naplánovať trasu vedenia káblov, aby bolo možné spočítať presne bm rezania a sekania drážok, naplánovať množstvo ističov v závislosti od počtu zásuviek a jednotlivých okruhov, aby bolo všetko v zmysle vyhlášky a STN. Zákazník dostane do rúk položkovitý rozpočet, kde je presná metráž a typ káblov, presný počet krabíc svorkovníc a podobne. Práca je tak isto po položkách za každý úkon zvlášť (rezanie, sekanie, montáž krabíc, káblov, projektová dokumentácia, správa z odbornej prehliadky a skúšky ele.zariadenia a pod.). To sa za dve hodiny stihnúť nedá. Napriek tomu ma nikdy nenapadlo za cenovú ponuku a obhliadku pýtať peniaze. To by tých 20 Eur bolo aj málo. Ja idem na obhliadku za účelom získania zákazky, nie za účelom prestreliť cenu. Ale už keď som tam bol, tak vypýtam 20 Eur? To sa mi zdá v kobinácii s odfláknutou cenovou ponukou od brucha (podľa oka a m2) ako dosť neseriózny prístup. Veď na rovnaký byt môže byť rozdielna cena, záleží od nárokov a požiadaviek zákazníka. Ospravedlňujem sa za mierne odbočenie od témy.
Odpovedať
Profilova fotka
@bujdo vsetko je to o pristupe, ja som zastanca politiky kde zakaznik presne vie za co plati a kolko za to plati, to je myslim spravny pristup ktory treba. Tu davam jednoznacne za pravdu. A ludia musia vediet aj to, ze ak robia dvaja tu istu pracu nespravia ju rovnako. A verim, ze Vasim pristupom oslovite tu spravnu skupinu potencionalnych zakaznikov. Tiez sa mne osobne nepozdavalo nacenit elektroinstalacie tym sposobom ako spomenuty pan, ale mozno je to styl jeho prace, a pokial bude mat zakaznikov ktorí to beru ,tak dovtedy nebude prinuteny to zmenit. Ak si objednam firmu na urcitu vec, ma to mat uroven od jednania, cez navrh riesenia, vypracovanie cenovej ponuky az po odovzdanie. A hlavne mat prehlad o tom za co platim a kolko za to platim.
Odpovedať
@ibika11 neviem co je podla vas trochu vyssia cena, ale ak mi 3 firmy nacenia 50m2 za cca 1700 eur a pan Patak na 2800 tak mi to ok nepride....nikde netvrdim ani som netvrdila, ze p. Patak nie je v obore odbornikom, len vyjadrujem svoj nazor na neseriozne spravanie. zrejme zakazok mal dost a uz dopredu vedel ze tu nasu nevezme a aj tak na obhliadku prisiel a cenovu ponuku strelil len tak zbrucha alebo styl copy paste... elektriku mame kvalitne spravenu za velmi slusnu sumu, takze tema uz pre mna aktualna nie je. len dufam, ze si ju precita vela ludi a vystriha sa takym ludom...
Odpovedať
@ibika11 blbý príspevok tiež príspevok
Odpovedať
Profilova fotka
@brazilcanka @rapidko @robertoba @fuhrich @amper1 @rasto7764 @zuscik_brany_dvere Nedá mi to, musím pridať ešte jeden príspevok, aj keď je téma už v podstate neaktuálna, ale ako napísala brazilcanka "elektriku mame kvalitne spravenu za velmi slusnu sumu, takze tema uz pre mna aktualna nie je. len dufam, ze si ju precita vela ludi a vystriha sa takym ludom...". Ale aby som sa dostal k tomu podstatnému. Dnes cca okolo 15:00 mi telefonoval istý pán(nebudem menovať), že ak nezmažem moje dva predchádzajúce príspevky, príde si to som mnou vybaviť osobne. S kľudom som mu odpovedal, že som sa nikoho vedome nechcel nijakým spôsobom dotknúť, ale keď si myslí, že môj príspevok bol smerovaný proti jeho osobe, nech na mňa podá žalobu. Ubezpečil ma, že žiadnu žalobu na mňa podávať nebude, ale že si to príde vybaviť osobne. Potom telefonoval asi za dve minúty znova, že aby som vedel, že má charakter, tak mám na vymazanie príspevkov 24 hodín. Tak o tomto si urobte samozrejme úsudok každý sám. Zaujímavé je napríklad aj to, že jediný užívateľ, ktorý v tejto téme napísal kladné referencie, sa registroval iba včera a pridal iba 3 príspevky a to v tejto téme. O tom si musíte urobiť tiež úsudok každý sám, pretože za napísaný názor na podľa mňa neseriózne jednanie sa tu každému dostane pravdepodobne len vyhrážok. Týmto považujem túto tému pre mňa za uzavretú.
Odpovedať
@bujdo Váženému pánovi by som odpovedal iba jediné, nech príde vo vopred stanovený čas a už by na neho čakala aj polícia. V dnešnej dobe sú celkom slušné pálky za vyhrážanie sa fyzickým napadnutím. To že niekto napíše nejakú zlú skúsenosť aby upozornil iného nie je nič nezákonné a už vôbec nie pokiaľ sa to zakladá na pravde. Už som mal niekoľko krát dočinenie s podobnými telefonátmi, prípadne správami, stačí len odkladať si správy a nahrať telefonát ak sa podarí a potom už len predať to polícii. Je to drastické riešenie ale každý máme rodinu a ich ochrana ako aj vlastná za to stojí.
Odpovedať
@bujdo Pán Bujdák viem že nemôžete zabudnúť pánu Patákovi to že vám prebral veľkú zákázku,ale špiniť jeho firmu je od vás veľké chrapúnstvo a smiešna pomsta .V prvom rade by ste si mal urobiť poriadok vo vašom svedomí. Viem o dvoch ľudí čo ste nalákal na financovania rekonštrukcie formou pôžičky - rekonštrukcie na splátky!Úroky ste im potom dali také že môžu do smrti platiť alebo predať byt. Vy ste ten špinavec ,ktorý okráda ľudí a hlavne tých čo nemajú hotovosť na rekonštrukciu. Viem aj o dvoch pripravených žalobách na vás a vašu firmu -Rekonbyt. Vaši vlastný zamestnanci chvala bohu konečne prehovorili.Tak teraz už nie ste taký frajer čo?
Odpovedať
Profilova fotka
@fuhrich Podarilo sa.
Odpovedať
Profilova fotka
@ukrajinec Zaujímavé, že dnes bola vytvorená Vaša registrácia a zase z toho istého okresu. To si naozaj myslíte, že sú tu všetci padnutý na hlavu? Žiadny pán mi neprebral žiadnu veľkú zákazku. Keby ste aspoň trošku poznali našu firmu, vedeli by ste, že veľké zákazky už ani nerobíme. Radšej mám 10 x po 10.000 ako jeden krát 100.000. Ten, kto robil veľké zákazky vie o čom hovorím. A čo sa týka financovania na splátky, ste tak isto úplne, ale úplne mimo. Aj tu na MS stačí, ak myšou prejdete len na moju foto pri príspevku a dočítate sa, že financovanie formou úveru, prebieha cez splátkový systém Quatro. To znamená, že naša firma má uzavretú zmluvu s Quatrom a úver, ako aj výšku úrokov si určuje Quatro. Funguje to tak isto, ako keď si kúpite TV v predajni na splátky. Mne nikto peniaze nespláca, pretože ja ich ani nepožičiavam. Tak vás prosím, aby ste si už zbytočne nevytvárali ďaľšie registrácie a nezahlcovali zbytočne server MS takými bludmi ako píšete. Vy si naozaj myslíte, že sa Vás niekto taký ako ja aj zľakne. Nehnevajte sa, ale už je to trošku trápne. Ani ľudia tu na MS sú nie hlúpy. Podľa môjho názoru viac škodíte sebe, ako mne. Keďže, tento server, ako aj samotná téma je v prvom rade určená pre ľudí, ktorý tu hľadajú inšpiráciu a skúsenosti iných, nebudem už naozaj reagovať na podobné príspevky aj keď si založíte ešte 30 ďaľších nickov. V prípade záujmu ma kľudne kontaktujte cez IP, prípadne telefonicky, veď číslo už aj tak máte, keďže ste mi dnes dva krát aj volali.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
@ibika11 Ibika ibika, nie si ty nejaká kamarátka toho inštalatéra? Kto to kedy videl platiť za ponuku? To by v obchode tiež mali pýtať, keď si ideš pozrieť oblečenie. Veď tiež platia nájom a elektrinu a predavačky. Nechápem, ako môže byť niekto tak naivný a platiť za obhliadku a cenovú ponuku. A to ani nehovorím, že to má určite bez dokladu a teda daňový únik. Keď spraví každý deň 2 obhliadky, tak má za 1/2 dňa 800,- mesačne čistých.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 rokoch
Dobrý den, prosím vás chcem sa spýtať o akeho p. Pataka sa jedna?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?