Odpoveď na príspevok od peter_j27:
Zdravim. Som v byte, kde je stara elektroinstala… @peter_j27 nie, nie je s tým problém. Ani u mňa s tým nebol problém, pokiaľ mi v stene neuhorel PEN vodič na prívode do prvej zásuvky a mohol som to celé prerábať.Odpoveď na príspevok od peter_j27:
Zdravim. Som v byte, kde je stara elektroinstala… @peter_j27 zistil si si u správcu či môžeš prerábať jadro s umakartom? ak áno nie je problém doplniť novú inštaláciu ak máš vhodnú kapacitu , akú hodnotu má hl. istič, ak treba zvýšiť musíš požiadať distribúciu, hliníkové vedenie nie je problém, akurát je viac krehké , nemôže sa často ohýbať, ulomí sa , musí mať stále kontrolu či sa neuvoľňujú spoje pravidelne doťahovať, v izbách asi nebudeš pridávať spotrebiče s väčším odberom a pôvodné môže ostáťOdpoveď na príspevok od peter_j27:
Zdravim. Som v byte, kde je stara elektroinstala… @peter_j27 Z pohladu legislativy je to v poriadku. Budes mat TN-C-S siet. Tiez by som nerozbijal nove izby kvoli tomu. A nepocuvaj mudrlantov ktory ta budu strasit ze kvoli tomu vyhori cele sidlisko.Odpoveď na príspevok od mgx:
@gadefox tie stare SEZky boli na tu dobu celkom d… @mgx dôchodca len do 500Eur? ten asi veľa nerobil oficiálne , alebo odvádzal len s minim. mzdy,dnes je priemerný dôchodok asi 680 Eur,záleží aké všetke dôchodkové dávky s koľkých odvádzal ,max sa nikde ani neuvádza , napr bývalí vojaci ,policajti a podOdpoveď na príspevok od duzu:
@mgx dôchodca len do 500Eur? ten asi veľa nerobil… @duzu veľa živnostníkov platí min. odvody. Väčšina majstrov realizuje na kešovku..Odpoveď na príspevok od gadefox:
@duzu veľa živnostníkov platí min. odvody. Väčšin… @gadefox , len dnes je problém to niekde uložiť aby veľa netratil, najlepšie asi do zlata, na dlhšie obdobie, bitcoiny sú rizikové podľa štatistík je len 20% ziskových nadpriemerne