Detekcia svetelnych rozvodov v panelaku

Ahojte, ako laik prosim o radu. Chcem si namontovat nove led svetlo, ale potrebujem pre jeho uchytenie navrtat 4 male diery (+-2 cm) do stropu. Jedna z o petrzalsku bytovku z 80-tych rokov. Nemam ziadne info ako su povodne rozvody tahane. Je riziko, ze by som nahodou navrtal svoj elektricky rozvod, alebo to ide nejak cez podlahu suseda o poschodie vyssie ? Mozno je to blba otazka, ale nepodarilo sa mi k nej najst cez google odpoved 😞 Je pripadne na tento ucel pouzitelny nejaky detektor ? Po kratkom hladani som nasiel napr: Emos M0501 (+-20e) alebo Bosh GMS 120 (+-90e), ale bohuzial aj pri tom drahsom bolo dost vela komentarov, ze cez beton to zrovna presne nefungovalo. Prikladam foto aktualne zapojenej ziarovky, ak to nahodou nejak pomoze. Predpokladam, ze ide pravdepodobne o povodne hlinikove rozvody.
Odpovedať
A taký Mamut, (do 10€) by to nevyriešil?
Odpovedať
Profilova fotka
Aj fo povodne svietidlo na niecom drzi co tak do noveho navrtat dierky podla povodneho a mas bez vrtania. Inak ked ho das dolu tak v diere a hlavne v panelaku vidis kadial vedie kabel.
Odpovedať
Profilova fotka
@blackfishsvk detektor nemusis kupovat, skoc do ramirentu a na 1 den si pozicaj. vacsinou je to aj tak o nicom, vidis volnym okom kde ide kabel (bud do strany alebo cez panel hore). Ak pouzijes povodne diery, nemas sa coho bat. alternativne prilep mamutom alebo si vyrez z osb dosky alebo sdk dosku 20x20cm a tu prilep mamutom. na dalsi den priskrutkujes svietidlo do tohto... ale prazdne svietidlo ti mamut udrzi a o 24 hod mozes dat ziarovku a kryt.
Odpovedať
Dakujem za super rady. Skusim teda najprv odmontovat tu staru zakladnu a pozriet kadial ide ten kabel. Ak by to nebolo zrejme, tak to bud nalepim mamutom, alebo zbehnem pozicat a skusit detektor do toho ramirentu. Povodne diery bohuzial nepojdu pouzit, lebo ma nove svetlo iny priemer a aj ich umiestnenie, takze jedine ze by som pomocou nich priskrutoval tu MDF dosku. Je narocne ten mamut odlepit, ak by sa casom lampa pokazila ? Jedna sa o smart lampu kde su ledky "na pevno" - nie ako povodna ktora pouziva klasicky E24.
Odpovedať
Podla mna to pojde od vyvodu kolmo na niektoru stenu takze ak nezistite inac tak hocikde vrtat co nie je kolmo. Akoze uz som pocul aj o tahani kabla sikmo ale to je snad len ulet.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?