Zmena elektrickych rozvodov

Zdravim...som uplny laik, neznalec, tak sa prosim nesmiat... ale...mame v plane kupit montovany drevodom, kt. je tesne pred dokoncenim, kupovat budeme v stave holodomu... Rozvody vody a elektriny su uz urobene, len ma zaujima, ci mozme rozvody zmenit podla nasich potrieb? Teda minimalne v kuchyni a kupelni, popripade do wc aj vodu na umyvadlo, ak to nie je v planoch, ak dom bude pred kolaudaciou a robil by nam to niekto iny, ako ti, co dom doteraz stavali. Vdaka
Odpovedať
@batwoman myslim,ze na slovensku neexistuje dom (teda okrem tych developerskych), v ktorych by sa nevyskytli instalacne odchylky oproti projektovej dokumentacii.ak by ste to prerobili na totalku,zrejme by bolo treba dat spravit ku kolaudacii projekt skutocneho vyhotovenia,ak su zmeny male,da sa to aj rucne zakreslit do projektu.kolaudacnu komisiu ale toto na 99% zaujimat nebude,oni idu po reviznych spravach,zabradliach,funkcnych wc atd.ako som uz v praxi viackrat videl,nebol problem skolaudovat aj dom s nevyhovujucou reviznou spravou na elektriku a to bez akychkolvek znamosti.neviem ci si to nevsimli,alebo to ignorovali.
Odpovedať
@batwoman je jedno ako a kde si das zásuvku či vypínač ,lampu podstatná je revizna správa iné ich pri kolaudacii nezaujíma . My máme projekt ale el.sme robili ako a čo kde potrebujeme a ku kolaudacii dolozili reviznu správu .
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?