Prívod k indukčnej doske: Kábel a istič 8kW - porada

Zobraz úvodný príspevok
Ahojte, potreboval by som poradiť ohľadom prívodu pre indukčnú dosku cca 8 kW. Dopredu som kúpil kábel 5×2,5 mm² a plánoval som to napojiť cez istič 20 A. Teraz som sa ale dočítal, že by tam mal ísť skôr kábel 5×4 mm² a istič 25 A. Máte s tým skúsenosti? Stačí podľa vás 5×2,5 + 20 A istič, alebo je lepšie ísť rovno do 5×4 + 25 A? Budem rád hlavne za názory elektrikárov, nech to mám správne spravené. Ďakujem!
Odpovedať
1
2
...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od merak:

@paracetamol123 píšete ako keby som to robil každ…
@merak presne ako vravíš... taký @paracetamol123 si myslže kléber je igelit a keď sa na to dojde prepisuje príspevky :D
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od tobac123:

Ahojte, potreboval by som poradiť ohľadom prívodu…
@tobac123 zdar, pomohlo by dať výrobcu a model varnej dosky, to by bolo najideálnejšie.
Odpovedať

@kejsix bolo už pár rokov dozadu a nie, nespomeni…
@merak - najlepsie nereagovat...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dimi3zmv:

@merak presne ako vravíš... taký @paracetamol123 …
@dimi3zmv ty si proste pán, ty igelit. 😂
Odpovedať
Pise sem viac jedincov, ktori si myslia ze myslia. Stracam chut prispievat.
Odpovedať
Ďakujem za odpovede. Indukčnú dosku zatiaľ nemám vybranú, v tejto fáze len robím novú elektroinštaláciu a chcem pripraviť pripojku. Preto som sa pýtal všeobecne, aký kábel je vhodné natiahnuť pre bežnú indukčnú dosku, aby som bol pripravený, nech už vyberiem "akýkoľvek model". Neviem, či je to podstatná info ale hlavný istič sa bude meniť na 3-fázový 25 A.
Odpovedať

Ďakujem za odpovede. Indukčnú dosku zatiaľ nemám …
@tobac123 to si mohol napisat hned. Potom daj B16/4P ( alternativne B20/4P) na istenie dosky, 5x4 privod a mas vystarane na vecne veky s dostatocnou rezervou
Odpovedať
Profilova fotka

Ďakujem za odpovede. Indukčnú dosku zatiaľ nemám …
@tobac123 pokiaľ bude trojfáza v byte / dome, tak klasickú bežnú varnú dosku odporúčam na tzv. 400V - respektíve 2x 230V. Kábel CYKY-J 5x2,5 a istenie istič B16A/3. Toto je pre tie klasické varné dosky s príkonom do tých 7,2kW. Ale toto by som doporúčal riešiť s projektantom, aby navrhol aj rozvádzač podľa toho.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od starysomar:

Pise sem viac jedincov, ktori si myslia ze myslia…
@starysomar aj keď nad blbcami nejde vyhrať, ale treba sa im postaviť. Lebo to tu bude potom čo príspevok to samá blbosť a nič odborné a bezpečné.
Odpovedať

@starysomar aj keď nad blbcami nejde vyhrať, ale …
@merak - pravdu máš no nie každého baví reagovať na...
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od starysomar:

@merak - pravdu máš no nie každého baví reagovať …
@starysomar tak nereaguj, neodpisuj, keď je toho už priveľa. Reaguj odpisuj zadávateľovi témy, poprípade tým, čo reagujú normálne a ďalej nerieš. Ja mám tiež toho niekedy viac než dosť, ale bohužiaľ za to ten samotný zadávateľ nemôže a zasa treba oponovať a rozporovať aj tie kraviny a bludy, čo tu niektorí píšu. Drž sa hesla, keď sa človek vadí s blbcom viac ako dve minúty, vadia sa už dvaja blbci.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?