Odpoveď na príspevok od tobac123:
Ahojte, potreboval by som poradiť ohľadom prívodu… @tobac123 zalezi od hlavneho istica, ale na 2,5 max 16AOdpoveď na príspevok od starysomar:
Mal by stačiť kábel, čo máš. Prúdová zaťažiteľnos… @starysomar Akej špirály? On píše o indukcii... Trojfázovú indukciu do domácnosti som ešte nevidel, štandard je 2 fazy max 16A, tzn. ~7,36kW.Odpoveď na príspevok od kejsix:
@starysomar Akej špirály? On píše o indukcii... T… @kejsix Asi myslel cievku pod sklom...Odpoveď na príspevok od tobac123:
Ahojte, potreboval by som poradiť ohľadom prívodu… @tobac123 ide o jednofázovú, dvojfázovú alebo trojfázovú varnú dosku? lebo cca 8kW pri jednej fáze je 8kW / 230V = 34,8A kde potrebujete kábel aspoň CYKY-J 3x6 a istenie 40A na fázu pri dvoch fázach je 8kW / 230V / 2 = 17,4A kde potrebujete kábel aspoň CYKY-J 5x2,5 a istenie 20A na fázu pri troch fázach je 8kW / 230V / 3 = 11,6A kde potrebujete kábel aspoň CYKY-J 5x1,5 a istenie 13A na fázuOdpoveď na príspevok od merak:
@tobac123 ide o jednofázovú, dvojfázovú alebo tro… @merak ??? to je bytová varná doska preboha....Odpoveď na príspevok od kejsix:
@merak ??? to je bytová varná doska preboha.... @kejsix a? to je niekde napísané aká je to varná doska?Odpoveď na príspevok od merak:
@kejsix a? to je niekde napísané aká je to varná … @merak videl si už inú, ako 2*16A? 🙂Odpoveď na príspevok od kejsix:
@merak videl si už inú, ako 2*16A? 🙂 @kejsix áno, videl. Majú 5 varných zón a sú v bytoch inštalované.Odpoveď na príspevok od merak:
@kejsix áno, videl. Majú 5 varných zón a sú v byt… @merak zaujímavé, predpokladám nespomínaš si ani značku...Odpoveď na príspevok od kejsix:
@merak zaujímavé, predpokladám nespomínaš si ani … @kejsix stačí použiť strýčka gúglaOdpoveď na príspevok od merak:
@kejsix stačí použiť strýčka gúgla @merak mám 5 zón aeg a 2*16A, takže čo mám do toho Googlu zadať?Odpoveď na príspevok od starysomar:
Indikčná - prehliadol som. Ak je "na dve fázy" te… @starysomar mám 7,2kW IKEA indukčnú varnú dosku napájanú CYKY-J 5x1,5 a istenú B13 ističom a za 12 rokov pri akomkoľvek varení mi ani raz nevybavilo istič. Len toľko z praxe.Odpoveď na príspevok od starysomar:
Indikčná - prehliadol som. Ak je "na dve fázy" te… @starysomar poopravim ta, aj ked je na dve fazy stale je to 2x230, indukcnu dosku na 400V som ozaj este nevidel (netvrdim ze nieje)Odpoveď na príspevok od merak:
@kejsix áno, videl. Majú 5 varných zón a sú v byt… @merak mám 5 varných zón, Bosch. Pripojená je na 2*230V. Daj prosím link na 3F indukciu. Google nič nenašiel.Odpoveď na príspevok od cukrik25:
@starysomar poopravim ta, aj ked je na dve fazy s… Indukčné sporáky môžu byť pripojené rôzne – záleží od konkrétneho modelu a elektroinštalácie v domácnosti: 1-fázové pripojenie (230 V)** – niektoré lacnejšie alebo menšie varné dosky sa pripájajú len na jednu fázu. – typicky je výkon obmedzený (cca 3,5 – 4 kW), čo môže spôsobiť, že pri zapnutí viacerých platní naraz dôjde k zníženiu výkonu. 2-fázové pripojenie (400 V, tzv. 2L + N + PE)** – veľká časť indukčných varných dosiek sa dá pripojiť na dve fázy. – výkon sa rozdelí medzi zóny a je menšie riziko preťaženia jednej fázy. 3-fázové pripojenie (400 V, 3L + N + PE)** – plnohodnotné rozdelenie výkonu, vhodné pre väčšie spotrebiče (8–10 kW). – využíva sa tam, kde je dostupná 3-fázová prípojka. Kto aký kúpil, taký má :)Odpoveď na príspevok od starysomar:
Indukčné sporáky môžu byť pripojené rôzne – zálež… @starysomar pekne si to napisal, a ked si precitas tvoj text zbadas, ze kazde zapojenie ma aj nulovy vodic bez ktoreho doska nepojde. Takze sa berie menovite napatie 230V voči nulovemu a nie 400 V medzi fazamiOdpoveď na príspevok od merak:
@starysomar mám 7,2kW IKEA indukčnú varnú dosku n… @merak Takže žiadnej relevantnej odpovede sme sa, už tradične, nedočkali.Odpoveď na príspevok od kejsix:
@merak Takže žiadnej relevantnej odpovede sme sa,… @kejsix ako vždy...Odpoveď na príspevok od kejsix:
@merak Takže žiadnej relevantnej odpovede sme sa,… @kejsix bolo už pár rokov dozadu a nie, nespomeniem si presne čo to bo za výrobca ani za model, aby som tu zbytočne nezavádzal a neklamal. Takže aj keď tu budete vypisovať a spamovať 20-ti s jendou a t ou istou otázkou, tak si nespomeniem.Odpoveď na príspevok od paracetamol123:
@kejsix ako vždy... @paracetamol123 píšete ako keby som to robil každý deň v každej téme. Ale to nič, ja som si tu už pri Vás zvykol sa rýpanie a navážanie sa.Odpoveď na príspevok od merak:
@kejsix bolo už pár rokov dozadu a nie, nespomeni… @merak Ok, veď to si mohol napísať hneď. Mňa to zaujímalo, keďže som sa s tým ešte nestretol, to je celé.Odpoveď na príspevok od cukrik25:
@starysomar pekne si to napisal, a ked si precita… @cukrik25 nepisem o nezapojenom nulaku, ten je nevyhnutny skrz ochranu. Citaj a nemudruj ze niesu (aj) na 400V: https://gastromania.sk/elektricke-kuc...Odpoveď na príspevok od starysomar:
@cukrik25 nepisem o nezapojenom nulaku, ten je ne… @starysomar Nie je to tak. Označenie v nejakom eshope je jedna vec, zapojenie druhá. Bez N nefunkčné. To nie je motor, že nepotrebuje N.Odpoveď na príspevok od starysomar:
@cukrik25 nepisem o nezapojenom nulaku, ten je ne… @starysomar ja tu nikde nemudrujem, pisem ako to je, @kejsix ti to uz vysvetlil Edit: tu mas schemu od toho tvojho zazraku, hadam si nemyslis ze tam privadzaju po kazdej faze 400V To ze nieco nevies nieje hamba, slusne som ti napisal, tak klidek