Osvetlenie kuchynskej linky

Zdravím, ako by ste osvetlili kuchynsku linku? Nemám vrchné policky, mam úzke dlhé okno nad linkou. Dik
Odpovedať
A zo stropu mi pôjde vsiaca lampa nad ostrovček a stôl, nad linku to už nechcem dávať
Odpovedať
Profilova fotka
Do stropu led pas alebo bodovky ak je z sdk
Odpovedať
Profilova fotka
@nomad37 tak hlavne sa treba rozhodnut, ci chces davat nejake visiace, stropne, alebo tam chces dat bodovky. Moznosti je niekolko, aspon keby si nejak toto zuzil, jednoduchsie by sa radilo.
Odpovedať
Za mna bodovky nie, robia vela tienov, pri krajani je to dost neprakticke. Led pas je uzky zdroj silneho svetla, mne to vadí, ťahá oči. Preferujem svietidlá s väčšou svetelnou plochou - Led panely.
Odpovedať
Profilova fotka
my sme davali iba led pasik na senzor a celkom nam to staci, inak normalne velky kuchynsky luster, nic ine. nechceli sme moc vymyslat, nakolko sme takisto nemali vela moznosti. no a tie led pasiky mas aj silnejsie, takze staci vybrat taky, ktory vam vyhovuje a vybavene.
Odpovedať
tak potom kombinacia dajme tomu lustra a led pasikov? uvazujem nad tym, ze ten pasik spravim tiez do kuchyne. predtym sme ho mali v kuchyni tiez a neviem, mne to oci netahalo, ani nikomu doma, vsak vies si tiez vybrat, ake tam chces mat svetlo.
Odpovedať
@juri_no ako tam mas na tom pasiku spraveny vypinac na tom pasiku? normalne klasicky, ci to mas len v zasuvke? lebo ono je to fajn, take nenapadne, ale nechcem, aby mi to tam potom nieco spatilo.
Odpovedať
@nomad37 Bodovky príložné/zapustené, násteníky nad okno, nástenný prfil+LED pás na stenu nad okno... možností je neúrekom.
Odpovedať
Profilova fotka
@ado15 vsak bud su take, ze normalne do zasuvky to pichnes alebo sa daju aj na bateriu a vtedy vies tu skatulku niekam schovat. Neviem, ako by si si to predstavoval, ale ked das do Google, tak ti hned vyhodi moznosti 😉
Odpovedať
@nomad37 Najlepšie je skombinovať viac svetelných zdrojov, aby si si mohol vyberať podľa potreby, ktorý sa ti kedy hodí. Napr. my máme v kuchyni lampy aj v strede, aj bodovky nad linkou, aj digestor má osvetlenie (varnej dosky) a ešte máme aj led pás, ktorý sa dá stlmiť a slúži ako nočné osvetlenie. Fotka je tu, vidno všetky svetlá: https://www.modrastrecha.sk/forum/kuc...
Odpovedať
@chrobak7 Takto nejako by sa to malo robiť. Aj je tam dosť svetla, lebo v kuchyni sa stáva 90% úrazov v domácnosti a býva to aj kvôli zlému osvetleniu aj sa tam dá ušetriť, lebo nemusí svietiť všetko, keď si len idem uvariť kávu. Bohužiaľ bežná reakcia ľudí je, že "načo toľko svietidiel?".
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?