Ako to vyzerá? Fico v TV povedal že na východe sa ľudia nesťažujú. Ako to je? Ako sa dvihli ceny vo VSE?
Prosím konkrétne prípady.
Ja mám nehnuteľnosť, kde mám aj 3D istic, nejakú tarifu DD5 Komplet, to som vybavoval v júni 2016, keď som to kúpil.
Nastavili sme platby 30e mesačne, ešte X mesiacov budeme rekonštruovať, minimálna spotreba energií je.
Mal by som sa ísť informovať osobne kvôli tým zmenám?
@jaropetrik aj teraz idú dividendy do štátneho rozpočtu, a čo z toho, keď zo štátneho rozpočtu potom tie peniaze cez rôzne zákazky, aj tak zmiznú v iných štátoch. Čiže peniaze čo zaplatíme my odberatelia energií sú aj tak potom vyvezené preč, a ekonomika z toho nemá osoh.
@stastnyjim ,ale išli by tie div. dvojnásobné.Ale všetko sa určite nerozkradne,veď zo št.rozpočtu sú platené státisíce ľudí v št.správe,samospráve,školstvo,zdravotníctvo..
Na informaciach mi nevedeli povedat, ze ked budem mat nizku a vysoku tarifu, ze ci mi bude bojler nahrievat v oboch tarifach.Cize ked si miniem vodu nahriatu v nizkej tarife, ci mi bude nahrievat aj potom, ked to bude nutne. Nevedel to ani panko z distribucie a povedal, ze si ho prepnem, aj ked si myslim, ze bojler v zivote nevidel, lebo mi nevedel povedat, ako si ho mam prepnut. Prosim Vas, viete mi to niekto prezradit? Dakujem.
Otazka je vlastne taka, ci ten bojler nemusi byt napojeny napevno, ale moze byt len v zasuvke, z ktorej ho cez denny vytiahnem alebo aj nevytiahnem a budem zohrievat cely den, ked mi bude treba.
@irise Elektrický ohrievač ani nemá byť pripojený na pevno. Voľakedy to tak robili. Lepšie je na zásuvku, aby sa dal v prípade potreby úplne odpojiť od elektriny, kvôli bezpečnosti.
@stastnyjim no, len mne na info elektrarni povedali, ze musi byt napevno. Ale maju tam riadny chaos, lebo kazdy mi povedal jednu informaciu a dalej som sa dostala az pri dalsom telefonate. Tak som si potelefonovala cely den snad s kazdym zamestnancom, kazdy povedal nieco ine. A ked uz nevedeli kudykam, tak ma prepojili na distributora a ten zas nevedel nic.
http://spravy.pravda.sk/ekonomika/cla...
na vychode najvacsia bieda, preto Ficko im dal najvyssiu cenu, nezajem, ludia sa stazovali na strednom Slovensku, na vychodnom nie. Cisty grc.
Skoda, ze ziejme v tomto bananistane, kde ludia nevedia protestovat, len robit, to vedia.
@atak77 este stale nemame vyuctovanie a fakturu...prisla vzdy v januari,neviem ani kolko budeme platit dalej, z toho cennika sa neda vyjst na normalnu koncovu sumu,ano mas pravdu,vychod sa nestazuje,polovica z neho robi prec-vonku...cast na zapade sr,a skor by som povedala,ze ludia tu rezignovali,nez to,ze sa nezaujimaju :-(
@maria123 určite "poteší" aj tých , ktorý majú samostatnú el. prípojku v garáži(nebodaj 3fázovú) a doteraz platili cca 12 e ročne, ak dobre chápem cenníky tak pri 3fázach 1000 percent nárast
Ja som to studoval uz asi pred 2 tyzdnami... Presiel som si ten naskenovany dokument (teraz to uz je prepisane do PDFka).
Tak pri distribucii bola cena za odberne miesto 3.5, pricom minuly rok 3.62. Hovodim si fajn... ale pod ciarou formulka - ze to plati pre 1 fazu a pri 3-fazovom istici sa to nasobi x 3. Teda cca 10.5 bez dane plus VSE ma poplatok 1, takze vo vysledku cca 13.8 s DPH za odberne miesto - minuly rok 5.12
Automaticky som volal na VSD info linku a spytal sa ci tam niekomu drbe, ze bezdovodne navysenie skoro 3 nasobne... Bohuzial ten operator len povedal ze sa to este riesi a cakaju co sa bude diat.
Cena silovej energie klesla asi o 16%, ale ked sa zrataju vsetky poplatky za distribiu a pod... rozdiel v koncovej cene (mal dom D6) je za 1MWh pri NT nizsia az o 1.3 Eura a pri VT dokonca az skoro o 5 Eur nizcia... Pri mojej spotrebe cca 6MWh pri NT a 0.5 MWh pri VT by som usetril cca 8.5 ale za odberne miesto dam o 100 Eur viac.
Takze istoty pre nasich ludi ...
Dnes mi pride ze mat 3 fazovy istic je luxus. Pricom cela distribucia je 3-fazova, je lepsie rozlozenie zataze, atd... a kecy ze musia drzat rezervovanu kapacitu je blbost... vedia kolko je cca odber ... +/- vykyvy, to nie, ze teraz naraz vsetci vyuziju celu pridelenu kapacitu. To by siet skolabovala - tak kde ti drzia...
Tiez neviem ci je niekde rodinny dom co mal len jeden 25 A istic.. tak mozno 32A - ale to skor na chatach.
Takze este raz dakujeme tejto zku..enej vlade - plukovnikovi Ficovi. Toto je uz na vojensky sud.
- tiez je nepochopitelne ako zaviedli nove sadzby...
Komplet (DD3) - Dvojpásmová sadzba pre odberné miesta s elektrickým priamovýhrevným vykurovaním. Doba platnosti NT je minimálne 20 hodín denne s blokovaním priamovýhrevných elektrických spotrebičov v čase VT.
EKO Dom (DD3) - je dvojpásmová sadzba pre odberné miesta s tepelným čerpadlom. Doba platnosti NT je minimálne 20 hodín denne. Tepelné čerpadlo sa odporúča blokovať v čase platnosti VT.
rozdiel je len v tom ze jedno je pre TC a druhe pre priamovyhrevne... ceny su rovnake, casy tiez... Aj ked som zvedavy ci pridu menit hodiny kedze to maju hodiny priamo v sebe nastavene kedy je VT a NT. Neprepinaju to na dialku. - Aj na hodinach su napisane presne casy kedy je VT.
@mr79 ved vravím, mám garáž pri bytovke, mám tam 3fázový istič (nepoužívam, robil predchádzajúci majiteľ), teraz platím 12 € ročne. po novom cca 140 € ? Ak by bola aj 1 fáza tak to bude min 3x viac ako pred tým. Začal som stavať, tojfázová prípojka, samozrejme, domy asi 1fázovú ani nemajú, cenovo rovnako ako garáž. Takže super zlacnenie , volte naďalej" Fica s Dankom a spol"
@tino2 Pozri moj 5 prispevok tam som urobil zopar modelovych situacii. Pri chate ci garazi 3f istic sposobi zasadne predrazenie nakladov na el. energie. (Bavim sa o spotrebe 500-700kWh/rok). Alu tu na vychode su vsetci spokojni.
@palko80 chata no budiž, ale za garáž (čo podľa mňa nieje žiaden luxus) a je tam ozaj nízka spotreba, aj pri jednej fáze zaplatíš 3x viac, pri troch je to katasrofa
Matovič palec hore ! http://www.infovojna.sk/article/matov...
pred chvíľou to bolo aj na TA3, kde hovoril o ľudoch na východe.
je to choré čo táto skorumpovaná pliaga (naša vláda) robí.
ja verím, že v ďalších volbach sa nenajdu zasa chore tupe ovce ktore budu volit Fica, Danka a spol.
@dodik13 Sulika som volil, u mna to bola jedina alternativa. On tammal byt, taketo ojeby by neboli.
Skoda, ze tupa Slovac rozhodla a Bugar s tym magorom Dankom otocili kabaty.
Kotleba, tomu pojdu % len a len hore a nemusi nic, ale vobec nic pre to robit.
@dodik13 P.S. k tomu Kotlebovi ... tu je jeho clovek. Kazdy si o tomto cloveku moze mysliet co len chce, ze je to hlupak, rasista, ze je fasista, alebo neviem co .. to nie je pre mna podstatne, nech si kazdy mysli co len chce, ALE pozri si toto video: https://www.facebook.com/plusjedenden...
Video ma len nieco cez 4 minuty, ale ten chlap hovori brutalnu pravdu, brutalnu. Nasi predkovia bojovali za nas, za Europu, za nase hodnoty ... a my sa tu ideme dobrovolne podriadovat tymto ludom, ktorych hodnoty s uplne ine, in myslenie, konanie, vsetko ine a opakujem, jebnuta Merkelova a spol sposobila, ze miliony tychto ludi su v EU ... je to chore.
@atak77 ale nespomenul, ze ujo ma na zahradke "3x200A" istic, vsak? ;)
Konecne to chcel niekto riesit. Bolo to strasne zle odkomunikovane a teda sa na to ludia nemohli pripravit, ale ja osobne som za to, aby sa tie kapacity vyriesili... Naco ma mestsky urad s realnou potrebou 10A booknutu kapacitu 3x400A?... Cele zle...