Horúca

Nové zásuvky a osvetlenie v byte – potrebná revízia?

Zobraz úvodný príspevok
Ahojte, mame novy byt ktory zariadzujeme a chyba nam zasuvka - v izbe sme jednu zakryli skrinou a potrebovali by sme druhu asi meter vedla. Stena je len sadrokarton a tak by som si len vyrezal a zapojil novu z povodnej, ktora sa nebude pouzivat. Okrem toho som uz pomenil a pozapajal vsetky svietidla. Je potrebne na tieto ukony volat revizneho technika kvoli platnosti poistky?
Odpovedať
dnes preverím modulom všetky predlžovačky s vypínačom, či naozaj vypínajú fázu.. Lebo človek sa spolieha a možno z naivity môžem v dielni dostať šupku.... Vystrašili ste ma s opačnou polaritou západoeuropskeho štandardu. Počítam, že takých predložovačiek bude na našom trhu asi veľa. Alebo zásuvkových vypínačov, čo nevypínajú fázu, ale nulák...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zicher:

dnes preverím modulom všetky predlžovačky s vypín…
@zicher Preto si ja predlžovačky vyrábam sám, nakoľko dávam vodiče 3x2,5 a nie 1,5mm2 /na predlžovačke 1,0mm2-a napíšu do 16A -3650W😡/..S vypínačom dávam iba na stromček,svetlo pri pohovku, nab.mobilu, tabletu..
Odpovedať
Profilova fotka

dnes preverím modulom všetky predlžovačky s vypín…
@zicher tak tak, veľa ich je
Odpovedať
no našťastie takú prehodenú nemám, ale našiel som si jeden problém. V garáži mám takú dlhú predlžku, pravidelne ju používam, pripájam na ňu veľké búracie kladivo, miešačku na kleber, vysávač na auto.. No a teraz som zistil, že má prerušenú zemičku. Nevidno, že by bola poškodená.. Skúsim ju od koncov skracovať, snáď to nájdem..
Odpovedať

no našťastie takú prehodenú nemám, ale našiel som…
@zicher Nemáš akustický tester??? Pripojíš vysielač na obe žily / všetko bez napätia/ napr. "ZEM"+ fázový alebo nulák a prijímačom ideš po kábli... Kde prestane pískať...prerušený vodič....
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od technik007:

@zicher Nemáš akustický tester??? Pripojíš vysiel…
@technik007 no nemám.. Ale to bude niekde pri vidlici, neskôr sa na to pozriem.. Teraz sa mi nechce..
Odpovedať
Profilova fotka

no našťastie takú prehodenú nemám, ale našiel som…
@zicher u zákazníka prerušený ochranný vodič vo svietidle vo výške cca 3 metre. Za ním boli zapojené ďalšie tri svietidlá. Ak by došlo k prerazeniu fázy na kovový kryt tak by to pri výmene žiarivky dobre skopalo dotyčného a pri páde na zem by si aj hlavu rozbil.
Odpovedať
Profilova fotka

@technik007 no nemám.. Ale to bude niekde pri vid…
@zicher ja som už riešil predlžovačku, kde už vo vidlici bol prerušený ochranný vodič.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od merak:

@zicher u zákazníka prerušený ochranný vodič vo s…
@merak jj, to niekto cvikačkami odblankovával, silnejšie stlačil a pri zatváraní sa ten drát ulomil.. Preto je dobré všetko otestovať..
Odpovedať
osobne si myslím, že ked sa ulomil drát po odblankovaní, tak podľa mňa takto necitlivo budú odblankované viaceré a hrozí tam ulomenie aj inde..
Odpovedať

osobne si myslím, že ked sa ulomil drát po odblan…
@zicher sú aj ďaľšie tak načaté.
Odpovedať

@zicher u zákazníka prerušený ochranný vodič vo s…
@merak (a vsetci vospolok) k tymto zapajackam svetiel... Ked ste v tnc, pripajate kryt svetla (kovovy) na pen? Ja z toho totiz nemam velmi dobry pocit, lebo ked zakladam svetlo a kable vediem gumenou prechodkou, alebo v dostatocnej vzdialenosti od konzoly, nevidim u statickeho svetla moznost prierazu L na kryt. Zato odpalenych pen-iek som uz v kadejakych krabiciach videl viac, co mi pride ako vacsie riziko ako si doviest L na kryt svetla...
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od minoo:

@merak (a vsetci vospolok) k tymto zapajackam sve…
@minoo len keď sa mi prepáli PEN vodič, tak mi nejde celé svietidlo. Tuto mi odíde jedna žiarivka a ostatné fungujú a predsa je fáza na kovovom obale. Ale to je len vomto prípade.
Odpovedať

@minoo len keď sa mi prepáli PEN vodič, tak mi ne…
@merak no ale akym sposobom sa ti dostane L na obal svetla? Mna napada len predrata izolacia... To mi pride nepravdepodobne, ked to sam zapajas a svetlom sa uz neda hybat. Ja sa bojim skor situacie, ze sa vypali pen (uvolnena srauba v mostiku), svetlo nesvieti, stuka sa vypinac, stale nesvieti (po stukani horedole uz neriesi ci ostal on/off), ide skusit ci je ok ziarovka a dostane pecku, lebo L prejde cez ziarovku na obal, lebo je k nemu pripojeny pen...
Odpovedať

@merak no ale akym sposobom sa ti dostane L na ob…
@minoo zhodis istic a tak skumas
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od cukrik25:

@minoo zhodis istic a tak skumas
@cukrik25 bezni ludia ked si myslia, ze maju vypalenu ziarovku a chcu ju vymenit tak zhadzuju istic? Z mojej skusenosti sa elektrikar vola, az ked overia, ze chyba nie je vo vypalenej ziarovke...
Odpovedať
Článok sa načítava...

@cukrik25 bezni ludia ked si myslia, ze maju vypa…
@minoo jaj bezni ludia....no tak to maju smolu
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od cukrik25:

@minoo jaj bezni ludia....no tak to maju smolu
@cukrik25 nespravny cas na vazne otazky... 🖖
Odpovedať

@tomee Vás osobne nič neviaže k nutnosti dať si v…
@merak postavené to bolo okolo 2012, tak vtedy sa musela revízia robiť. Odvtedy neviem.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od tomee:

@merak postavené to bolo okolo 2012, tak vtedy sa…
@tomee ide o uhol pohľadu
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od tomee:

@merak postavené to bolo okolo 2012, tak vtedy sa…
@tomee každých 5 rokov... Inak bude v prípade poistnej udalosti problém.
Odpovedať

@zicher Nemáš akustický tester??? Pripojíš vysiel…
@technik007 bolo to ako som tipoval, v tom ohybe hned za vidlicou, tam bol ulomený. Skrátil som o 15 cm..
Odpovedať

@technik007 bolo to ako som tipoval, v tom ohybe …
@zicher Tam sa to aj najčastejšie láme...Pracuješ aj na Nový rok??? Všetko dobré v Novom roku 2026...Málo odtrhnutých vodičov...😀
Odpovedať

@zicher Tam sa to aj najčastejšie láme...Pracuješ…
@technik007 to nie je práca, to je zábava. Už sme zbalili stromček do krabice, po Vianociach u nás ani stopy. Poobede sa ešte vyškriabeme na jeden kopec-tradičná novoročná prechádzka s termoskou kávy, a poslednými medovníkmi v krabičke.. A na večeru bude tatarák, včera sme ho už nestíhali....
Odpovedať

@technik007 to nie je práca, to je zábava. Už s…
@zicher Máš pravdu, je to zábava... S tým tatarákom som Ťa predbehol a urobil som si "chutné raňajky"😋..Nechal som si ale aj na večer....🙂
Odpovedať

@zicher Máš pravdu, je to zábava... S tým tatarák…
@technik007 ooo s tatarákom je dosť práce ak sa škrabe s hovädzieho aj mletie, v obci máme reštauráciu , kde chodíme pozerať zápasy, kuchár pripravý parádny a každému dá grátis , no pivo si platí každý
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od paracetamol123:

@tomee každých 5 rokov... Inak bude v prípade poi…
@paracetamol123 aj pri súkromnom dome každých 5 rokov??!! Pokiaľ viem len prevádzky,nie?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od willinko23:

@paracetamol123 aj pri súkromnom dome každých 5 r…
@willinko23 vieš zle.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od paracetamol123:

@willinko23 vieš zle.
@paracetamol123 aj to vieš podložiť nejakou vyhláškou,číslo a podobne? Ďakujem
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od willinko23:

@paracetamol123 aj to vieš podložiť nejakou vyhlá…
@willinko23 a ty to vieš vyvrátiť nejakou vyhláškou? Milujem takýchto mudrlantov.... Veď otvor Google a hľadaj, keď neveríš...
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?