Krabičky s elektrinou v stupačke

Zdravím, skúmam veci v novom byte, čo je ako pozapájané a zaujalo ma, že v stupačke sú krabičky s elektrikou, kde je popísané na aké okruhy smerujú (sv. v izbach atď). Skrinku s ističmi mám klasicky nad dverami. Zaujíma ma, aký je dôvod natiahnuť káble zo skrinky na chodbe do stúpačky a až odtiaľ do jednotlivých miestností? Robí sa to takto? Elektrina v stúpačke, kde su vodovodné rúry mi príde z laického pohľadu ako riziková vec, ale som laik, tak možno to má nejaký dôvod.
Odpovedať
@richardes123 býva to tam ale so zodpovedným krytím kvapkajúca ani striekajúca voda im nevadí,
Odpovedať
@richardes123 Robilo sa to tak bežne pri umakartovych jadrách. Keby si vedel kade všade ešte vedú káble, asi by si sa viac bál. Z pohľadu bezpečnosti, ak sú krabice utesnené, a svorkovnice podoťahované, tak je to Ok. Ale asi by si mal pouvažovať nad výmenou vedenia, pokial tak ešte nebolo urobené.
Odpovedať
Máš tam rozvody, z ktorých je napájané jadro a občas aj kuchyňa. Máš tam rozvody centrálneho odsávania. Do jadra a do kuchyne si môžeš na ťahať iné rozvody z rozvádzača, káble v stupacka h nechaj, kým nemas istotu, ktorý kde vedie
Odpovedať
@ronnan78 praveze to nie je povodne, v 2015 bolo murovane jadro aj komplet rekonstrukcia aj s elektrikou. Zasuvka v kupelni je dokonca na samostatny istic s prudovym chranicom 😄 Ale toto ma zaujalo, ze preco sa to takto taha cez stupacku. Sice ked sa na tym tak zamyslam, tak je to co sa tyka polohy najidealnejsie miesto. Inde by sa to ani nedalo rozumne dat, jedine mozno do kredenca skryt co je neprakticke.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?