Je výhodnejšie kúrenie plynom alebo elektrinou?

Prosim Vas aky mate nazor a osobne skusenosti: Rodinny dom 130m, novy,zatepleny,okna 3 sklo,2 dospele osoby. Co je vyhodnejsie: kurenie plyn a ostatne elektrina alebo vsetko elektrina. (varenie chcem urcite elektrina) Kolko mesacne by asi boli naklady? Dakujem za pomoc
Odpovedať
Profilova fotka
Vieš čo, my teraz dokončujeme stavbu dobu a budeme mať len elektriku. Ono ale musím povedať, že tu kde staviame ani plyn zavedený nie je. Je to taká na novo vytvorená štvrť a asi s tým rátali, že si každý bude tieto veci riešiť elektrikou. Neviem ale tak nám to aj vyhovuje, lebo máme všetko na elektriku a kvôli vareniu by sme pozemok nemenili. Ono čo viem, tak ľudia čo to takto majú tiež zväčša perú alebo tak v istých hodinách kedy je to lacnejšie ale tak však sú teraz tie úsporné triedy tak to podľa mňa výde ešte lacnejšie ako na plyn. Len tomu treba mať prispôsobené bývanie.
Odpovedať
Plyn pripojka je dost draha. Ja by som plyn neriesil. Dal by som vsetko elektrika + krb ked tak a hotovo
Odpovedať
Krb nechceme, kvoly tej pripojke to riesime.Len sa bojim , z eked dame len elektrinu ze to mesacne bude dost vela.Preto sa pytam co sa viac oplati?!
Odpovedať
@fee85 ak je pred domom plyn , vtedy plyn+el ,ak nie je blízo potom len el. a poriadne zatepliť
Odpovedať
@fee85 Kazdy den to znamena kazdy den tu niekto zalozi temu ze cim kurir, co tak keby si pozrela temy kde sa to rozoberalo 15846x. 1. 1000x povedane, musisi splnat zakonnu poziadavky 2. ked vies aku potrebu tepla ma tvoj dom, vies si lahko vyratat zhruba platby, je na tebe ci je to pre teba vela alebo malo 3. ked vies toto vies si porovnat co ej pre teba najespie, neexistuje odpoved ze toto a bodka
Odpovedať
@fee85 "Kolko mesacne by asi boli naklady?" - Ak stiahneš kúrenie na minimum a budeš chodiť v dome v teplákoch, začneš otužovať v studenej vode, tak sa možno dostaneš na 20 EUR/ mesiac. Ak si ale spravíš z bytu saunu, tak budeš platiť aj 200 EUR mesačne. Chcem ti tým naznačiť, že nikto ti nevypočíta dopredu spotrebu energií. Je to len na tvojom správaní.
Odpovedať
@patriky plynova pripojka je mozno draha, ale vo vysledku je kurenie elektrikou drahsie v porovnani s plynom
Odpovedať
Ak je na pozemku plyn, jednoznacne plyn, ak chces len elektrinu tak tepelne cerpadlo
Odpovedať
@catscan ani nie ked das dobry tarif tepelne atd
Odpovedať
@patriky tak paradoxne je, ze plplynova pripojka je draha, ale tepelne cerpadlo uz nie...
Odpovedať
@fee85 neberúc do úvahy náklady na zriadenie plyn. prípojky, tak kwh elektriny, podľa toho v ktorom regióne, stojí od 0,13 do 0,17 eura. kwh plynu stojí asi 0,05 eura. Takže si to spočítajte čo je asi lacnejšie.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?