Rekonstrukcia elektriky v starsom RD, +zo vzduchu do zeme..

Profilova fotka
Ideme prerabat elektriku v starsom RD.. Ako je to so ZS-Distribucnou, ked chceme zo stlpu kabel do zeme, skrinku do plota, odtial kabel do domu do skrinky a odtial rozvody po dome... Do telefonu mi povedali, ze si mam dat ziadost o pripojenie, ako keby som robila novu pripojku, lebo ziadam zmenu pripojenia.. vraj ju maju na nete online, ale ja som to tam nenasla.. K tej ziadosti sa vraj vyjadri technik - neviete, kedy asi? On nam ma povedat, co budeme potrebovat, aby nas potom pripojili.. Da sa na to nejako pripravit vopred? Treba zakazdym projekt (co ma vsetko obsahovat?) alebo len nejaky nakres pripojky? (Je mi jasne, ze okrem toho bude treba reviznu spravu).. A da sa to vybavit aj rychlejsie alebo si davaju vzdy minimalne tych 30 dni??
Odpovedať
http://www.zse.sk/sk/Domacnosti/Vyhod...
Odpovedať
1.Projekt, 2. žiadost os schválanie projektu 3. realizácia 4. revízia 5. odovzdanie podladov: ZSE , revízia, projekt skutkového vyhotovenia 6. nová zmluva, predkladka elektrických hodin r.
Odpovedať
@elllla Ahoj. Povedz im že chceš urobiť rekonštrukciu elektriky v dome a zároveň sprístupniť meracie zariadenie pre potreby distribúcie. V takom prípade ti netreba platiť ani za znovuzablombovanie elektromera. Budeš však potrebovať plán skutočného prevedenia a revíznu správu a ostatné náležitosti si dojednaj priamo na distribúcií - oni ti dajú bod napojenia a podobné sprostosti ako a kde umiestni elektromer a do akej výšky. Dúfam že som ti aspon trochu pomohol, prajem príjemný deň.
Odpovedať
Profilova fotka
Tak to vám nezávidím.Toľko drbnutých ľudí čo pracuje v systéme prepojenia el som ešte nevidel.Mám to čerstvo za sebou trvalo mi to 3 mesiace.Zobralo 10 rokov života.Ak niekde existuje kokotizmus tak v elektrárňach ho vymysleli. Najskôr si nájdite elektrikára čo vám bude robiť elektrickú prípojku (musí mať vyhláššku na udelenie revíznej správy) od neho si pýtajte kontakt na projektanta ktorý urobí projekt na prepojenie sietí. Ďalej sa pýtajte týchto ľudí ako postupovať p.Dodnes mi nieje jasné ako som dosiahol premiestnenie káblov zo vzduchu pod zem.Katastrofa. Mimo to ppotrebujete ohlásenie drobnej stavby na obecnom úrade(antoníček) možno zábor verejnej komunikácie a podávate žiadosť o rozkopávkové povoleneie .Odporúčam to robiť všetko dopredu hneď ako budete mať projekt.Ak tam bude nutné preloženie nejakých iných inžinierskych sietí tak sa začnite modliť a a zabunite na to že to stihnete v tejto päťročnici ,prajem pevné nervy s výkvetom pohlavných orgánov pracujúcicch v rôznych elektrikársky firmách ,,páboh vás ochraňuj.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?